Norgesferie – er du klar over mulighetene? Endelig er vi alle tvunget til å feriere i eget land. Alle samtidig, alle i løpet av fem sommerferie uker, vil det bli litt trangt tror du? Selvsagt ikke. Vender du Norge på langs, havner Nord-Norge Sør i Italia. Norge er et langt, fantastisk land – med berørt og uberørt natur. På tide å sjekke det ut?

Enten du liker storbyferie, padle i kajakk langs kysten av Lofoten, rorbuferie i Kirkenes. Eller velger å bo i de pittoreske delene av Risør. Eller kanskje telte i fjellheimen? Går du langt nok, vil du kunne gå én uke uten å møte folk. Om det er det du vil.

Norgesferie – er du klar over mulighetene? Enten du velger den ene eller andre reisemåten – norsk sommerferie kan bli den beste på veldig lenge. Utfordringen for mange er reisebudsjettet. Også her er det håp. Siden du er så smart å lese Vargas12.com, noe du forresten bør fortsette med, gir vi deg økonomiske tips. Helt gratis.

Selg unna alt du ikke trenger

De tre neste månedene kan du velge å ikke betale renter for boliglånet. Vips, og du sparer rundt fem tusen kroner per måned. Dette kan du gjøre selv i nettbanken din, eller ta kontakt med banken, så hjelper de deg med operasjonen. Å forlenge lånets totale løpetid, er en annen måte å hente inn cash på. Husk at du nå ikke skal ha mer enn ca 1,5 prosent i renter på boliglånet. Har du mer, bør du forlange bedre betingelser.

Er det ikke på tide å benytte all ledig tid til å rydde på loftet, i garasjen og i kjelleren. Selg alt du ikke trenger før sommerferien?

Du kan tjene inn halve reisebudsjettet, bare ved å selge ting du faktisk ikke skjønte hadde noen verdi. Nordmenn elsker å handle brukt. Hva med garderoben? Burde du ikke selge tjue par sko? Du har sikkert igjen mange nok allikevel? Bunaden alene kan du få ti lapper for. Bruk kreativiteten. Selg hytta, selg bilen eller båten. Du må ha inn gryn. Selg, selg, selg.

På tide med bobil?

Så til sommerferien. Gleder du deg? Det har du sannsynligvis god grunn til. Vårt beste tips for sommeren, er å leie, eller kjøpe bobil, om du har god råd. Bobil er den nye vinen. Eller reisemåten, om du vil. Å ta med seg hjemmet på fire hjul, og kjøre dit man tror man vil trives best – er en fryktelig smart måte å feriere på. Nordmenn har gjort det siden femtitallet. Den gang med campingvogn. Standaren på boligen har økt i takt med prisene, opplevelsene den gang var sikkert like bra.

Annerledes-sommeren 2020, da ingen uten gyldig grunn, kunne reise ut av Norge. Til de vante sandstrendene på Playa del Ingles. Play del Mar eller en eller annen Playa, hvor paraplydrinker blir servert. Vi må nøye oss med kongeriket, feriere hjemme, uten å behøve å grue oss for det. Vi tror at Norgesferien kan bli fantastisk. Det er faktisk helt opp til deg selv.

Gå tur

Norgesferie – er du klar over mulighetene?
Dalen Hotel i Telemark Foto: Finn Roar Moen // Pixabay

Dessverre helt uten de store konsert og festival-opplevelsene i år. Men med små intime happeninger med ikke mindre enn to hundre, kanskje fem hundre publikummere, om vi oppfører oss ordentlig. Det kan bli riktig bra, det. Men da gjelder det å vite hvor og når disse intimkonsertene arrangeres. Disse annonseres fortløpende og blir raskt utsolgt. Vær på vakt.

Du har en jobb å gjøre, sommeren står for døren, skal du rekke å kjøpe bobil, bør du gjøre det nå.

Å gå tur. Er et norsk fenomen. Ingen andre mennesker på kloden, går så mye tur som oss nordmenn. Vi blir dausjuke om vi ikke kommer oss ut på tur. Det være seg søndag eller midt i uken. Ut på tur må vi. Med niste og termos. I fjellet eller gatelangs, på asfalt, grus, gress eller sti. Derfor er det mange nordmenn som foretrekker den måten å feriere på også.

Dårlig norske veier

Gjerne med sekk på ryggen, sovepose og liggeunderlag. Fjellsko og fjellanorakk, kaffekjelen dinglende bakerst, rast eller overnatting? Ta det som det kommer. Ut i skogen – opp i trærne skal vi. Her behøves det også en god planlegging, men alle overnatter gratis i den norske fjellheimen. Fisker du etter ørret, bør du ha fiskekort, men det visste du, sikkert?

Mange hundretusen nordmenn skal ut på dårlige norske veier i sommer.

Det krever riktig utstyr. Har bilen byttet bremser? Nok bremseveske? Er bilen EU-godkjent? Har du beregnet hvor mye drivstoff du behøver til og fra, Oslo-Finnmark? Når hadde du service sist? Hva er service, tenker du kanskje? Hvem tok avgjørelsen om at svigermor skulle være med på turen? Var det så smart?

Norgesferie – er du klar over mulighetene?

Hotellene åpner igjen. Hurra. Norske hotell er av god europeisk standard. Koster endel, men også her kan du gjøre et kupp.

Om du allerede vet hvor du vil reise, book et hotellrom og prut så det renner av deg. Hotellkjedene er desperate etter å få overnattinger, nå kan du som potensiell gjest – forlange rabatt. Du bør få det beste rommet til kraftig redusert pris, men vær rask. Det er mange nordmenn som skal presse ferien inn i juli måned.

Hvem du skal reise sammen med, avgjør også hvor det er smart å reise. Det er ikke lurt å kjøre i en trang, liten bil i timesvis, med et spedbarn i baksetet. Det er heller ikke så lurt å dra på fjelltur, uten å være en smule forberedt, eller padle kajakk uten å kunne svømme. Det er visse kriterier man bør ha klart for seg. Sommerferie skal være ferie for alle – også barna.

Norge åpner opp i juni

Klatreparker, badeland og fornøyelsesparker blir tilgjengelige i løpet av juni. Tusenfryd åpner lørdag 13. juni og alle andre aktivitetstilbud vil sannsynligvis åpne etter 15. juni. Noe som gir hele familien en mulighet til å få en perfekt sommerferie.

Burk Norge, bruk hele landet, reis kort, langt og lenge. Enten du kjører selv, velger alternative reisemåter. Togene går, fergene også. Har du ikke bil, kan du kanskje låne en. Den rike naboen er sikkert villig til å låne deg en av sine båter, tror du ikke?

Har du ikke råd til å reise på ferie, kan du være kreativ hjemme. Husk du må ikke sitte inne hele sommeren, om du er frisk. Beveg deg i nærområde, smør niste og ta turen til nærmeste strand. Det behøver ikke bli dyrt.

Norgesferie – er du klar over mulighetene? Destinasjon, reisemåte, budsjett og hvem du reiser med er avgjørende for resultatet. Å reise på måfå er en mulighet, men da bør du likevel vite hvem som er med. Har du plass nok i firemannsteltet til seks stykker?

Mulighetene er faktisk like mange som sommeren i fjor eller sommere før det. Mulighetenes sommerferie står for døren. Er det denne sommeren du skal gjøre alt du har tenkt å få gjort? Hoppet i fallskjerm? Bygd den garasjen eller ta kontakt med en fjern slektning du har tenkt på lenge?

Alle gode minnene du har fra somre du var lykkelig uansett hvor du var. Det er på tide å nyte igjen.

Alt annet enn været. Du må tåle norsk vær i hele sommer.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Forskjellen på god og dårlig service

Forskjellen på god og dårlig service er helt avgjørende for å overleve som næringsdrivende. Det er viktig over alt, uansett...

Lukk