Kraftig oppgjør mot overvekt i England. Statsminister Boris Johnson svevde mellom liv og død grunnet Coronaviruset. Det at Johnson var overvektig, var en direkte årsak til at viruset nesten tok livet av ham. Nå går statsministeren foran som et godt eksempel ved å ta personlig grep samt gir retningslinjer for britene generelt.

På pubene, i hjemmet og på restaurantene har det vært lett å lage, og bestille svært usunn mat. Det engelske kjøkken kan ikke sies å være særlig attraktivt. Det meste skal stekes i usunt fett og pomes frites spises til alle måltider. Det er ikke bare fish & chips som er populært i England.

Det spises tonnevis med pølser, pizza, innbakte kyllingvinger og english breakfast, som alene inneholder over 500 kalorier. Legger man til alle millionene pints som selges på puber rundt om i landet, er det lett å forstå at man sliter med vekta på “balløya.” Kraftig oppgjør mot overvekt i England.

Britene sliter med vekta

Almost two thirds (63%) of adults in England are overweight or living with obesity, with obesity-related illnesses costing the NHS £6 billion a year.

Mirror.co.uk

NHS som er National Health Service, helsemyndighetene i landet, bruker svimlende 60 milliarder kroner per år, på å behandle mennesker med sykdom relatert til overvekt. To tredjedeler av voksne briter er overvektig, noe som er blant de landene med størst økning i verden.

I følge NHS, øker man risikoen ved å dø av viruset med førti prosent, om man er overvektig.

Lest? Du er veganer og elsker det

Britene sliter med vekta, som igjen gjør mange lite motstandsdyktige, om de skulle bli smittet av Corona, slik statsministeren ble. Det er nemlig en tydelig sammenheng mellom det å være overvektig, og det å bli alvorlig syk eller dø av viruset. Nå er kampen om fedmen i England i gang. Boris Johnson tar grep.

Kraftig oppgjør mot overvekt i England

Publivet er hardt

Britene har som kjent lange tradisjoner for å bruke store deler av fritiden, til og med lunsjen, på puben.

Publivet er hardt om man skal leve opp til sine forbilder, fedrene og mødrene gjorde det samme. Supet, spiste og røkte i nevnte rekkefølge, langt oftere på puben enn i hjemmet. Langt flere fedre enn mødre, helt åpenbart. Men maten har vel aldri kunne kalles en kulinarisk opplevelse i England. Det er denne tradisjonen statsministeren nå vil til livs.

Manchester Uniteds unge jubel, Markus Rashford talte statsminister Boris Johnson midt i mot gjennom et brev om en bønn. Da han ville ta fra de fattigste familiene retten til gratis matkuponger, når skolene stengte under nedstengningen. Statsministeren tok brevet ad nota og gjorde om på vedtaket. Derfor kommer det også et kraftig oppgjør mot overvekt i England.

Nå har altså et nytt lys gått opp for Boris Johnson, han vil slanke 35 millioner voksne briter, ved å kutte ut tilbud som “to til prisen av én” på usunne varer. Han vil endre all TV-reklame ved å forby annonsering av usunn mat før kl 21:00, og han vil at britene skal legge om livvsstilen for all framtid – i samarbeide med de nasjonale heltene i landet. Nemlig sykepleiere og leger i NHS.

Kraftig oppgjør mot overvekt i England

Kalte opp sønnen etter legene

Premier League-spillerne har etter at fotballen startet opp igjen, hatt et blått hjerte med hvite bokstaver i, hvor det har stått NHS – på drakta. Det var sykepleiere og leger fra NHS som berget livet til Boris Johnson, nå vil statsministeren gjøre det samme for sine landsmenn.

Det må nevnes at Boris og kona, Carrie Symonds, valgte å kalle opp sin sønn etter to av legene som var med å redde livet hans. Nick Hart og Nick Price. Paret valgte å gi sønnen navnet Wilfred Lawrie Nicholas Johnson. Kraftig oppgjør mot overvekt i England.

NHS ønsker at så mange overvektige som mulig i England, skal forsøke å redusere vekt via The Second Nature Weight Loss Program. Et slankeprogram som har hjulpet en rekke mennesker til et lettere og bedre liv. Noe som i korte trekk, handler om å bryte de dårlige vanene som fører til vektøkning.

De fleste nordmenn vet at slanking handler om en livsstilendring for å virke. Da må man bryte vanene man har fått over tid. Nå er det viktigere enn noen gang å redusere overvekt, for å være motstandsdyktig nok til å overleve, når du blir smittet av Coronaviruset. For det kan du bli en gang, du også.

Kilde: Mirror.co.uk

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skjebnedag i Premier League!

Skjebnedag i Premier League! Hvem rykker ned, hvilke lag lykkes med å kvalifisere seg til de viktige Europacupene og hvilke...

Lukk