Her er maten som halverer risikoen for tarmkreft! De aller fleste vet at det er både klokt og sunt å spise mye fisk, grovt brød, grønnsaker og holde seg unna for mye sukker- og saltholdig mat.

Det mange glemmer at det kan være lurt å holde seg litt i from også, i tillegg til å spise klokt. 

-Ingen har som kjent overlevd ennå, så det er en balansegang, om man ønsker å dø ved å forsøke å leve sunt og kose seg en gang i blant ved passende anledninger. Eller å dø ca ti år tidligere enn man kunne, ved å stappe kroppen sin full av dritt man faktisk ikke trenger i sin kropp.

Higen etter rask og usunn mat er like mye knyttet til dårlige matvaner som noe annet.

Vi nordmenn spiser og drikker for sukker- og saltholdig mat for flere milliarder kroner per år. Mat vi slett ikke burde ha spist eller brus o.a vi slett ikke burde ha drukket.

Hvorfor gjør vi det da? Fordi det er godt? Ja, men ikke bare derfor. Det kommer også av våre vaner og at disse sukkerholdige produktene gjør oss litt avhengig av det søte sukret. Vi blir faktisk lurt.

Under depresjonstiden i USA på 30-tallet, sultet mange millioner mennesker, noen døde til og med. I Amerika ja. Det man trodde ville bli en katastrofe uten sidestykke, viste seg å ikke holde vann. Folk hadde lite eller ingen mat, de  fleste sultet rett og slett. De aller fleste klarte seg allikevel usedvanlig bra på svært lite mat. Befolkningstallet økte, istedet for å gå ned, slik mange eksperter trodde.

Årsaken man vet i dag, er det faktum at mennesker kan leve godt på minimale mengder mat. Mye mindre enn hva mange spiser i dag.

– Faktisk er det så ille, at både amerikanere og nordmenn spiser opp i mot det dobbelte av det vi burde og har godt av. Kanskje mer. Det er derfor det er direkte helsebringende å faste en dag eller to innimellom. Kroppen din og tarmene dine trenger å komme seg litt etter alt det du har stappet i deg- rett og slett.

Her er maten som halverer risikoen for tarmkreft!

– I følge en omfattende amerikansk undersøkelse kom det fram at de som er helt avholden fra kjøtt, og som holdt seg til vegetarmat gjennom lengre tid, minsket risikoen for kreft, betydelig. Mange tror at man ikke har noe å spise, om man ikke kan spise kjøtt. Det er bare uvitenhet som tvinger fram slike påstander.

– Det klokeste du kan gjøre for deg selv og din helse, er å bli inspirert til å lage enkel, god og billig mat selv. Helt fri for kjøtt. Så tar du deg en deilig biff når du mener det er på tide. Man skal aldri bli fanatisk på noe, men å vise måtehold kan være lurt. Boka “Kjøttfrie Dager”, av Yngve Ekern kan gi deg det du trenger for å komme i gang. En bok spekket med gode tips og retter selv far kan tilberede. Helt uten kjøtt, verdt et forsøk.

Tarmkreft er en av de vanligste kreftformene vi kjenner. Ved å spise betydelig mindre kjøtt, mer fisk og, nøtter, bær og grønt – vil du nær halvere risikoen for tarmkreft. Det er svimlende tall, spesielt når man tenker på at det er nesten 5000 nordmenn og 6000 svensker som får denne meget alvorlige sykdom hvert eneste år.

– Med enkle grep, kan du få en betydelig bedre helse på kort tid, ved å legge om kostholdet og trene eller mosjonere litt mer enn du gjør i dag. Ingen andre enn deg selv kan gjøre noe med holdningen til hva man spiser til daglig. Jo mer fornuftig du er i uka, jo mer setter du pris på litt kos og hygge når det blir en sjelden gang.

Du har ansvaret for egen helse, ikke myndighetene, foreldrene dine eller din PT. Du dør om du ikke tar ansvar for egen helse, du dør enda du er sunnheten selv også, men da lever du sannsynligvis betydelig lengre.

Er det på tide å tenke på konsekvensene av hva man dytter i tryne?

Kilde: SVT.se

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjærlighetens uransakelige veier…

Kjærlighetens uransakelige veier. Det ble brått slutt etter en voldsom krangel, det var egentlig ikke slik det skulle bli. Men...

Lukk