Du som er ung og ser fram til å få din første kjæreste vet neppe hva du skal se etter. Du er rimelig sikker på hva som er en pen jente eller en sprek gutt som du gjerne skulle bli litt bedre kjent med.

Hvor kjent dere blir og om det blir dere til slutt er det bare dere som må finne ut av.

Forpliktelsen

Par som har bodd sammen, nesten hele livet oppdager underveis at de faktisk ikke kjenner hverandre i det hele tatt. De har bodd under samme tak, delt samme seng, ofte samme pute og itillegg har felles barn. Allikevel kjenner de verken de gode eller de dårlig sidene hos hverandre.

De ble forelsket i ung alder, fikk barn litt for tidlig og det er fortsatt forbundet med skam å gå fra hverandre eller skilles.

Mange følte seg låst og bundet hos en partner man egentlig ikke hadde noe til overs for. Han stakk så snart det kom opp en konflikt, når pengene tok slutt eller kona var gravid på ny. Hun var hemmelig forelsket i en annen.

God kommunikasjon

Ved å ikke kommunisere med hverandre, – “hei, ha det, ha en fin dag og takk for maten”  -er ikke å kommunisere, det er unnskyldninger for å komme raskt unna. Å snakke sammen er å lytte til hva den andre faktisk har å si, slik at den andre kan si sin ærlige og oppriktige mening om tema. Ofte bør dritten opp på bordet for å få rensket unna konfliktene en etter en.

Dessverre så kommer det fram så mye “grums” som er lagret over tid, at en slik samtale ofte resulterer i brudd fordi følelsene kommer fram. Viktig og riktig for forholdet, følelsene er ikke til stedet. Det er over.

Ann Krsitin 2013

Foto: Copyright Morten Pettersen

Samarbeidsplanene og strategien

Du som er sammen med din ungdomskjæreste gjennom mange år, som har en kjæreste som forstår deg, som snakker med deg og sier de riktige orden, han elsker deg over alt i verden. I tillegg til å være der for deg i de vanskelige tidene, henter deg på fest og kjører deg til flyplassen når du skal på gutte-tur til Ibiza i to uker, er veldig heldig. Men sett du nok pris på henne? Åpnebart, ellers hadde hun vært borte for lenge siden.

Dere kjenner hverandre så godt som det lar seg gjøre for et par i deres alder.

– Årsaken og fasiten ligger i planleggingen, strategien over mange år. Forholdet er et felles prosjekt som dere begge legger sjelen, pengene, forholder og livet i. Det er dere det handler om, alt er ikke like lett, men sammen kommer dere gjennom alle hinder. Dere kjenner hverandre, fordi dere snakker sammen og dere snakker samme språk.

Kjærlighetens sti den viktigste å gå

Om det ikke er følelser i bunn, om dere ikke elsker hverandre så går det dessverre ikke. Da bør dere bryte opp, og det er det som skjer. EN kan elske den andre, men det er ikke nok. Man MÅ elske HVERANDRE. Vi skriver snart 2014, vi jager etter det perfekte liv, noen finner det, noen leter og leter, prøver og feiler. Prøver på nytt. Feiler på nytt.

Elske hverandre? Hva er det? Hvordan kan man sette ord på noe så viktig som følelser? En utbrukt og patetisk klisjé som brukes av alle, et utbrukt begrep! Mulig det er det. Allikevel bunner et godt og langvarig forhold ut i vite at man har hverandre så kjær at man er umistelig for hverandre. Er man det, så elsker man sin partner. Så enkelt, så unikt, så deilig og så jævlig viktig.

Størst av alt er kjærligheten, husk det, bruk det og si det!

vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du en tøffelhelt? – da er forholdet ditt i fare!

Norske kvinner vil ha menn i ordets rette forstand, ikke en fyr med utelukkende myke trekk som snakker henne etter...

Lukk