Hva du vil oppnå er en ting, å ha det bra med det du gjør er kanskje viktigere, å ha noen å dele livet med er kanskje enda litt viktigere. Ofte går det ikke helt som planlagt, uansett hvor mye tid man legger ned i planene. Vær derfor mottakelig for endringer.

– Om du planlegger allerede mens du er student, hvordan livet skal utarte seg for deg, vil du stå sterkere rustet til å takle livets opp- og nedturer. Fordi det er det livet handler om for de aller fleste. Motgang vil komme, men du vil også kjenne på lykkefølelsen, oppleve den glede det er å bli forelsket, å få barn og kanskje gift.

Så kommer de dagene man er glad for at man har en annen å støtte seg til. Sorg, fortvilelse, smerte, sykdom og død er også en del av livet. Da er det viktig å stå sammen for å finne trøst og håpe på bedre tider, for det vil jo alltid komme, før eller siden.

IMG_1774

Livet ditt er det du som rår over. Gjør du det beste ut av hver dag, men planlegger på lang sikt, med f.eks sparing, sett av det du kan til dagene som kommer, så får du et rikere liv på mange måter, enten du velger å leve alene fram til du finner den rette; eller allerede har funnet vedkommende.

Du kan klare alt, ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid.

– Hva kan det være i ditt liv som gir deg så grunnleggende verdier at du rett og slett må leve videre. Kanskje ikke bare for din egen del, men også for andres. Andre mennesker er viktig for deg i ditt liv i gjennom store deler av livet.  Ja, kanskje hele. Fra du er født og til du kan ta vare på deg selv, har dine foreldre en viss betydning for hvordan du oppdras og lever dine viktigste år.

Når du er voksen og skal greie deg selv, er det også du som bestemmer over ditt liv. Du er ansvarlig for det meste som skjer og du må ta ansvar for egne handlinger på en helt annen måte enn tidligere i livet. De fleste vet dette, men klarer ikke alltid å løsrive seg fra det trygge livet hjemme hos mor og far i barndomshjemmet.

Fra du er født til du dør, for du skal dø engang du også. Du vet det ikke sant? Ha det litt i bak hodet; så lever du kanskje livet rikere, og fra du er et lite barn er det helt opp til deg selv hvordan du lever livet. Selvsagt er det påvirket av dine foreldre, søsken, hvor du bor, venner, skolekamerater og hvilket miljø du velger å leve i, men det er helt opp til deg selv.

Kanskje du velger å flytte til et annet land, du ønsker å studere, du reiser til Australia, forelsker deg der og flytter aldri hjem igjen. Livets vei bør bli lengst mulig for de fleste, vi ønsker jo å leve et godt liv, men det kan også gå riktig ille, hvis du ikke tar dine forhåndsregler og planlegger noe mens du lever.

Ta vare på dagen, natten, minuttet og timen, lev livet ditt som du selv ønsker det, og ikke ut i fra forventede mål fra de som står deg nær.

Lever du ut drømmen; får du utvilsomt et rikere liv.

Har du planene klare for ditt liv?

 

 

Foto: VARGAS12.COM

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother- to deltagere kastet ut av huset for sex-trakasering

Det var de to svenske guttene, Philip og John som natt til fredag der en kvinnelig deltager ble stengt inne...

Lukk