Norske menn er pysete! Lars Monsen er kanskje den tøffeste mannen vi kjenner fra TV. Hadde villmarks- og ekspedisjonsfareren vært med på «71 grader nord», ville han ha vært flau over den mannlige delen av deltagerne. 

Norges tøffeste kjendis, blir neppe en mann denne gangen.

Både John Arne Riise, som brukte mye tid av sin deltagelse i det populære programmet, til å skryte av hvor sterk han var – fysisk, og Jan Thomas, trakk seg fra programmet, med dårlig argumentasjon.

Lars Monsen ville nok ha ristet på hodet. Særlig fordi deltagerne får store summer for å bli med på ekspedisjonen, men har kunnet trekke seg uten konsekvenser. Kun to menn er igjen av de ti som startet på kappløpet – fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

Norske menn er pysete!

Deltagerne i ’71 grader nord’ foto: TVNorge

Håvard Tvedten har så absolutt markert seg som en ledertype, en vinner som har stått opp for sine delgrupper, og blir en verdig vinner om så skjer. Men den tidligere håndballspilleren er så absolutt unntaket for de mennene som har deltatt i realityserien – som har vart siden 1999, der kjendisutgaven gikk første gang i 2010.

Kvinnene i årets utgave av «Norges tøffeste kjendis» er imponerende tøffe. Vi har sagt det før, og vi sier det mer enn gjerne igjen. I gjennomsnitt er kvinner, langt tøffere enn menn, og de aller fleste menn er pysete. Du skal ikke se bort fra at Lars Monsen hadde vært enige med oss.

Karoline Dyhre Breivang, Carina Dahl, Silje Torp, Nadya, Khamitskaya og Marthe Kristoffersen har vist fantstisk stayerevne og pågangsmot. De har overnattet i trange grotter, sovet i en tynn nylonpose over digre juv og båret mer enn tjuefem kilo på ryggen i mer enn ni timer i kupert terreng. Fy flate så imponerende!

Jan Thomas og John Arne Risse derimot, savnet asfalten, kjærestene, barna og det urbane livet, reiste hjem etter kort tid, med masse penger på bok. Det må være flaut, og det framstår som direkte pinlig.

Abiel Tesfai er den eneste deltageren som er stemt hjem. Lars Erik Blokkhus og Håvard Tvedten er de to eneste mennene som er igjen. Blokkhus har klart seg bra han, men det er med god hjelp av de andre deltagerne, som har dradd med seg artisten gjennom halve Norge.

Hvor lett er det ikke å dømme andre fra sofaen, når man ser konkurranse mellom kvinner og menn på TV, kan gjerne diskuteres. Poenget er at vi mener kvinner er langt sterkere psykisk enn menn. Ikke alle åpenbart, men i det store flertallet av kvinner, er tøffere i hodet enn menn de konkurrerer med.

Langt flere kvinner enn menn, oppsøker fastlegen, men det betyr ikke at kvinner er svakere. Tvert i mot, kan det bety at de også er smartere, fordi det kan være lurt å få medisinsk hjelp raskt – om man er alvorlig syk.

Å være mentalt sterk, avgjør hvor langt man kommer i en slik konkurranse som «71 grader nord» er lagt opp. Her framstår kvinnene som deltar, langt sterkere enn de fleste menn. Norske menn har mye å lære av Lars Monsen, undertegnede inkludert.

La oss håpe at det er en kvinne som står igjen alene på Nordkapp.

Ønsker du å følge med på Norges eldste reality-serie, må du på TVNorge på søndager klokken 20:00.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tysker tar over Arsenal

I følge det anerkjente tyske fotballmagasinet Kicker, skal Thomas Tuchel (44) være mannen som får oppgaven og hoppe etter Arsene...

Sondre Justad står fram som bifil

Sondre Justad står fram som bifil. Når en artist av Justads kaliber står fram som bifil, er det overraskende og...

Lukk