Ikonet som gir Solskjær muligheter til å konkurrer mot de aller beste, er klar for Manchester United. At storklubben henter tilbake en av verdens beste spillere, er ikke bare overraskende – det er mildt sagt sjokkerende. Cristiano Ronaldo ble 36 år i februar, men er blant de aller beste på kloden, fortsatt. Vær ikke i tvil om det.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Cristiano Ronaldo

Juventus må ha spilt kortene sine fryktelig dårlig siden ikonet har valgt å forlate “Den Gamle Dame” nå.

Alt tyder dog på at det er en glad og fornøyd portugiser som forlater en storklubb for en ny, i sin melding til Juve-fansen på Instagram. Ikonet som gir Solskjær muligheter til å sloss om de aller gjeveste titlene vil være klar mot Newcastle, lørdag 11. september.

Lest denne? Fulle tribuner i England – Premier League er tilbake

Today I depart from an amazing club, the biggest in Italy and surely one of the biggest in all of Europe. I gave my heart and soul for Juventus and I’ll always love the city of Turin until my final days. The “tifosi bianconeri” always respected me and I tried to thank that respect by fighting for them in every game, every season, every competition.

CR7

Hadde noen fortalt oss at Ronaldo skulle spille for Manchester United denne sesongen, ville vi aldri ha trodd vedkommende. Nå vet vi at det er et faktum, Cristiano Ronaldo har kommet “hjem”, og Ole Gunnar Solskjær må få æren for denne unike overgangen. Salgssummen på skarve €15m. er det ikke noe å si på. Det er spillerens egenskaper som her gjør Manchester United til et lag med unike muligheter, med en helt unik spiller på laget.

Venner

Solskjær kjenner Ronaldo bedre enn de fleste, fordi de er gamle venner, de har spilt sammen og manageren kjenner spillerens kvaliteter. Det er all grunn til å tro at nordmannen vil kunne bruke Ronaldo riktig, faktisk er det vel bare nok å gi portugiseren et draktnummer. Så gjør han det han kan best. Se ikke bort fra at det blir nummer 7 – slik Ronaldo hadde da han dro fra Manchester i 2009.

Cristiano Ronaldo forlot Old Trafford med gode tall. 84 mål på 196 kamper fra 2003 – 2009. Og i Real Madrid gjorde han 311 mål på 292 kamper fra 2009 – 2018. Du kan jo gå ut og prøve selv. Solskjær har gjort en genistrek med å hente en av verdens største ikoner innen fotballen, ikke den beste, for det er og blir Lionel Messi. Men du verden for et løft dette er for Manchester United.

Ikonet som gir Solskjær muligheter

Tittelutfordrer

Ikonet som gir Solskjær muligheter handler om Ronaldos mange ferdigheter. Portugal hadde aldri blitt Europamestre i 2016 uten sin kaptein. Han er tilretteleggeren, måljegeren og til og med landslagssjef, når det er nødvendig.

I dette EM måtte en skadet Ronaldo ut i finalen, men da var han på sidelinjen og dirigerte laget sammen med treneren, Fernando Santos. I Manchester United vil det være Solskjær som er sjefen, men han vil lytte til Ronaldos råd. Utvilsomt. Hvorfor skulle han ikke det? Med den tyngde og erfaring Ronaldo har, er han en viktig brikke, både på og utenfor banen.

Og den rutinene Manchester United har fått inn nå, med Raphaël Varane i midtforsvaret, Bruno Fernandes og Paul Pogba på midtbanen, og Cristiano Ronaldo, og super-reserve Cavani på topp. Oser det kvaliteter og trofeer av dette laget, om Solskjær får stjernene til å dra lasset i samme retning.

Plutselig ble Manchester United en tittelutfordrer over natten. Så langt er vi villig til å gå, faktisk. For så mye har en spiller av Ronaldos kvaliteter å si for et lag. Ronaldo har alt. Fart, spenst, hodesterke, fotballforståelse og han beveger seg nesten alltid riktig.

Lønnen

Man får lønn som fortjent i fotballen, eller? Hva synes du, med en snitt lønn på 600.000 kroner i året, om at Cristiano Ronaldo får ca 4,5 millioner i ukelønn – for å spille fotball? Mange mener det er en riktig lønn om han kan skaffe Manchester United de trofeene de nå jakter, men det er lov å være uenig i det.

Cristiano Ronaldo’s sensational return to Manchester United will see him earn £480,000-a-week – making him the highest paid player in the Premier League. 

DailyMail.co.uk

Ronaldo blir Premier Leagues best betalte spiller, og slår nestemann på liste med ca £100.000 per uke.

Manchester Citys Kevin de Bruyne tjener “bare” £385.000 per uke.

Innen en uke, har mange millioner drakter med ‘Ronaldo 7’ blitt trykket opp i Manchester, og de vil garantert bli solgt ut raskt. Et ikon har vendt tilbake der han slo igjennom første gang. Manchester United har aldri vært bedre på papiret – siden Sir Alex trakk seg tilbake.

En nye æra kan begynne nå – med en nordmann ved roret. Er det rart vi elsker engelsk fotball?

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com