Klar til skolestart? I disse dager er en lang sommerferie over for alle som skal på skolebenken. Enten det er den ferske førsteklassingen eller den garvede universitetseleven, som fortsatt ikke er sikker på – hva han skal bli når han blir stor.

Skolestart er nytt, spennende og litt skummelt for de fleste. Man skal inn på et nytt pensum, møte nye lærere, nye medelever og få nye venner, kanskje møte opp på en ny skole for aller første gang. Det er ofte på skolen man treffer venner for livet. Og selvsagt den aller første viktige kjæresten.

Felles for de fleste som skal bo på hybel, borte fra mor og fars trygge havn – er fokuset på to viktige ting, nemlig skaffe nok penger til alkohol og om det bor noen å ha sex med i umiddelbar nærhet. Noen skoleelever, særlig fra universitetet er villig til å selge sex, for å spe på økonomien. Ikke alle selvsagt, men noe er faktisk så desperate. Noe man bør revurdere, da du lett kan komme opp i farlige situasjoner, ofte i et belastet miljø.

Lest? Student og dårlig råd? Les!  

Klar til skolestart?

Klar til skolestart?

Å begynne på et nytt og langt skoleår, når man er både skole-lei og ville egentlig ha brukt tiden på noe annet, er vanskelig. Da bør man finne ut hva man vil med livet og forsøke å forstå hva utdanning har å si, på sikt. Det er åpenbart dustete å gå på helsefag-studier om man heller er mer interessert i å mekke bil.

Har man ikke brukt studieveiledningen fornuftig, er det dessverre for sent å gjøre noe med dette nå når skolene begynner. Da bør du kanskje heller ta et friår fra skole og velge å jobbe i stedet, men husk – da mister du viktige studiepoeng.

Å være ufaglært kan være enkelt å takle om man er så heldig å få seg inntekt uten.

Det finnes en haug med gode eksempler på personer som har tjent millioner, uten verken å ha utdanning eller fagbrev, men, det er en usikker vei å gå. Du bør vite hva du driver med, om du skal starte for deg selv, bli forfatter, gründer eller fisker – uten å ha åpnet en bok først. God og riktig utdanning for krevende yrker for de av befolkningen, som vil være med å ta ansvar, er selve bærebjelken i samfunnet for å få AS Norge framover.

Studiemiljøet er spesielt og det er her man lett kan få venner for livet, finne den rette som senere skal bli din elsker og beste venn, ja til og med din ektefelle og forelder til dine barn. Man bør ikke søke seg inn på Høgskoler rundt om i landet med det som hovedårsak, men la skjebnen gjøre jobben for deg. Det som skjer i livet ditt, la det skje.

Lest? Matpakken!

Mange velger å ta utdanningen i utlandet. Fordelen med dette er at man kan lære et nytt språk på tvers av studietiden, få venner fra forskjellige kontinent og få kunnskap om andre kulturer. Utfordringen om å reise til f.eks Australia for å studere, er at du er fryktelig langt hjemmefra – om noe uforutsett skulle skje, vil du måtte bruke masse tid og penger på å komme deg hjem.

Visste du at det er mange som velger Forsvaret som yrkesvei og som endel av utdanningen? Det er en rekke fordeler med å bruke et år av utdanningen i uniform, hvor du får en grundig opplæring og forståelse av hva våre militære styrker jobber med til daglig. Enten du velger Luftforsvaret, Sjøforsvaret eller Hæren.

Hva du egentlig trenger en utdanning til, kan du lese mye mer om her.

Lykke til med nytt skoleår!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Før ELVIS var det ingenting …

Det velkjente sitatet er lånt fra John Lennon, og det er kloke ord for å hylles kongen. Før Elvis Presley...

Lukk