Jordbærmus – Aune Sand slaktet av VG! Aune Sands hyllest til kvinnens kjønn, i form av boken «Jordbærmus» ble som forventet slaktet av VGs anmelder. Skal det fortsatt ikke lov til å skille seg ut i dette landet? Er det ikke greit å være litt frekkere og mer annerledes enn forfattere flest, uten å bli slaktet for det?

Du verden så drit kjedelig det hadde blitt, om det ikke fantes kunstnere av Sands kaliber, som våger seg ut i et sidrumpa samfunn av tørre grinebitere, som påstår å vite hva alle andre skal like. Da sikter jeg selvsagt anmelderen i dette tilfelle, Sindre Hovdenakk – som sprer rundt seg med drittslenging.

Sindre Hovdenakk, hvem det nå er, som har fått lov til å leke seg med terningen i Norges største avis, gir Aune Sand, kunstneren og forfatteren en spenstig ener. Så pompøs er anmelderen, at han ikke engang klarer å se humoren i alle de velvalgte ord forfatteren har klart å komme på – i valg av synonymer på «pikk» og «kuse», dessverre.

Lest? Kjendiseri

– Nei, for vi skal ikke kose oss og le, nei vi må være gravende alvorlig, fordi det skrives jo om kvinne-tissen. Ja, fysjom!

For en platt klovn, som ikke en gang gidder å begi seg ut på å forklare noe som helst saklig fra boka, fordi anmelderen mener det, litterært sett ikke engang er bra nok til å være humor i boka. Vel, det sier vel mer om anmelderen, enn om den fargerike forfatteren som tør, å kalle ei fitte for «bjerkeskog» og «edelsten», på sin måte.

Jordbærmus – Aune Sand slaktet av VG!

Aune Sand er kanskje ikke noen ny Shakespeares, men du verden så befriende at det finnes mennesker som tør å kaste seg ut på dypt vann. Norske litteraturkritikere bør kunne se gjennom fingrene når bøker skrives med glimt i øyet, og ikke skal bety mer enn det som faktisk står skrevet, og ikke alt det forbanna tullet som på død og liv må stå i mellom linjene.

«Halve Norge» har kjøpt boka, og flere vil bli trykket og solgt – til tross for hel-slakt på lederplass på VG.no.

Norsk litteratur trenger bøker som «Jordbærmus» for å berike utvalget fra norske forfattere. Og Norge trenger langt flere kunstnere og skrivere som Aune Sand, framfor den kjedelige jamringen fra kritikere som denne anmelderen.

Heia Aune Sand, gratulerer med en fantastisk suksess med boka, og all mulig lykke til, til deg og dine. Du er en fin fyr!

Og du Hovnakk, ja du kan jo ta deg et jordbær og gå og skamme deg.

Les bokanmeldelsen her, om du gidder.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lær å elsk deg deg selv, på godt og vondt!

Lær å elsk deg deg selv, på godt og vondt! Ved å elske deg selv nettopp slik du er i...

Real Madrid og Manchester United enige!

BREAKING: Louis Van Gaal Finally Agrees to Sell David De Gea to Real Madrid >> http://t.co/AdbVa8En0Y... #SSNHQ. pic.twitter.com/zfAvUwmRSY— Sky Sports...

Lukk