Hemmeligheten bak et langt forhold. Det finnes ingen garantier for et langt og vellykket forhold, men det kan være smart å lytte til de som har lykkes.

Godt voksne par som har levd sammen lenge, har en fellesnevner som utvilsomt bør tas ad nota. Frihet.

Selvsagt må man legge til grunn en gjensidig lidenskap, kjærlighet og vilje til å bli værende i forholdet når det røyner på. Man bør også vise respekt og gi hverandre plass til å utvikle seg over tid, slik at man modnes sammen.

Men det er altså friheten til å få utvikle seg som menneske, alene, men også sammen med andre mennesker – kvinner som menn, som er den avgjørende faktoren til at man kan lykkes i et langt forhold, sammen med en kjæreste eller partner.

Hemmeligheten bak et langt forhold …

Friheten alene gir åpenbart ingen garanti for noe som helst, i noens forhold. Men frihet sammen med de andre nevnte aspektene, er med på å gi noe vesentlig, nemlig tillit. Tillit til å få lov til å være sammen med venner, venninner, kollegaer eller andre, uten at det skal vli sjalusi i det etablerte forholdet mellom dere som par.

Sjalusi kan være ødeleggende, og i mange tilfeller starten på slutten om man ikke finner en løsning på det. I noen tilfeller begynner et forhold bra, med forelskelse og alt det som hører til, men som ender i konflikt og til slutt brudd – den ene forsøkte å styre den andre, grunnet sjalusi.

Er man i et forhold man mer enn gjerne vil bli værende i; bør man forsøke å tenke den andres tanker, være takknemlig over å bli elsket, minst like mye som man elsker betingelsesløst den utvalgte – det er en svært krevende utfordring. Å tenker mer på den andre enn seg selv. For det er i de lengste forholdene, det er lett å ta den andre for gitt, å tro at det er dere for alltid. Det er det svært sjeldent.

Derfor bør man være forsiktig med å sette grenser for den andre, men heller sette seg inn den andre ønske, mening og høre på argumentene. Den som lærer seg til å lytte, er flinkere til å kommunisere, enn den som bare snakker.

Ingen forhold varer inn i evigheten uten konflikter og utfordringer som kan sette forholdet på prøve. Og det er da man ser hvor godt og solid forankret relasjonen dere i mellom – egentlig er.

Veien blir til mens man går. En floskel som brukes kanskje for ofte, men, som brukes av eldre som har levd i ekteskap, partnerskap eller som samboere i mange tiår. Man vokser sammen på godt og vondt, man er ikke fysisk sammen alle disse årene, men man er på samme vei inn i alderdommen – sammen.

Kanskje nettopp er det verdt å kjempe for forholdet, fordi det er så godt å være to, når man ikke lenger er like ung som før. Bare like forelsket. Noen ganger.

Bli hos din elskede skatt og gi vedkommende den friheten vedkommende fortjener underveis, da er sjansen størst for at dere blir gamle sammen.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United henter spiss – Rooney i bytte!

Manchester United henter spiss - Rooney i bytte! Det har vært stille rundt Manchester United i overgangsvinduet så langt, mye...

Lukk