Kjenner du vedkommende godt nok til å vite om et eventuelt dobbeltliv? Kan hun ha en elsker på si? Kan han ha vært utro, i så fall med hvem? Skriver hun meldinger i skjul? Eller er han ofte på seminar med jobben? På tide å gjøre det slutt?

[poll id=»18″]

Betimelige spørsmål som mange par i løpet av forholdet stiller seg, en eller annen gang. For det er ingen selvfølge at forholdet varer og varer og varer uten utfordringer som kommer opp. Jo bedre dere kommuniserer, jo flinkere dere er til å lytte på hverandre og lærer hverandre å kjenne, jo sterkere og bedre blir forholdet.

De fleste vet at det er et langsiktig samarbeidsprosjekt uten sikkerhetsnett å inngå et partnerskap eller et forhold. Det finnes ingen fasitsvar, det finnes ingen oppslagsverk eller noen garanti for at nettopp dere skal lykkes. Sjansen for at forholdet blir kortvarig lykke er dessverre overhengende, men det er opp til dere.

At the wedding

Simon via Compfight

Et par viktige faktorer må ligge i bunn. Det er en årsak til at dere vil se hverandre etter det aller første, viktige møte. En kjemi som er der hos begge, dere har fattet interesse, dere vil se mer til den andre. En forelskelse er i emning, snart finner dere kjærligheten. Dere blir sammen. Dere er et par.

Etter den søte kløe, kommer den sure svie.

Så kommer hverdagen. Dere har blitt rutine for hverandre, andre er både mer interresante og dere synes forholdet er satt på vent. Sexen er også blitt plankekjøring, du vet hun «faker» orgasmene, du ser på venninnen hennes og liker en kollega stadig bedre.

Hvor går forholdet etter at disse vanlige bremseklossene har stoppet gnisten?

Tre ting kan skje med dere nå. Nå er det viktigere enn noen gang at dere setter dere ned og snakker, og lytter til hverandre. Hvor vil dere med hverandre? Skal dere kjempe for forholdet, gjøre det slutt, eller gi hverandre slakk nok til å se andre, med frihet under ansvar?

Mulig det kommer som en overraskelse, men det er ikke uvanlig at man velger å bli værende, fordi man fortsatt er glad i hverandre, men man ønsker å få muligheten til å sjekke ut fristelsene utenfor husets lune sti.

Kan forholdet tåle det? At begge har sex med andre, på hver sin side. Deler senere erfaringene og snakker om det, som om dette var normalt? Hva er alternativet? At dere går fra hverandre, fordi dere er lei av hverandre og søker spenning hos andre? Så lenge det er kjærlighet i bunn, er det jo håp. Er det ikke?

Kan man være lykkelig i et forhold som kvinne om ektemannen lar deg som kvinne få knulle hvem du vil, du elsker jo ham for det?  Og omvendt. Kan man være lykkelig som mann, om hans kvinne lar han få forsyne seg andre steder enn hjemme, du elsker jo henne for det?

Man eier da ikke hverandre i et forhold, men man må snakke godt sammen for å akseptere den andres ønsker. Og hvordan går man fram for å foreslå en slik tanke?

«Kjære, jeg går ut i kveld, og jeg kommer nok ikke hjem før i morgen, om jeg finner noen å bli med hjem; så gjør jeg det.»

Forventet svar: «Ja gjør det du, og lykke til!» Da må dette gjelde for både han og henne, helt åpenbart.

Klarer man å gi hverandre så mye slakk, er det nemlig stor sjanse for at dere er sammen, også neste år på samme tid. Årsak:

Dere tar hverandre på alvor, dere har snakket sammen og gir etter for den andres lidenskap, spenning og higen etter å få bekreftelse hos andre. Du risikerer selvsagt at din kjæreste faller for en annen og forlater deg. Den sjansen er der uansett – så lenge forholdet har havnet i dette modus.

Ikke la din egen ego-tripp ødelegge ditt forhold. Vis respekt og stor sinn, la din partner leve sitt liv parallelt med ditt. Bare da kan forholdet vare evig.

 

Vargas

Tags: forhold, relasjoner, Spenning, storsinn, utroskap

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Verdens ondskap når nye høyder

Eller hva sier du om denne hendelsen fra en buss i India: En 23 år gammel kvinne blir holdt og...

Premier League – ny manager på vei ut!

Newcastles Steve McClaren har hatt en grusom sesong. Laget ligger under nedrykksstreken og det brenner på dass for Nord-Englands største...

Lukk