Overvektig etter ferien?

Mange har brukt sommerferien til å spise mer enn man egentlig behøver, og klemt i seg alvorlige mengder med alkohol og annen sukkerholdig drikke – så overdrevent at man har blitt betydelig overvektig. 

Noen trives med å være stor og tung, andre vil helst være litt chubby, nok til å makte å knyte på seg skoene og komme seg til bussen i tide. Sommerferien kan være en prøvelse for alle som er glad i mat og god drikke. Det er vel de fleste?

Lest? Mat på P!

Disse ostefylte grillpølsene, de største hamburgerne og den saftige biffen med hjemmelaget marinade, fløtegratinerte poteter og herlige dressinger. Man kjenner bukselinningen presse seg inn i valken av mindre.

Å ha blitt fet av dårlig selvdisiplin og digre menyer, kaldt øl og kostbare rødviner er ingen andre enn din egen skyld. Selvsagt bør man kose seg ekstra de stakkars få dagene man endelig har sommerferie, men det er visse grenser for hva man skal kunne presse inn i kjeften, på tre til fire uker og. Mange behøver ikke å gå på badevekta for å få konstatert at arbeidantrekket man gladelig la vekk i juni – er blitt et nummer for lite. Noe må gjøres.

Continue reading «Overvektig etter ferien?»

2016 – fra fet til veltrent og perfekt på få uker?

Nyttårsforsettet for mange er å bli et bedre menneske på alle måter. Man skal bare gjøre positive ting, man skal slutte å drikke, slutte å være usunn og lat, man skal kort og godt gjøre det som forventes av deg.

At du gjør som alle andre. Svetter og sliter deg gjennom flere kilometer på tredemølla og løfter mer jern enn hva du har gått av. Nyttårsforsettet står skrevet med ildskrift. Du skal trene og spise deg flott på kortest mulig tid. Skal man trives på stranda i sommer, må man lide for skjønnheten å jobbe hardt for trives halvnaken sammen med andre.

Satt på spissen, er det dessverre slik for mange i januar – hvert år.

Man har litt dårlig samvittighet for å klemme i seg flere tusen kalorier for mye hver eneste dag siden midt i desember. Man forstår at man har spist og drukket for mye, for lenge. Ribbefett, marsipan, øl, vin, akevitt og pinnekjøtt i store mengder er fortært i de tusen hjem. Klart det må vises. Du merker det allerede første dag på jobb etter en lang juleferie. Buksene strammer mer enn forventet. Dessverre.

Fitness.xpress (8)

Aktiv I Oslo.no via Compfight 

Continue reading «2016 – fra fet til veltrent og perfekt på få uker?»

Elsk deg selv, med de grå hårene og rynkene

Du bestemmer over ditt eget liv og din egen forfengelighet, men lar du deg påvirke av at naboen har valgt å legge seg under kniven? Slik at du bestiller time hos den beste plastisk kirurgen du vet om, bare for å holde tritt, så har det nok gått vell langt.

Vær heller stolt av deg selv som du er.

Forfengeligheten blant nordmenn har aldri vært større enn nå. Til og med voksne menn går rundt og vurderer om de skal ha «Restylane» i leppene og «Extention» i håret. Forfengelighet er en dyd heter det, men er det i ferd med å gå for langt?

– Nordmenn bruker mange millioner kroner på alt fra tatoveringer, massasje, Spa, manikyr, pedikyr, silikon i puppene og implanterer i rumpeballene osv. Og mennene har blitt minst like ille som kvinnene, ihvertfall noen av de.

Årsaken til den sterkt overdrevne forfengeligheten kan man sikkert diskutere da det slett ikke er lett å peke på noe konkret svar.

6_DSC5931

Dmitry Ryzhkov via Compfight

Continue reading «Elsk deg selv, med de grå hårene og rynkene»

Her er maten som halverer risikoen for tarmkreft!

De aller fleste vet at det er både klokt og sunt å spise mye fisk, grovt brød, grønnsaker og holde seg unna for mye sukker- og saltholdig mat. Det mange glemmer at det kan være lurt å holde seg litt i from også, itillegg til å spise klokt. 

-Ingen har som kjent overlevd ennå, så det er en balansegang, om man ønsker å dø ved å forsøke å leve sunt og kose seg en gang i blant ved passende anledninger, eller å dø ca ti år tidligere enn man kunne, ved å stappe kroppen sin full av dritt man faktisk ikke trenger i sin kropp.

Higen etter rask og usunn mat er like mye knyttet til dårlige matvaner som noe annet.

Vi nordmenn spiser og drikker for sukker- og saltholdig mat for flere milliarder kroner per år. Mat vi slett ikke burde ha spist eller brus o.a vi slett ikke burde ha drukket.

Hvorfor gjør vi det da? Fordi det er godt? Ja, men ikke bare derfor. Det kommer også av våre vaner og at disse sukkerholdige produktene gjør oss litt avhengig av det søte sukret. Vi blir faktisk lurt.

A rather Scandinavian dinner. No potatoes, though.

Paul Frankenstein via Compfight

Continue reading «Her er maten som halverer risikoen for tarmkreft!»

Vellykket eller mislykket slanking- sitter mellom ørene!

For å lykkes med å slanke deg, eller for å i det hele tatt gidde å begynne, mår du selv se at du er feit. Innser du problemet, og skjønner at det kun er du som kan gjøre noe med det- da kan du lykkes.

– Man må innse problemet for å kunne gjøre noe med det. Undertegnede som har vært så heldig å få skrive dette innlegget på en av Norges mest spennende blogg, har selv redusert vekt med 23 kilo siden nyttår. Ved å gå på 5:2 dietten, og å kombinere denne med aktiv trening tre ganger pr uke.

Det er bare en av mange metoder man kan få en betydelig vektreduksjon, og med en viktig helsegevinst.

– I sommerferien er det vanskelig å redusere vekt, men det går med stål-disiplin og smarte oppskrifter i tillegg til mindre inntak av sukker enn ellers. Man kan faktisk kose seg hver eneste dag gjennom sommerferien uten å legge på seg, men det krever som sagt litt disiplin. Man kan ikke spise alt man har lyst på og i tillegg skylle det hele ned med øl, vin, is og sjokolade.

Continue reading «Vellykket eller mislykket slanking- sitter mellom ørene!»

Jillian Michaels får deg i toppform- se video

https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8

Hvis du ikke gidder å bruke masse penger på å løpe ned treningsstudioene, kan du like gjerne komme i toppform hjemme. Bruker du Jillian Michales som inspirasjon, så er du allerede på god vei til å få sommerkroppen.

40-åringen fra Los Angeles i California, har jobbet som personlig trener i mange år for de aller største stjernene, og hun har sitt eget TV-show, «Losing it with Jillian». Ved å bruke hennes videoer, som det finnes en rekke av på videonettstedet YouTube, vil dette være med på å hjelpe deg i form.

Beauty Orange County Women's Fitness Yoga Pants -7853

Edson Hong via Compfight

Continue reading «Jillian Michaels får deg i toppform- se video»

Zara Larsson- Stolt over sin vektoppgang- får kritikk!

Hele Sveriges super-yndling, Zara Larsson skrev nylig på sin blogg om hvor fornøyd hun var med seg selv, til tross for å ha godt opp litt i vekt i det siste.

– Det har fått en rekke reaksjoner rundt om i Sverige, blant annet fra feminist-bloggeren Lady Dahmer. Reaksjonene går på at vakre kvinner som ser normale ut, ikke bør fortelle hvor fornøyd hun er, når hun egentlig er flott. Hva skal de som virkelig er overvektige synes da, sier Dahmer til Metro.se

– En storm i et vannglass, og kudos til vakre Zara som ikke bryr seg om vekta, men også en viktig debatt som fortsatt raser i Norge. Skal ikke en vanlig svensk jente, som riktig nok er en svært populær artist-  få være fornøyd med kroppen sin, og itillegg si det. Selvsagt bør hun det.

De som er overvektige, og tar seg nær av en slik uttalelse, bør gjøre to ting, slutte å spise, og få ræva opp av sofaen.

Zara Larsson

Herman Caroan via Compfight

Continue reading «Zara Larsson- Stolt over sin vektoppgang- får kritikk!»

Trening- Planken virker bare om du gjør den riktig!

Slik er det selvsagt med all trening, men det er faktisk skremmende mange som gjør mange øvelser feil. Derfor setter vi fokus på hvordan planken bør utføres, en øvelse som styrker kjernemuskulaturen  i  kroppen, en meget viktig del av treningen, også for å unngå skader.

– Enkelt forklart skal du ligge som en planke, på albuene i en 90 graders vinkel og med kun tåspissene i gulvet. Det er her mange gjør feil, fordi det avlaster den sviende smerten å løfte rumpa i været, det skal den ikke, den skal være på samme nivå som rygg og ben, nettopp som en planke, se videoen så skjønner du.

All trening er bra for kroppen, men bare hvis du utfører øvelsene riktig og unngår skade. Med feil utførelse, er det lett å få skader som tar langt tid å lege, i verste fall kan du ødelegge ryggen om du f.eks løfte tunge vekter på feil måte.

Kjernemuskulaturen er stabiliseringsmusklene som er i overkroppen hos alle mennesker. stabiliseringsmusklene som er lokalisert på overkroppen. Kjernemuskulaturen favner alle magemusklene, musklene i ryggen og på sidene. Oppgaven er å aktivisere og holde ryggsøylen i en stabil posisjon.

Hadde vi ikke hatt ryggrad, bokstavelig talt, ville vi ha falt sammen som en sekk poteter.

Kjernemuskulaturen er viktig for balansen og for å beskytte ryggraden når du løfter tung, gjør andre kraftanstrengelser, går, løper eller trener. Via trening.no kan du finne en rekke øvelser som kan være mer riktig for deg enn å bare gjøre den tradisjonelle planken.

Sliter du med å få den etterlengtede ‘six-packen’ så legg det ønske vekk for en periode. Tenk heller på å gjøre de øvelsene som skal til for å få en sterkere kropp. Visste du at du må trene rumpemusklene for å få six-Pack? Jo det må du fordi hele kroppen må være godt nok trent, fra topp til tå for å få markerte muskler.

1533861_10203674881251786_8620242811926544806_n Foto: Copyright Terje Viken

Continue reading «Trening- Planken virker bare om du gjør den riktig!»

Suzanne Svanevik- De fleste unge vil se slik ut!

Suzanne Svanevik (19) kan ikke alene få skylda for at mange unge jenter og gutter trener på seg sykdom og skader, men hun er med på å gjøre mange unge bevisst på hvordan man kan ende opp å se ut – om man trener nok og riktig over tid.

En video som hadde fokus på prestasjon og styrketrening. Resultatet ble heller sjokkerende for den tøffe bergenseren. Enten så er den treningsvillige jenta naiv, eller så har hun dårlige folk rundt seg.

– Hun kan ikke påstå å ikke vite hvordan filmresultatet ble så lenge det er hennes video bør hun selvsagt få gå gjennom produktet før den publiseres. Eller ihvertfall få vite hvordan videoen skal framstilles. Jenta er flott og veltrent, synd videoen fokuserer alt for mye på rumpe og kjønn, når jenta er bare muskler og har så mye mer å vise fram.

Man kan selvsagt diskutere i det lengste om hvor vidt Suzanne ikke visste at denne trenings-videoen ble som den ble. Hovedfokuset rundt videoen var i følge den knallsterke og flotte 19-åringen en motivasjonsfilm for hennes lesere.

Suzanne Svanevik (19) er kjent for å ha laget videoer tidligere også, der hun imponerer voldsomt med mange forskjellige øvelser i et treningsstudio, der hun blant annet løfter 105 kg i markløft, da var hun 17 år gammel. Du kan jo selv gå ut og forsøke. Den mest populære videoen hennes er sett mer enn 19. millioner ganger på video-nettstedet YouTube.

Trening er viktig for alle, uansett alder, i så måte er Suzanne et godt forbilde for mange. At hun itillegg har svært mange tilhengere som følgere henne både på Instagram og på Facebook, gjør at hun rekker ut til ungdom over hele verden. Jenta fra Bergen er i ferd med å gjøre seg styrtrik på kroppen sin. Fortjent nok.

Det er videoselskapet worldstarhiphop.com ved Greg Landsky som er mest kjent for å lage tvilsomme  historier om de mest kjente reality-stjernene i USA som står bak videoen Suzanne nå får masse kritikk for å ha vært en del av.

Jen Selter er verdens mest omtalte kvinne som lever av å vise seg fram i treningstøy, mest pga sin vel-dreide rumpe. Flotte Jen har nylig skrevet en gullkantet kontrakt med Nike.

Er ditt mål med din trening å få en kropp som Suzanne?

 

Foto: Bodyweb.com

Vargas

Slanking- du trenger mindre mat enn du tror

Ved å spise mindre og trene mer, vil du redusere vekt. Det er lette sagt enn gjort. Men faktum er at de aller fleste av oss spiser langt mer enn det kroppen faktisk behøver for å fungere optimalt. 

Spis mindre, lev lengre.

Du kan få en forlenget levetid på opp mot 10 år ved å endre livsstil og spise mindre mat, mindre sukker, mindre salt. Itillegg er det viktig at du er i fysisk god form, det blir du kun ved å trene regelmessig, minst 30 minutter hver dag, eller hardere økter noen ganger per uke. Kjedelig? Ikke nødvendigvis. Trening kan være både morsomt, inspirerende og motiverende om det blir gjort riktig.

Å begrense kaloriinntaket blir en stadig mer anerkjent metode for livsforlengelse. Alle ønsker å leve lengst mulig, mange lar være å gjøre noe med det. En studie fra Saint Louise Universitetet i USA har forskere publisert en studie på kvinner og menn i aldersgruppen 50-60.

rp_wa54j6.jpg

Continue reading «Slanking- du trenger mindre mat enn du tror»

Fet etter sommeren? Slik går du ned i vekt!

Det første du må gjøre er å innse at du er overvektig, så må du sette deg et hårete mål om å gå ned i vekt og hvordan du vil gå fram. Om andre sier du bør gjøre det, hjelper ikke stort. Det er din kropp, ditt fett og det er din vilje som skal gjøre noe med det. Om det blir lett? Nei, det blir det ikke. 

Alt er som kjent relativt, men skal du ned 10 kg eller mer, så må du beregne måneder for å nå dine mål. Kanskje et helt år. Du må innrømme at det er små flaut å ikke kunne se sin egen ‘snopp’ pga av alt fettet som er i veien? Det er det altså du, og bare du som kan gjøre noe med, hvorfor ikke begynne i dag?

Det finnes like mange treningsformer og treningsprogram som det finnes overvektige mennesker, du må finne din måte å gjøre det på. Er du førstegangsbruker av treningsapparater og dets like, kan det være klokt å få hjelp til å gå i gang sammen med en instruktør eller personlig trener for å unngå skader.

Continue reading «Fet etter sommeren? Slik går du ned i vekt!»

Hva er Plus Size?

Plus Size er en størrelse brukt i motebransjen, på modeller som er litt frodigere enn de fleste andre. Altså en betegnelse brukt av mote-skapere, men også en betydning brukt i media på frodige kvinner. Men hva betyr ordet? Jo det betyr «pluss størrelse». Så kan du spørre, hva er det?

Media og motebransjens fokus på kropp har neppe vært større enn det er i dag. Er man en Plus Size kvinne eller mann, blir man uglesett, man passer ikke inn hos mote-skaperne og man blir satt i bås. I Plus Size- båsen.

Hvor stor man må være for å bli kalt Plus Size finnes det ingen mål på. Er størrelse null en Plus Size- størrelse?

Kim Kardashian West, hun reality-stjernen med den frodige rumpa du vet, er med på å gjøre Plus Size -størrelsen mer akseptabelt. Mange eksperter i motebransjen satte kanapeene i vrangstrupen når selveste Kim var å finne på Mote-bibelen Vogues ærverdige førsteside, sammen med ektemannen Kanye West.

Vogue ble ifølge de samme ekspertene aldri det samme igjen, noen gang.

Plus Size har vært, vi gjentar det gjerne- har vært et skjellsord i lang tid. Dette er utvilsomt i endring nå. Mye takket være frodige Kim.

Continue reading «Hva er Plus Size?»