Destinasjon; Sommerferie! Er det noen dager vi ser litt ekstra fram i mot, mer enn andre dager, må det være sommerferien som nå står for døren. Lange late dager med varm luft på norsk, blek hud, endelig skal du ha dine tre velfortjente uker, før du må vente et helt år til neste sommerferie.

Litt vemodig å tenke på at sjansen er stor for at du kan risikere å regne vekk i store deler av ferien? Kanskje det er den aller beste grunnen til å søke til varmere strøk, først som sist, slik at du faktisk er garantert noen dager i solen i den korte ferien din?

Mange nordmenn tenker på den måten. Etter sommeren i fjor, hvor det var varmere på Sør- og Østlandet enn store deler av Sør-Europa, er det betydelig større for en mer normal sommer i år. Halve Norge tørket nesten vekk sommeren 2018. For å være sikret sol og varme er det sørover man bør dra.

Spania

Italia, Frankrike, Spania? Nordmenn elsker Spania og alt det som hører med den vakre solkysten. Frankrike er også populært, men de er hakket mer arrogant og du bør kunne noen gloser før du tar sjansen på å dra uten. Din destinasjon; sommerferie er det du som bestemmer. Er det ikke på tide å se Europa?

Mange anbefaler å la være å kjøre bil i Frankrike og i Italia, fordi turistene er de første som får problemer. Korrupsjon og kriminalitet skjer ikke ofte, men i sommerferien med full bil og svigermor i baksetet er du et enkelt offer.

Destinasjon; Sommerferie!

Destinasjon; Sommerferie!

Uansett hvor du velger å reise, sett bort i fra de verste krigssonene som Afghanistan, Syria og store deler av Irak – vil du etter all sannsynlighet kunne få en vellykket og fin sommerferie. Sverige, London, Danmark, Bulgaria, Østerrike og Kroatia, samt en rekke andre destinasjoner i Europa venter på deg som turist.

Velger du de særegne perlene som ikke er den typiske feriedestinasjon valgt av «alle,» øker sjansen for at du vil få en fredfull sommerferie. Det er en hel verden der ute som bare venter på deg. Planlegg i tide og senk skuldrene. Det vil nok helst gå bra.

Frankrike

Til og med Tyrkia og ikke minst populære Frankrike er trygge reisemål, til tross for stor terrorfrykt her. Sjansen for at nettopp du skal bli rammet er forsvinnende liten. Store land, med mange feriedestinasjoner, nå utpekt som terrormål av terroristene – og som trolig vil bli rammet igjen, kan trygt besøkes fordi du har så mange steder å velge blant.

Lar vi være å reise, gjør vi nettopp det terroristene ønsker. All terror er basert på frykt, ikke la deg skremme til å leve som normalt. 

Her kommer noen få tips til en vellykket sommerferie for hele familien:

  • Det bør være lov å sove så lenge man vil, hvis man ikke skal noe helt konkret morgenen etter
  • Barna bør få frokost på senga, med kakao helst
  • Det skal være lov til å spise is hver dag, og norske jordbær til dessert
  • Foreldrene må legge vekk PC, Mobil og nettbrett etter klokka 18:00 hver dag i sommerferien, særlig på tur
  • Barna skal hjelpe til med grilling, dekking av bord, rydde av maten og svare høflig når de blir snakket til
  • Den som blir reisesyk har vetorett på å bli hørt, da skal man stoppe om mulig
  • Er temperaturen over 21 grader, og værmeldingen gir gode utsikter – skal hele familien på tur, til by, havs eller fjells
  • Barna bør overraske foreldrene med middag, minst én lørdag i sommerferien, hvor barna selv bestemmer menyen
  • Foreldrene må delta på alle forslag av brett-spill eller kort-spill, de dagene det regner
  • Det er fortsatt lov til å sove i telt, på fjellet, i hagen, hos mormor eller i skogen – foreldrene bør også delta
Destinasjon; Sommerferie!

Sommerferie

Følger man disse og lignende leveregler, med barna i fokus, ligger det meste til rette for en vellykket sommerferie for hele familien. Barna bør være med på å bestemme, men også vise respekt og hjelpe til der det behøves.

Uansett hvilket sommerferie-budsjett man har til rådighet. Behøver man ikke sprenge banken for å få en topp sommerferie med barna. Hvis man lar ungene selv ta kontrollen og bestemme agendaen, vil man få utrolig mange gode forslag. Man gir sommerferien muligheter på barnas premisser. Da vil sommeren bli en minnerik opplevelse for liten og stor.

Destinasjon; Sommerferie! Er det denne sommerferien du skal se Norge?

Selvsagt vil alle barn til Disneyland, USA eller til Syden, selvsagt vil de reise med fly og bade i store svømmebasseng. Men tillater ikke økonomien slik overdådig luksus, og man forklarer det på en forståelig måte. Vil barna respektere avgjørelsen og forstå hvorfor man må bli hjemme i sommerferien.

Sverige eller Danmark

Du må slett ikke til andre siden av kloden for å få en verdig og flott ferie i sommer. Faktisk så er det mange en mulighet rett utenfor din egen stuedør. Norge er det første landet du bør se mye av, før du reiser utenlands, bare spør en nordlending. Eller sørlending for den del. Om du legger være til side, vell og merke.

Sverige er et av nordmenns aller mest populære ferie-destinasjoner med Danmark på en sterk andreplass. Verre trenger det heller ikke å være om sommeren. Du kan velge å vrake blant perler langs svenskekysten, kroer eller storbyer i deilige Danmark. Eller en rekke forskjellige barnevennlige og flotte reisemål i vårt eget langstrakte vakre land.

For en vellykket sommerferie kan det være smart å planlegge destinasjoner å reise til, men ikke for mange slik at det blir en hesblesende ferie. Å ha fri betyr like mye kos og hygge for hele familien.

Det betyr at også mor og far må legge vekk sosiale medier, mobil og PC, slik at barna får ekte oppmerksomhet fra omsorgsfulle voksne. Husk det.

God sommer!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt over 60?

Kåt over 60? Finnes det mennesker over 60 år, som er kåt? Ja, det finnes utvilsomt, men sex har de...

Lukk