Plus Size er en størrelse brukt i motebransjen, på modeller som er litt frodigere enn de fleste andre. Altså en betegnelse brukt av mote-skapere, men også en betydning brukt i media på frodige kvinner. Men hva betyr ordet? Jo det betyr «pluss størrelse». Så kan du spørre, hva er det?

Media og motebransjens fokus på kropp har neppe vært større enn det er i dag. Er man en Plus Size kvinne eller mann, blir man uglesett, man passer ikke inn hos mote-skaperne og man blir satt i bås. I Plus Size- båsen.

Hvor stor man må være for å bli kalt Plus Size finnes det ingen mål på. Er størrelse null en Plus Size- størrelse?

Kim Kardashian West, hun reality-stjernen med den frodige rumpa du vet, er med på å gjøre Plus Size -størrelsen mer akseptabelt. Mange eksperter i motebransjen satte kanapeene i vrangstrupen når selveste Kim var å finne på Mote-bibelen Vogues ærverdige førsteside, sammen med ektemannen Kanye West.

Vogue ble ifølge de samme ekspertene aldri det samme igjen, noen gang.

Plus Size har vært, vi gjentar det gjerne- har vært et skjellsord i lang tid. Dette er utvilsomt i endring nå. Mye takket være frodige Kim.

Norges ubestridte mote-dronning, meget dyktige og flotte Jenny Skavlan publiserte nylig sin egen bade-kolleksjon med fynd og klem.

Problemet var størrelsene. Godeste Jenny hadde brukt blant andre seg selv som modell for sine flotte kreasjoner, noe som gav svært små størrelser. Vakre Jenny Skavlan, som utvilsomt har stor suksess som designer, veier ikke mer enn ei pakke smør, og vil dermed være mye mindre enn den norske gjennomsnittskvinnen. Som igjen gir de små størrelsene.

– Norges dyktigste moteskaper burde ha tenkt et skritt fram og brukt en Plus Size-modell til sin bademote også, nettopp for å skape debatt, ved å gjøre sin mote tilgjengelig for alle, også de som skiller seg ut i «feil retning». Hadde Jenny fulgt med i timen burde hun ha vært innom Vogue og sett at Kim Kardashian West var tatt inn i mote-varmen.

Nå er det bare Jenny og jenter på 12 til 14 år som kan bruke hennes nyeste bademote pga de små størrelsene, satt på spissen.

Plus Size kvinner har et problem mer enn de fleste andre.

– De kan ikke finne vanlige klær i vanlige butikker, de må på internett, eller besøke egne butikker som har spesialisert seg på mote for de som er litt større. Kjenner du deg igjen? Motehuset Marc Jacobs er en blant svært få store moteskapere som retter seg inn mot et enormt marked verden over.

Marc Jacobs har ved en rekke anledninger valgt seg Plus Size modeller og derav mote for de store kvinnene. Det er tøft gjort å gå nye veier på egenhånd, men det ingen hemmelighet at det har hjulpet de som lever med en stor kropp, at et så anerkjent motehus har satset stort på stor-mote.

Plus Size-størrelsen er kommet for å bli, og den er mer normalisert og akseptert de seneste årene, det bør også norske designere merke seg. Det er ikke sikkert du ble så mye klokere på hva Plus Size er, men du har kanskje fått et inntrykk av ordets betydning er mer positivt enn negativt? Det var ihvertfall målsetningen med dette innlegget.

Kilde: Side2.no

Foto: Flickr/Dimitri Otis

Vargas

Tags: Jenny Skavlan, Kim Kardashian, Marc Jacobs, Plus Size

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Den store kjærligheten- den som varer evig, garantert!

http://www.youtube.com/watch?v=Hfaq5LxX-Sg Den ekte evigvarende kjærligheten som bare den som elsker fotball kan forstå. Den glødende følelsen av tilhørighet, samhold og...

Foreldreopprøret- Gi barna nok tid!

Hvordan det ser ut i og utenfor hjemmet er av svært liten betydning når du har blitt mor og far....

Lukk