Om du har hørt uttrykket «å ha tung benbygning» som årsak til manglende vektreduksjon så er det en billig unnskyldning. Noen kanskje tror det er slik, men det er altså direkte feil. Faktisk er det svært liten margin som skiller mellom kvinners og menns benmasse i skjelettet, ikke mer enn en kilo. 

– I januar er det veldig norsk å skulle begynne et nytt og bedre liv. Gjerne med trening i tillegg til å spise mindre og riktigere enn i desember. For de aller fleste varer dette et par måneder for så å gå over til det normale livet du er vant til fra før. Den ultimate måten å lykkes med en vektreduksjon som varer over tid er å forstå hva som skal til og hvordan det gjøres.

Glem hestekurer med pulver, dietter som forteller deg hva du skal putte i deg til hvilket klokkeslett av døgnet. Glem shaker, Lavkarbo og «Atkins» produkter som ikke virker. Glem Grete Roede-kurs, «Vektkonsulenten» og «5-2-dietten«. Mulig disse kan hjelpe deg på gang til å lære litt om riktig kosthold, men de gir neppe en varig endring der man klarer å holde vekten nede. Når kurset eller dietten er over, faller mange lett tilbake til gamle vaner så alt for ofte.

Allikevel er det din innstilling til hvordan du lever livet ditt fra dag til dag som avgjør om du klarer å oppnå din idealvekt. Ved å gjøre en omvelting og endre livsstil kan du klare å nå ditt mål. Du må legge om vanene, du må spise riktig i kombinasjon med å mosjonere jevnlig. Lett å si, svært vanskelig å gjennomføre på lang sikt.

Absolutt alle, også de som går med en tanke om å ha tung benbygning kan redusere sin vekt betydelig. Trening ligger ikke for alle, men mosjon finnes det få unnskyldninger for å ikke utføre et par ganger i uken. Det kan de aller fleste klare.

Ønsker du å redusere din vekt er det helt opp til deg selv. Du kan klare det du vil, men du må være villig til å gjøre om på livet ditt. Det kan for noen være dramatisk nok. Alt hva du putter inn i munn er med på å avgjøre hvordan vekten din blir. Klarer  du å redusere inntaket av kalorier vil vekten din gå ned, jo flere kalorier du kutter ut jo lettere blir det å redusere vekten.

Å kutte kalorier er ikke så enkelt som du tror, men det er faktisk en helt avgjørende del av det å gå ned i vekt. Med mosjon, trim eller trening så vil du få en raskere vektreduksjon. Spiser du riktig med å trene regelmessig vil du med stor sikkerhet leve flere år lengre enn om du lot være.

Da er det selvsagt viktig at du forstår at livsstil-endringen er permanent og ikke et skipper tak som kommer hvert år i januar. Benbygningen din gir deg ingen unnskyldning lengre, den er som den er- lik alle andres.

Å lykkes med å bli værende på idealvekten krever mot og styrke, for ikke å snakke om masse moral. Du må forsake dårlige vaner først og fremst.

 

Foto: Flickr/  tonjegv

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wayne Rooney- snart ferdig i Manchester United?

Chelsea-boss José Mourinho hevder å vite med stor sikkerhet at Wayne Rooney er på vei bort i fra David Moyes´s...

Kåte damer får pikk hver helg!

Kåte damer får pikk hver helg! Kvinner har ofte ikke tid til å kjenne etter om de har lyst midt...

Lukk