Har du noen å avse til årets drukningsdød? Du, eller i noen i din familie kan bli en av mange i en allerede dyster statistikk denne sommeren. 

– I 2012 druknet til sammen 62 mennesker, det laveste tallet noen gang målt. I 2013 er det dessverre langt verre tall. I følge Norsk Folkehjelp har 36 mennesker druknet bare på de fem første måneder, mot 13 året før. Bare i mai alene har 14 mennesker druknet, og det før sommerferien har kommet skikkelig i gang.

– Folks mangel på kunnskap, respekt for elementene og manglende sikkerhetsutstyr er en viktig faktor for så mange ulykker. Dessverre er det fortsatt flest menn i påvirket tilstand som gjør det meste av den negative trenden.

Har du noen venner eller familiemedlemmer å av se til drukningsdøden denne sommeren?

Fra siden til Sigurd Fyllingen Mæles Facebook-profil står det følgende:

“For rundt femten timer siden stakk jeg venstrearmen under vann og fisket opp en guttunge i begynnelsen av tenåra. Umiddelbart etterpå følte jeg egentlig ikke stort.

Har du noen å avse til årets drukningsdød?

”Jammen godt at det gikk bra”, tenkte jeg. Så ble jeg sint på foreldrene som ikke var til stede. Jeg fikk utløp for det ved å kjefte litt på noen tyske campingturister i utkanten av stranda, men det var jo ikke deres unger, og dessuten snakket de ikke engelsk. Så badet jeg en stund, spiste og jobbet litt, før det slo meg. I dag reddet jeg kanskje et liv”.

Det er ikke slik at det alltid må være en som skriker etter hjelp, veiver med armene eller som gjør anrop av noe skal. Det kan skje stille, sakte eller plutselig, men det kan skje hvem som helst med forskjellige årsaker.

Har man dårlig svømmekunnskaper, er påvirket av alkohol eller rusmidler, så kan det fort gå veldig galt. Ingen voksne flyter bedre enn sine barn. Å være måteholden på sjøen bør være en unødvendig påstand. Allikevel er det mange menn med åpen smekk som blir funnet druknet.

– Kanskje det er din eller en du kjenner godt som er dum nok til være dritings på sjøen som drukner neste gang. Den som ikke respekterer hvor farlig det kan være ved vannet eller på sjøen, har bare seg selv å takke.

Hvis du vil lese det tankevekkende innlegget til Sigurd Fyllinge Mæle, så kan du finne det Her.

– Med noen enkle grep, sunn fornuft og gode forhåndsregler legger du ting til rette for å få lov til å oppleve neste sommer også. Det skal være unødvendig å oppfordre voksne mennesker til at det er forbundet med livsfare å oppholde seg på sjøen uten redningsvest.

Dessverre så drukner det mennesker hver eneste sommer. Bruk vest alltid!

Kilde: Norsk Luftambulanse

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Maria Mohn og Showboys med sommershow i Fredrikstad

"Sommer´n er hærli i Fredrikstad" heter i den velkjente sangen "Når lemmane faller på Flora". Et av sommerbyen Fredrikstads viktigste...

Lukk