Slik vil du trives i bobil, enten du aldr i har satt dine ben i en bobil, eller du vet hva det hele dreier seg om. Å ha med deler av hjemmet sitt på fire hjul. Gir uante muligheter. Sommeren 2020 vil bli annerledes-sommeren for de fleste nordmenn.

I år er vi tvunget til å bruke Norge som destinasjon – da er bobil helt perfekt å ferdes med.

Som du sikkert forstår, er det ikke bare å handle, låne eller leie bobil så går resten av seg selv. Men det er ikke så mye mer enn det heller. Det du bør vite, er at det finnes så mange alternativer i en lang rekke prisklasser. Om du skal reise på kjærlighetsferie med din utkårede, eller hele storfamilien med tre barn, har dere ulike behov.

Innen du kommer så langt, er det flere punkter du bør gå gjennom, gjerne med hele reisefølge til stede.

Har du riktig førerkort for bobil? Har du kun klasse B, kan du kjøre opptil 3,5 tonn. Er kjøretøyet tyngre, må du ha klasse C1 som er lett lastebil. Dette er regler som gjelder over hele Europa. Og, skal du kjøre i Tyskland, Østerrike, Italia og Spania, kan du bli avkrevd veiskatt på grenseovergangene. Dette er verdt å sjekke ut.

Ett par, trenger mindre plass enn to voksne og tre barn. Da er det viktig å se seg om etter riktig type doning.

Kjøpe ny?

Vil man kjøpe ny. Må du regne med alt fra 500.000 opp til én million kroner og oppover. Skal du leier bobil denne sommeren, må du ringe i dag, helst for flere uker siden. Etterspørselen er enorm. Alle skal ha bobil. Kjenner du noen som har en bobil, som er villig til å låne den vekk et par, tre uker gjennom sommeren? Kjør til polet og kjøp edle dråper og gi flasken vekk som gave.

Lest? Destinasjon; sommerferie!

Det kan nemlig bli deres beste sommer noen gang. Friheten med å ta med hjemmet sitt på tur, kanskje med en bedre seng enn den du har hjemme, med litt mindre forhold inne på badet – er ubetalelig, sier de som velger slike turer, år etter år.

Slik vil du trives i bobil

Har du svar på de viktigste spørsmålene?

Hvordan du skal trives i din bobil, kan jo ikke vi vite på forhånd. Men vi kan gi deg gode råd på veien, slik at du tenker gjennom de viktigste kriteriene for å kunne trives best mulig. Du bør tenke hva du skal ha med. Hvem du skal reise med. Slik at alle får en fin og verdig sommerferie.

Jo flere som reiser sammen i ett og samme kjøretøy, jo bedre planlegging bør man legge ned.

Har du nok og riktig veikart? Trenger noen medisiner mot allergier? Blir noen lett bilsyk? Er bilen godt sikret mot mil-sluking på dårlige norske veier? Er budsjettet sikret? Hvem skal vaske opp? Skal alle sove inne i bilen? Hva med telt og sovepose? Hvor skal dere spise? Hvor skal dere bæsje? Mange av disse spørsmålene kan det være smart å finne svar på – før avreise.

Du kan begynne å planlegge ved å spørre de fire andre du skal reise med – hvor de vil dra. Du kan risikere å sitte med fem forskjellige svar.

Slik vil du trives i bobil i sommer, om du vet hva du går til.

  • Jo bedre forberedt du er, jo bedre vil turen bli
  • Ta med kredittkort – også ett i reserve
  • Tenk sikkerhet, både dag, natt og på veien
  • Husk at sommerferien også er barnas ferie
  • Ikke overnatte ved hovedveiene – bruk etablerte campingplasser
  • Jo mer utstyr du har med, jo mer slipper du å kjøpe, men tenk vekt
  • Ta med kjølebag og badetøy for korte stopp langs vannet – mange vil bade etter en lang dag på veien
  • Avtal med noen hjemme, som kan hjelpe via telefon om ulykken er ute
  • Styr unna de mest populære destinasjonene – ta småveiene, nyt utsikten
  • Utenlands? Da kan dere behøve gyldig pass – sjekk utløpsdato i dag

Corona-ferie

Bobil-feberen som herjer kongeriket skyldes helt åpenbart Corona-epidemien. Den vil også påvirke sommerferien din i større eller mindre grad. Mye tyder på at Norge vil stå han av, og ikke få like mange syke og døde som mange andre nasjoner. Men det betyr ikke at man ikke må fortsette å ta viktige forhåndsregler. Det bør også planlegges og legges til rette for i din bobil.

En rekke campingplasser fra Nord til Sør, vet om det enorme aktivitetsnivået på bobil-markedet i landet. Derfor gjøres det nå plass til deg og dine venner som skal se Norge på langs, tvers, i Vest eller i Øst. Heldigvis bor vi i et fantastisk langstrakt land med storslått natur og enorme muligheter – til å få en fin sommerferie.

Alt du trenger er altså den perfekte bobilen.

Den finner du hos seriøse bruktbil forhandlere som spesialiserer seg på nettopp bobil. Jo bedre du har tenkt over ditt behov. Om du vil eie kjøretøyet for flere ferier, om du vil låne av familie, venner eller kjente. Eller gå ut på leiemarkedet.

Bobil gjennom Europa

Skulle grensene mot Europa åpne seg i løpet av sommeren. Åpner et helt annet marked seg for dere. Da er det også helt andre destinasjoner å nå, men også et helt annet budsjett som skal til. Du bør uansett kalkulere et eget reisebudsjett hvor drivstoff er inkludert.

Skal du kjøpe helt nytt vil du oppleve det som å bo på et hotellsuite med det meste inkludert. Du har alt du trenger i moderne bobiler, varmt vann, gode senger, god plass i senga, i sofaene og bak rattet. Selvsagt er det parabol på taket. Det er rett og slett komfort hele veien.

Om det er verdt den millionen du må ut med for en ny bobil – er opp til deg å avgjøre. Du behøver garantert ikke nyeste og dyreste. Får du tak i brukt og EU-godkjent, kan du spare mye penger. Tenk sikkerhet foran luksus.

Skal dere til Europa, kommer dere betydelig lengre om det er to sjåfører om bord. Da kan dere kjøre non stop til Spania på et par døgn. Skal du trives i bobil, sett opp en liste for hva du ønsker å ha ut av ferien, men vær villig til å gå med på kompromiss.

Er det fjell og daler? Sjø og brygge eller er det storby kombinert med camping? Du har svært mange muligheter, spesielt i Norge – med bobil.

Husk sykkelstativ til el-sykkel bak. Du har jo ferie, må vite.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik bør din sjekkeprofil se ut

Slik bør din sjekkeprofil se ut om du vil inn i et nytt forhold. Sjansen er nemlig stor for at...

Lukk