Kjendis-utgavene av reality-konseptet er blitt en hit i Norge. Ikke før Farmen har slått gjennom med braksuksess for noen år siden, etter å ha kopiert 71 grader nord – med sin kjendis versjon. Norges tøffeste kjendis er en bragd som henger høyt.

Nå kan du følge et nytt knipe kjente profiler i reisen mot Nordkapp, den 11. sesongen med kjendiser. I den reality-serien som har sendt 21 år sammenhengende, med reiser gjennom vår langstrakte land – er smått imponerende. I hvert fall når seertallene setter nye rekorder for hver uke som går.

Det er all grunn til å gratulere Discovery og TVNorge med dundrende suksess.

Over en halv million tv-seere har fulgt Øystein «Pølsa» Pettersen, Maren Turmo, Jon Almås og resten av gjengen på tur – gjennom store deler av Norge. En reise som skal gå fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. Sist søndag, klatret de 7 gjenværende deltagerne opp selveste, Svolværgeita.

Et meget krevende klatre-prosjekt. Imponerende.

Deltagerne i 71 grader nord på TVNorge
Å være deltager i 71 grader nord er en tøff reise Foto: Discovery

Selvsagt skjer ikke en slik tur uten dramatikk og skader. Hele Norges kjendiskokk, Lise Finckenhagen ødela benet sitt , først ved å bli sparket av en hest på tur over fjellet, deretter da hun skulle gå over en isbre. Til slutt måtte den tøffe deltageren trekke seg på oppfordring av lege. Det skal være vondt å forsøke å bli Norges tøffeste kjendis. Men uflaks for den dyktige kokken, stoppet reisen halvveis.

Hjem har også Melina Johnsen og Pål Tøien reist, etter å ha tapt i utslags-konkurranser.

Svolværgeita

Svolværgeita er et yndet klaretobjekt for profesjonelle klatrere fra hele verden, men det er en klatretur som har vanskelighetsgrad på fem pluss. Da skal man egentlig ha endel erfaring for å lykkes.

Bildene av de to gardistene som majestetisk står på toppen av fjellet, Svolværgeita i Lofoten, i forbindelse med sykkelrittet, Artic Race i 2019, har går verden rundt siden. Og det er utvilsomt bakgrunnen for at også 71 grader nord har valgt å sende sine deltagere opp samme løype til den 356 meter høye toppen.

Det er Asta Susan Rustad som spiller trompet, og det er Iver Tverå som holder flagget, begge står rett opp og ned og blir filmet fra helikoptret i femti minutter. En fantastisk bragd som gjenspeiler hvor tøffe soldater vi har i det norske Forsvaret.

Alle de 7 deltagerne i reality-serien, kom helt opp på toppen av det berømte fjellet.

Hva som gjør årets 71 grader nord kjendis så dundrende populært, kan ha noe med Jon Almås å gjøre. Mannen som selv påstår å vite litt om alt. Kan også en hel del om det å være på tur. Kjeften går i ett stakende kjør, og den tidligere NRK-profilen ønsker at alle skal høre på ham – hele tiden.

Det går som det må gå. Han får beskjed om å holde kjeft, med jevne mellomrom.

Kan det være den blide og tøffe håndballstjernen, Mia Hundvin fra Bergen, som får folk til å trykke seg fram til TVNorge på torsdager og søndager. Vi er litt usikre på det, all den tid Mia ikke er den som byr opp til fest i hver diskusjon, akkurat.

Øystein «Pølsa» Pettersen bestevenn med alle

Eller kan det være Erik Follestad? Mannen som er kjent for å frese over isen med høy kølle, som en av Norges beste ishockeyspillere? Frisk Askers knallharde playmaker, med 1 sesong i Vålerenga bak seg, før han ble en av flere programledere i «Spårtsklubben» i VG-TV. Vi liker Erik, men hans temperament er ikke nok til å skaffe så mange TV-seere alene.

Øystein «Pølsa» Pettersen er den som bærer mest, sier mest positivt om alt og alle, en motivator og bestekompis alle vil ha på laget. En skikkelig hardhaus med glimt i øyet som er villig til å «dø» for alle andre enn seg selv. Bomsterk skiløper som har OL gull i sprint, med selveste Petter Northug – på laget. Pølsa er populær, med og uten klær på overkroppen.

Øystein er gjerne bestevenn med alle, men vil kanskje mest av alle vinne hele konkurransen. Noe han skjuler veldig godt.

Maren Turmo – kan hun vinne?

Vi setter dog en lit på at smellvakre Maren Turmo skal vinne hele dritten denne sesong. Ingen andre enn Influenceren fra Nord-Norge. Maren makter å starte slåsskamp i enerom, er illsint i det ene øyeblikket og smørblid så snart hun har lykkes med oppgaver hun synes har vært utfordrende.

Maren Turmo har imponert oss mest på tur med TvNorge og de andre profilene.

Først og fremst fordi hun hadde det dårligste utgangspunktet med sin unge alder og liten erfaring i forkant av reisen. All ære til Hedvig Wessel og Atle Pettersen. Pene, flotte, unge, sterke og glade delegere som sier de rette tingene til enhver tid. Men det altså krutt-tønna med mange tusen følgere som drar lasset for TVNorge denne gang.

Maren Turmo er bare 20 år gammel med er allerede rik på sin frodige figur, hun har mer enn 700.000 følgere på Snapchat, mer enn 30.000 abonnenter på sin YouTube-kanal og en kvart million følgere på Instagram.

Influenceren er et stort navn i sosiale medier og følges av både yngre og voksne mennesker fra hele landet. Skulle 71 grader nord avsluttes med suksess og stil også, ville det ha vært på sin plass med seier til Maren Turmo – etter vår smak.

Programleder gjennom snart 15 år, er som vanlig Tom Stiansen.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vi må snakke om Haaland!

Vi må snakke om Haaland! Plutselig har Norge en sjanse til å nå EM i fotball i sommer, om landslagssjef...

Tom Hagen i søkelyset?

Tom Hagen i søkelyset? Kanskje er det ikke så rart heller, etter at hans mye omtalte kone, Anne-Elisabeth Hagen forsvant...

Lukk