Fet etter sommeren? Slik går du ned i vekt! Det første du må gjøre er å innse at du er overvektig, så må du sette deg et hårete mål om å gå ned i vekt og hvordan du vil gå fram. Om andre sier du bør gjøre det, hjelper ikke stort. Det er din kropp, ditt fett og det er din vilje som skal gjøre noe med det. Om det blir lett? Nei, det blir det ikke. 

Alt er som kjent relativt, men skal du ned 10 kg eller mer, så må du beregne måneder for å nå dine mål. Kanskje et helt år. Du må innrømme at det er små flaut å ikke kunne se sin egen ‘snopp’ pga av alt fettet som er i veien? Det er det altså du, og bare du som kan gjøre noe med, hvorfor ikke begynne i dag?

Godt trent

Det finnes like mange treningsformer og treningsprogram som det finnes overvektige mennesker, du må finne din måte å gjøre det på. Er du førstegangs-bruker av treningsapparater og dets like, kan det være klokt å få hjelp til å gå i gang sammen med en instruktør eller personlig trener for å unngå skader. Fet etter sommeren? Slik går du ned i vekt!

Fet etter sommeren? Slik går du ned i vekt!

Er du fornøyd som du er og ikke mener du trenger verken kropps-reduksjon av noen art så er det selvsagt flott om du er fornøyd med deg selv. Det er jo slik det skal være. Dessverre er samfunnet i stadig endring også når det kommer til idealer og kropp. NÅ er det mer populært enn noen gang å være godt trent og spise riktig.

For de som virkelig kan dette vet også hva som skal til for å få de riktige resultatene raskest mulig. Fet etter sommeren? Slik går du ned i vekt! Du må bestemme deg for å ta grep, nå!

– Skal du trene, effektivt og riktig bør du kombinere riktig kosthold med hard intervall-trening. Det er veien å gå om du skal komme deg i fin-stasen til julebordet. All kondisjonstrening er effektiv for fett-reduksjon. Begynn gjerne med å gå turer, øk tempo og lengden på turen etterhvert som du føler deg i stadig bedre form.

Dørstokk-mila

Dørstokk-mila er utvilsomt den lengste turen du tar, kommer du bare i gang så vil du se at resultatene kommer raskere enn du tror, til å begynne med. Du vil ikke få de samme resultatene gjennom hele treningsperioden, fordi det er de første ukene du mister mye veske i fra kroppen. Så gjør du fettet om til muskler, som veier mer enn fettet, da blir ikke vektreduksjonen like merkbar.

Det er det viktig at du vet, slik at du ikke blir motløs og gir opp. Gå heller over til å måle livvidde, og legg merke til at du må begynne å bruke andre størrelser i alle typer klær, det gir deg en skikkelig oppmuntring til å fortsette.

Styrketrening

 Kondisjonstrening brenner kalorier mens man holder på,  styrketrening brenner kalorier, mens man trener, bygger muskler som igjen brenner kalorier- også mens man sover og øker hvileforbrenningen etter trening.

Fet etter sommeren? Slik går du ned i vekt! Men du må ville å gjøre noe med det, enda du vet det så godt – hva som skal til. Det er lett å si, fortelle og skrive, men vrient å gjennomføre.

Med disse faktorene på plass er det helt udiskutabelt hva som er det beste langsiktige alternativet for å brenne kalorier og dermed redusere vekt. Hva du faktisk spiser, mengden og hvor ofte er helt avgjørende. Spiser du sunt, lite og ofte vil du holde forbrenningen i gang og du vil gå ned i vekt.

Så enkelt er det, og du kan klare det, om du bare har vilje nok.

 Husk at litt trening er bedre enn ingen trening. 

Foto: Flickr/ 2008scandinavia

Vargas

Pin It on Pinterest