Euro 2021 – vinner endelig England? Eller blir det nok en gang en straffe-fadese slik fotball-Europa har opplevd “The Three Lions” så mange ganger før? I følge bookmakerne strides de lærde om det blir Frankrike eller Dronningens menn. Vi klarer liksom ikke helt å tro fullt og helt på Southgate og spillerne hans.

Bergenet lesetid: 4 minutter

The Three Lions

At finalen spilles på Wembley bør jo være et enormt pluss for nettopp England, om de skulle komme så langt. Lite ville gledet oss mer enn at det var England som tok trofeet denne gang, fordi England har vært i så hardt vær, så lenge. At de burde ha fått en fordel fra start i mesterskapet. Brexit, pandemi og Boris Johnson, må vi si mer.

Euro 2021 – vinner endelig England? Det renner endel vann gjennom Themsen for trofeet skal løftes om en drøy måned. Men allerede halvveis har halvparten av nasjonene reist hjem. Da er det alvor ok kun de aller beste står igjen. Da kan England være to kamper fra EM-finale på Wembley. Da kan alt skje.

Lest denne? Fotball-EM mot alle odds

Vi som er oppvokst med Tippekampen på NRK for begynnelse til slutt, som har vært på en engelsk kamp i sludd og regn. Sent en onsdags kveld med fulle tribuner og fulle tilskuere – hylende på hjemmelaget, Grimsby, skjønner at fotball er mer enn bare fotball. Det er meningen med livet for svært mange engelskmenn, fotballen.

Euro 2021 – vinner endelig England? Sannsynligvis ikke, men det er jo det som er så spennende med fotball. Alt kanskje skje, også at England faktisk vinner hele dritten. Vi ser ikke noen andre nasjoner gjennom fotballens historie, som fortjener det mer. Ok, vi er en smule inhabil, anglofile som vi er, men de fleste som kjenner den engelske fotballkulturen og dens betydning, er nok enig med oss.

Euro 2021 - vinner endelig England?

EM-suksess

Slik er det også med landslaget for store deler av den stolte nasjonen. Vi har møtt mang en fan med de tre løvene tatovert på brystet. Vi har møtt fulle bestemødre uten tenner, som har skreket seg hes, for å få favorittlaget opp og fram. Og som har grått sin modige tårer når laget deres tapte. Fotball er ikke bare fotball i England.

Lest denne? EM i fotball gjennom sommeren

Vi har møtt ekte fotballglede på en måte man ikke finner mange andre steder. Kanskje var det en verdensomspennende pandemi som skulle til, for at rettferdigheten skulle fylles? Kanskje er gruppe D, med Kroatia, Skottland og Tsjekkia som skapt for engelsk EM-suksess?

Kanskje er det forutbestemt at det er kapteinen Harry Kane skal løfte EM-trofeet over hodet på Wembley stadium klokken 23:00 den 11. juli 2021? Eller kanskje ikke? Kanskje blir det favorittene Frankrike som banker nettopp England samme sted, til samme tid?

I et mesterskap så stort som et EM i fotball, spilles det på den nest største scene, der VM åpenbart er hakket større. Det er her det skapes ekte helter for historiebøkene, det skapes syndebukker for media å rakke ned på. Og det skapes evige minner for tilhengere og fans, som opplever magien på arenaene eller foran storskjermene.

Troppen

Her er Gareth Southgates utvalgte: Målvakter: Dean Henderson, Sam Johnstone, Jordan Pickford.

Forsvarsspillere: Ben White, Ben Chilwell, Conor Coady, Harry Maguire, John Stone, Reece James, Tyrone Mings, Luke Shaw, Kieran Trippier og Kyle Walker.

Midtbanespillere: Jude Bellingham, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips, Declan Rice.

Angrepsspillere: Dominic Calvin-Lewin, Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Raheem Sterling. Landslagsjef: Gareth Southgate.

Pubene

Alle pubene i England er nå åpne og det vil bli trangt om plassene de dagene “The Three Lions” skal spille de tre innledende rundene. Over tre kamper, kan man jo gjøre som Portugal i 2016, ikke behøve å vinne, men dog gå videre til sluttspillet. Vi tipper at England vinner gruppe D, men får trøbbel i sluttspillet, men vi håper vi tar feil.

Vi skal besøke 11 nasjoner gjennom én måned med fotball og vi får en overdose landslagsfotball, som vi har gledet oss til veldig lenge. Semifinalene og finalen spilles altså på Wembley i London. England spiller også de tre innledende kampene på samme bane, som utvilsomt er en fordel.

Endelig sparkes EM i gang, fredag 11. juni, med Tyrkia-Italia i første kamp i gruppe A. Ventetiden er over. Hater du fotball går du tunge dager i møte, du er herved advart.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com