Skilte foreldre sliter mer i høytider som jul og nyttår ifølge familievernkontorene rundt om i landet. Mor har fått en ny kjæreste og vil presentere barna for ham og hans familie.

Hun insisterer på å ha barna – enda det egentlig, etter tidligere avtaler, er eksen altså barnas fars tur.

Kjenner dere dere igjen i problemstillingen? Er det ikke litt flaut og?

Julen er en sår tid for alle som ikke har det bra. Både voksne og barn, men her har faktisk barna forkjørsrett, de er ikke endel av foreldrenes skilsmisse, men en uskyldig tredjepart. De fleste barn så gjerne at mor og far feiret julen spesielt, sammen med de. Og det er det heldigvis mange familier som gjør, til tross for skilsmisse der nye forhold er etablert. Hurra for dere.

Foto: Simpson Millar LLP

En skilsmisse er smertefull, men ikke nødvendigvis avgjørende for at barn må lide. Alt kommer an på hvordan foreldrene takler forholdet til den andre forelderen. Hvis man kan skilles som venner, unngå å baksnakke den andre, og gi slakk på hvem som skal ha barna til enhver tid, vil det åpenbart gagne de unge også.

Familievernkontorene er statlige og gir tilbud om behandling og familierådgivning når det oppstår vansker, konflikter eller kriser. De foretar også megling etter ekteskapsloven og barneloven.

Dagsavisen

Å søke råd hos fagfolk for å få løst en langvarig eller intens konflikt gir ingen garantier. Det er foreldrenes innstilling til alle de utfordringene som ligger i bunnen av en smertefull skilsmisse, som er viktig å få på plass. Man må virkelig legge godviljen til for at alle skal bli fornøyde, med en gunstig plan som først og fremst gagner barna.

Barn bør under alle omstendigheter, slippe å megle mellom egne foreldre.

Barna er og blir aller viktigst, uansett hvor vanskelig, sorgtung og bitter skilsmissen er – mellom to som en gang elsket hverandre. Når barna har fylt 10-12 år, bør de få lov til å være med på å avgjøre sin egen skjebne og hvem de skal bo sammen med.

Finnes det andre familiemedlemmer som onkler og tanter; besteforeldre eller andre som står barna nær, bør disse brukes framfor at barna opplever en helvetes jul – fordi foreldrene ikke makter å roe gemyttene.

Alle foreldre har et ansvar for at barna får en trygg og fredfull julefeiring i trygge omgivelser. Dessverre vises tall fra ‘Alarmtelefonen for barn og unge’ at så ikke er tilfelle. Alt for mange foreldre i Norge, maler sin egen egoistiske kake, framfor å tenke på barna.

Dere burde skamme dere!

 

Kilde: Dagsavisen.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julegavehandel på kreditt?

Julegavehandel på kreditt? I ukene og dagene rett før julaften; går bankterminalene varme, grunnet kjøpekåte nordmenn, som ønsker å glede...

Lukk