Mark Short drepte tre barn og kona. Vi vet at drap, mishandling og vold i nære relasjoner forekommer ofte. Både i Norge og over alt ellers, dessverre. Barn blir drept av mor eller far, verden kan være svært brutal når ting begynner å gå til helvete.

Lest? Partnerdrap – lever du farlig?

Mark Short (40) elsket sannsynligvis sin vakre kone, Megan (33) og deres tre felles barn Willow (2) Mark jr (5) og Liana (8). Men da Megan fortalte ektemannen, sommeren 2016, at hun ville skilles, ble det for mye å bære for Mark.

Han brukte all sin tid på å forsøke å overtale kona om å bli værende i ekteskapet, og at han var villig til å gjøre alt for at forholdet skulle vare. Megan ville gjøre ting på sin måte og hadde allerede begynt å flytte tingene sine til sin nye leilighet da Mark, samme dag, hadde tatt sin beslutning.

Mark Short drepte tre barn og kona.

Mark Short drepte tre barn og kona
Foto: Megan Short/ Facebook / Huffington Post 

Han skjøt og drepte barna først, deretter kona, Megan, så hunden sin, deretter seg selv, etter å ha skrevet et selvmordsbrev.

Megan hadde ytret frykt for sitt liv til politiet, en rekke ganger før hun og hennes tre barn ble skutt og drept.

Dagen før drapene hadde Mark tatt med seg hele familien til en fornøyelsespark i Pennsylvania, for at ting skulle virke så normale som mulig før udåden skulle finne sted.

Mark Short valgte verst mulig løsning for sitt havarerte ekteskap, men historien er dessverre ikke unik. Massedrap, utført av en forelder har skjedd i Norge og vil skje igjen, både her og der.

Man sitter igjen med mange spørsmål og rystende tanker når man får slike grufulle beretninger fra virkeligheten – enten det er i våpenglade USA eller her hjemme. Den person som har bestemt seg for å drep, enten det er egen familie eller andre ofre, makter å utføre det, også uten våpen.

Lest? Æresdrap – ingen overlever å gjøre skam på familien

Å møte feil person i jakten på den rette, kan faktisk være med på å avgjøre din egen skjebne. Treffer du den potensielle drapsmannen, slik stakkars Kim Wall møtte Peter Madsen i København i august i fjor, kan det være over. Hadde Kim valgte et annet intervjuobjekt enn Madsen, ville hun ha bodd i Kina med sin kjæreste i dag.

Psykisk helsevern og nok og riktig hjelp i tide, til mennesker som er syke nok, er et komplekst og krevende tema og skrive om. Blir det gjort nok i forkant, og kan man avverge personlige katastrofer som i tilfelle familien Short? Eller er det mulig å drepe hele sin familie uten å være psykisk syk?

Gjøres det nok i psykiatrien til at forskerne ser sammenhengen? Man føler at man kun skaper borti overflaten av et problem det snakkes for lite om.

Skal samfunnet sitte rolig og akseptere at barn blir drept av sine egne, fordi en mor eller far ikke har fått, eller søkt hjelp i tide? I så fall, hvem er neste offer?

Er det kanskje deg, dine barn eller hele din familie?

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com