Boxing-Day er ikke annet enn fotball og pub for engelsk menn. Den viktigste dagen for mange nordmenn også, som reiser over til ball-øya for å se sitt favoritt lag i aksjon, ofte over flere kamper i tett juleprogram. 

Det handler om et av verdens mest gjeve trofeer, vinneren av Premier League får fans over hele verden, på et øyeblikk.

– For veldig mange nordmenn er jula synonymt med reise til England for å se fotball. Ikke alle reiser for å se Liverpool og Manchester United. Veldig mange reiser for å se lag lengre ned i liga-systemet. Exeter, Wycombe, Leeds, Wolves, Derby, Spurs og QPR har tusenvis av norske fans.

– Disse benytter noen velfortjente fridager i jula til å oppleve den ekte fotballen, der fotball betyr mer enn noe annet sted i verden. Det har nordmenn fått inn via mengder av Tippekamper fra tidlig på 70-tallet og helt fram til i dag. Faktisk er det ikke noen andre nasjoner som er så engasjert i engelsk fotball som oss nordmenn. Ikke i nærheten heller.

Den eneste fellesnevner mellom nordmenn og engelskmenn er kjærligheten til fotballen. Og øl.

4699774333_b076c8dd82

Til tross for økte billettpriser, ser den engelske fotballen til å være mer populær enn noen gang. Det betyr at det er big business for alle aktører, og TV2 benytter anledningen til å sende hele 30 kamper live, i løpet av et meget hektisk juleprogram.

– Stemningen, atmosfæren, tempoet, tacklingene, scoringene, jubelen, fansen og ikke minst engasjementet er større og tydeligere i England enn de fleste andre steder. Ihvertfall bedre enn i Norge, der tilskuertallet per kamp fortsetter å synke. I England er fotball ren lidenskap, i Norge er det et tidsfordriv, kanskje aller mest en liten hobby på si. I England lever de med fotballen i blodårene.

Allerede 21. desember møter Liverpool Arsenal hjemme, en klassiker det selvsagt er verdt å få med seg.

Her er noen av kampene du kan velge mellom på årets viktigste fotball-dag:

 • Chelsea- West Ham
 • Manchester United- Newcastle
 • West Brom- Manchester City
 • Burnley- Liverpool
 • Arsenal- QPR
 • Brentford- Ipeswich
 • Watford- Wolves
 • Bournemouth- Fulham
 • Middlesbrough- Nottingham
 • Leeds-Wigan
 • Birmingham- Derby

Boxing-Day, er 26. desember der alle lag i ligasystemet spiller sine kamper. 

En dag som er duket for drama og store overskrifter. Har du planer om en tur, bør du være rask med billettkjøpet, det er ingen andre dager gjennom en lang sesong, som har flere tilskuere enn nettopp Boxing-Day.

Ingen liga avgjøres i desember, men kampene i julehøytiden gir en liten pekepinne på hvilken vei det går for de lagene som har noe å spille for. Det har de fleste når det har gått to tredeler av sesongen.

Etter juleprogrammet har lagene i Premier League spilt 20 av 38 kamper. Det betyr at det fortsatt er mange poeng å sloss om siden sesongen varer helt til mai.

Har du opplevd England i desember? Det er verdt turen og et besøk.

 

Foto: Flickr/molineuxphil

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Denne videoen tør du neppe se ferdig…

Denne videoen tør du neppe se ferdig … Du kjenner den krypende følelsen av angst, du er allerede svett i...

Lukk