Du har nok hørt om henne, bloggeren Helenedrage.com. Som fant kjærligheten og bestemte seg for å ta noen grep for å komme inn i brudekjolen. Det klarte hun med bravur og trente like godt bort vekten av et helt menneske. 60 kg har flotte Helene svettet og slitt vekk i trimrommet! Imponerende. 

Her er Helenes blogginlegg som forteller den nakne sannheten:

Helene_Drage-135-EditHelenedrage.com Foto: Jan Klasbu

Jeg er helt enig med Lene her, jeg synes faktisk dette kroppshysteriet som hele tiden skrives om er en god motvekt mot for eksempel overvekt og andre livsstil sykdommer. Joda vi blir mer fokusert på eget utseende og egen kropp, men om vi kan velge, er ikke det en bedre retning å gå når alt kommer til alt? Noen drar ting for langt uansett hvilken retning høna sparker, men det at folk er mer fokusert på en sunn livsstil synes jeg faktisk er utrolig flott. At folk vil vise frem kroppen man i mange tilfeller har jobbet hardt for synes jeg også er utrolig flott!

Hvorfor skal noen ha det til at det er negativt at vi spiser sunnere, trener mer, løfter tyngre, løper maraton og og generelt er aktive? Neida, da må motreaksjonene komme! “For det er viktig å kooooose seg”, “Utseende betyr ikke alt!” og “Det er viktigere ting i livet enn bare utseende!”. Ja det er viktigere ting enn utseende, men er det viktigere viktigere ting enn helsa vår? At utseende forbedrer seg er ofte en bieffekt av trening og sunt kosthold gitt! Hvorfor er det dessuten negativt å ville se og føle seg bra? Hvorfor er det negativt å ville være fornøyd med kroppen sin og utseende?

Hvorfor er det slik at noen reagerer så utrolig mye på å se andre nakne og veltrente kropper? Jeg mener helt bestemt at det i mange tilfeller er misunnelse, sjalusi og dårlig selvfølelse som står bak mange av reaksjonene jenter som Lene får slengt etter seg. Kvinner er misunnelige på andre, og dersom de føler seg truffet kommer alle piggene ut!

Bare se på alt hysteriet denne dama skapte! Personlig forstår jeg det ikke. Jeg skulle gjerne hatt rumpa til Lene, så slik sett er jeg misunnelig ja! Dårlig selvbilde og selvfølelse har jeg også hatt, fremdeles har jeg ikke holdt på slik på nettet jeg ser enkelte gjør.  Det kunne aldri falt meg inn å kommentere negativt på hennes bilder verken på Face eller Instagram? Hun bestemmer da selv hva hun skal legge ut, hva jeg synes er da likegyldig?

LeneNYblogg

Det er egentlig helt utrolig at folk som trener, spiser sunt og lignende skal få så mye dritt som enkelte får. Nå snakker jeg ikke om meg selv, jeg tror jeg får relativt lite dritt iforhold til andre, som for eksempel Lene som fikk så øra flagra etter denne saken. Jepp, si at du ikke vil spise solboller, det er ille det! For det er viktig å kose seg vet dere… Dette kommer fra de samme som ofte klager over den lille bilringen hver sommer! Jeg opplever å få slengt etter meg at jeg tror jeg er ekspert og slankeguru bare fordi jeg har gått ned “noen kilo”.

– Det er så langt fra sannheten man kan komme… Jeg tror imidlertid at jeg sitter på mye verdifull erfaring som andre også kan få nytte av. Jeg brenner virkelig for overvekt problematikken, jeg ønsker virkelig å hjelpe andre til en sunnere livsstil og jeg ønsker å vise andre at det er mulig. Det er det jeg skriver om på denne bloggen, MINE erfaringer og MINE meninger og ikke minst MIN vei til en sunnere og friskere kropp, med en sykt mye bedre rumpe nå enn da jeg startet! ;) Jeg tror ikke dermed sagt at jeg er bedre enn alle andre, men jeg vet jeg har oppnådd noe mange virkelig skulle ønske de også klarte!

ultimateførogetterside

Folk reagerer imidlertid forskjellig. Noen velger nemlig å la seg inspirere av mine erfaringer og resultater til å gjøre noe med sitt eget liv! Jeg får så mange mail og kommentarer fra mennesker som velger å la seg motivere, som står på og får resultater ikke minst. Jeg får ukentlig mail og kommentarer fra jenter som daglig leser bloggen min og som selv har gått ned flere titalls kilo, det varmer hjertet mitt!

– Gjennom motivasjonsgruppen min på Facebook får jeg et innblikk i hvordan disse jentene står på hver eneste dag og jobber mot målene sine, det er helt fantastisk moro! Så har du de som går den andre veien, som istedet velger å finne det negative, som istedet for å ta i et tak finner på unnskyldninger, og heller bruke tiden sin på å spy ut eder og galle. Som setter spørsmålstegn med hvor mye jeg egentlig har gått ned i vekt, hyle ut om “kroppshysteriet” og klage over at alle lettkledde bildene som legges ut. Det er vel heller der hysteriet ligger spør du meg… Hvem tror dere egentlig vinner i lengden? De som faktisk tar tak, spiser sunnere og forbedrer helsen sin? Eller de som skal “ta” de som velger å ha fokus på dette?

Mitt tips, la meg få motivere de som lar seg motivere. Om du ikke synes det er motiverende, vel, da må du faktisk ikke lese denne bloggen. Du må ikke følge meg på Instagram eller Facebook heller :) Dersom du er oppriktig fornøyd med din livsstil, hvorfor skal du la deg provosere av min? Du kan la deg motivere, eller la være, ditt valg. Jeg er enig i at man ikke skal overdrive, noen legger ut vel drøye bilder, alle må heller ikke stille i fitness eller være så fokusert som jeg til tider kan være, men sannheten er at jeg tror dette fokuset på mange måter trengs før det går for langt andre veien.

IMG_3723

Alle er forskjellige, alle motiveres forskjellig og alle har forskjellige meninger. At jeg velger et lettkledd bilde av meg selv er ikke det samme som at jeg overfladisk uten indre verdier og et dårlig forbilde. At jeg deler min erfaring er ikke det samme som at jeg anser meg som en ekspert. Jeg tror vi alle hadde hatt godt av å lære oss selv å ha god nok selvtillit til å overse det som ikke fenger oss uten at vi skal snakke nedlatende om dem, og det er som Lene skriver noe vi burde lære barna våre også :)

Tusen takk til Lene for et åpent og ærlig innlegg, og takk for at du tok deg tid til å lese! Jeg tror dette er et viktig tema flere av oss burde tenke over, og istedet for å hetse andre heller fokusere på oss selv! Man kan uansett aldri gjøre alle fornøyde, så personlig har jeg bestemt meg for å slutte å prøve. Derfor vil jeg fortsette å motivere, inspirere og dele mine erfaringer til de som vil la seg motivere av det, og de som ikke blir motivert får finne sin motivasjon andre steder :)

Dette innlegget har vargas12.com fått lov til å dele av en av de beste bloggerne i Norge. Vi er veldig stolte over å få lov til å fortelle deg om Helene og hennes blogg. Via sin trening, vektreduksjon og “Fighting for fitness” må flotte Helene være en stor inspirasjon for alle som trener.

Trening er viktig for alle, men det er ikke alle som har det pågangsmot og stayerevne til å lykkes. Vei opp 60 kg, så skjønner du hvilken prestasjon som står bak.

Gratulerer Helene, du er bare helt fantastisk!

Foto: Jan Klabu og Helenedrage.com

 

Vargas

Pin It on Pinterest