Overvektig etter ferien? Mange har brukt sommerferien til å spise mer enn man egentlig behøver, og klemt i seg alvorlige mengder med alkohol og annen sukkerholdig drikke – så overdrevent at man har blitt betydelig overvektig. 

Noen trives med å være stor og tung, andre vil helst være litt chubby, nok til å makte å knyte på seg skoene og komme seg til bussen i tide. Sommerferien kan være en prøvelse for alle som er glad i mat og god drikke. Det er vel de fleste?

Lest? Mat på P!

Disse ostefylte grillpølsene, de største hamburgerne og den saftige biffen med hjemmelaget marinade, fløtegratinerte poteter og herlige dressinger. Man kjenner bukselinningen presse seg inn i valken av mindre.

Å ha blitt fet av dårlig selvdisiplin og digre menyer, kaldt øl og kostbare rødviner er ingen andre enn din egen skyld. Selvsagt bør man kose seg ekstra de stakkars få dagene man endelig har sommerferie, men det er visse grenser for hva man skal kunne presse inn i kjeften, på tre til fire uker og.

Mange behøver ikke å gå på badevekta for å få konstatert at arbeidantrekket man gladelig la vekk i juni – er blitt et nummer for lite. Noe må gjøres.

Overvektig etter ferien?

Kunnskapen om trening, kosthold, overvekt og det gode liv, som er de flestes målsetning er stor i Norge. Vi vet at man blir overvektig av å spise for mye usunt for ofte, særlig kombinert med lite bevegelse og ingen trening. At dette også er helseskadelig har vi også visst lenge.

Overvektig etter ferien?

Men likevel havner vi i saksa etter sommerferien. Vi har ikke klart å spise så klokt som vi ønsket og vi har heller ikke trent så mye som vi burde – ergo så har kroppsvekten økt med flere kilo.

Da er det faktisk bare to ting å gjøre. Spise sunnere og bevege seg mer.

Man behøver åpenbart ikke å løpe til nærmeste treningssenter for å få trent nok og riktig. Man behøver heller ikke å løpe til dyre slankekurs eller leve på kaninfór til neste sommer for å redusere vekt. Faktisk er det nok å gå i 30 minutter daglig, legge om kostholdet ved å spise regelmessig. Kutte ut sukkeret og de fete pølsene med fisk og grønnsaker.

Lest? Sliter du med vekta?

Man kan bli overrasket over hvor fort kiloene raser av, om man kombinerer riktig kosthold med mosjon eller trening. Svømming, sykling, klatring, sex og en topptur en gang i blant, kan til og med være bra for din mentale helse også.

Det finnes nemlig studier som viser at man kan spise og trene seg frisk, om man er deprimert og nedstemt. Det kan jo ramme noen og enhver, når forholdet skranter og det er et helt år til neste sommer og alle klærne er minst ett nummer for små.

Fysisk aktivitet fremmer helsen, gir deg mer energi i hverdagen, reduserer stress, gir deg bedre humør og kan forebygge psykiske plager og lidelser. Det finnes ingen gode grunner til å la være å legge om livsstilen.

Skal du leve lenge nok til å få oppleve neste sommer, sammen med de som betyr så mye for deg – bør du legge om stilen i dag. Du behøver ikke kalle det slanking – kall det heller en livsstilsendring.

Hva venter du på? På med treningstøyet, joda, du klarer å presse kroppen inn i treningsdressen om du forsøker litt til. Kom igjen, press på!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Småbarnsmødre arbeidsskye og late?

Småbarnsmødre arbeidsskye og late? Småbarnsmødre i Norge kan være hjemme med barnet i lang tid med fullt betalt lønn, eller...

Lukk