TV2 er best i klassen på reality-tv. Punktum. “Kompani Lauritzen” – flere kollapser underveis, noe som er underholdende i seg. Endelig kommer hele Norge Dag-Otto Lauritzen med en helt ny serie. 63-åringen er nok sprekere enn de fleste andre nordmenn på samme alder. Hvordan er han som oberst?

Politimannen, syklisten, forfatteren, obersten og programlederen er TV2s gullkalv framfor noen, sammen med Farmen-general, Gaute Grøtta Grav. Se ikke bort fra at “Kompani Lauritzen” kan bli en underholdningsserie som får gode anmeldelser, og priser for å være nyskapende.

Lest? Discovery er skyld i at du mister tv-kanaler!

Ok, vi har sett lignende konsept før, men ikke med militær disiplin som endel av pakka. Dette kan nok bli morsomt og underholdende.

Fallskjermjeger Lauritzen som oberst

Det kommer ikke så tydelig fram som først planlagt. Fordi obersten selv klarer å skade et ribbein når han skal vise deltagerne hvordan ting skal gjøres. En skade som hemmer sjefen gjennom hele rekruttskolen, enda han gjør sitt beste i å skjule det.

Hva “Kompani Lauritzen” er? Det er TV2s lørdagsunderholdning utover våren 2020.

I denne serien som foregår i en militærleir i Rauma kommune, vil vi bli kjent med 14 deltagere, som blir sendt hjem, én etter én. Kjendiser, musikere, politikere, programledere og Influencere i skjønn forening, der flere faktisk kollapser underveis.

Kompani Lauritzen – flere kollapser underveis.

Tårer, glede, jubel, fortvilelse, besvimelser og samhold gruppa imellom, en gruppe som aldri blir sterkere enn det svakeste ledd. Som det heter i militære kretser. Det mange ikke vet, er at selveste Lauritzen var fallskjermjeger, altså profesjonell soldat i sine velmaktsdager. Derav ideen til dette konseptet som TV2 har satset stort på.

Tvillingene Wanda og Vita er to av deltagerne i Kompani Lauritzen
Tvillingene Vita og Wanda, er to av 14 deltagere i Kompani Lauritzen Foto: TV2 Underholdning
Her er de 14 deltagerne som skal kjempe om ære og berømmelse i Kompani Lauritzen
De 14 deltagerne i Kompani Lauritzen Foto: Matti Bernitz Pedersen/TV 2

Oberst Lauritzen og medprogramleder, Kristian Ødegård har samlet 14 kjendiser på Setnesmoen militærleir på Åndalsnes i Møre og Romsdal til flere uker med beinhard rekruttskole.

TV2.no

Deltagerne

Her er deltagerne, som skal kjempe side om side på Lauritzens rekruttskole. Vi kan røpe av flere kollapser underveis i konkurransen:

 • Øyvind Vinni Sauvik (artist)
 • Abiel Tesfai (programleder)
 • Lasse Jazz Jensen (artist)
 • Emil Solli-Tangen (artist)
 • Izabell Ekeland (artist)
 • Desta Marie Beeder (programleder)
 • Marte Bratberg (programleder)
 • Raymond Kvisvik (fotballspiller)
 • Wanda Mashadi (Influencer)
 • Vita Mashadi (Influencer)
 • Siri Kristiansen (Stand Up-komiker og programleder)
 • Henrik Thodesen (komiker og skuespiller)
 • Håvard Lilleheie (komiker og skuespiller)

Dag Otto Lauritzen er en mangfoldig fyr, kall han gjerne for multikunstner, siden han aldri har vært redd for å utfordre seg selv. Mannen fra Grimstad har skrevet en rekke selvhjelpsbøker om psykologi, viljestyrke, trening og sykling. Apropos sykkel; det var etter å ha skadet seg alvorlig, i et fallskjermhopp som yrkessoldat, at Lauritzen oppdaget at han hadde talent for sykling.

Det endte til slutt med medalje i OL i Los Angeles i 1984 og deltagelse i hele åtte Tour de France-ritt, hvor han til og med vant en etappe i 1987. Sammen med kompisen Kristian Ødegaard har han vunnet flere priser for sine underholdningsprogram, blant annet “På Hjul med Dag Otto” og “Huskestue” – begge på TV2.

Kompani Lauritzen – flere kollapser underveis.

Deltagerne spør seg selv ganske tidlig i første program: “Hvorfor har jeg blitt med på dette her, helt frivillig?” Et betimelig spørsmål når de oppdager hvilket aldri så lite helvete de skal igjennom. Lite mat, lite søvn, knalltøffe treningsrunder, hinderløyper og militær disiplin, fra morgen til kveld.

En betydelig endring fra en bedagelig hverdag for mennesker som er stort sett vant til å styre sin egen arbeidsdag. Men sammen ser de at de kan klare det “umulige” og hjelper hverandre, der utfordringen blir for tøff – for de svakeste.

Er det et program du bør sappe innom i løpet av lørdagskvelden i ukene som kommer – velg “Kompani Lauritzen” du også.

Det er ikke ofte vi har sett voksne menn, gråte sine modige tårer i beste sendetid. Vi som ser på, de fleste av oss – hadde neppe vært særlig mye tøffere i tryne under samme utfordring.

La det være sagt.

Kilde: TV2

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com