Frank Lampard (36), Chelsea-legenden Frank Lampard, kan bli nettopp Chelsea’s skjebne. José Mourinho, mannen som er best kjent som «the Only One», eller «the Special One», fant ikke plass til midtbanespilleren.

En av de beste spillerne, både for England og for Chelsea gjennom mange år, var plutselig ute i kulda. En av Mourinhos mest fortrolige spillere var plutselig ikke funnet verdig en plass i laget han alltid var en viktig del av. Frank måtte gå.

– Stadig flere ser at det kan være en av de største tabbene gjort av en manager som aldri vil innrømme å ha gjort noen feil mht Frank Lampards avgang. Mourinho sier det ikke var plass til «Lamps» i hans nykomponerte Chelsea-midtbane. Han ville ha stagnert de andre spillerne på laget, derfor måtte han gå, forklarte portugiseren på spørsmål om hvorfor Lampard ikke fikk bli.

Matic og Fabregas er i følge Chelsea-sjefen framtidens midtbanespillere, de vil regjere på Stamford Bridge de neste 10 årene. Tvilsomt da henholdsvis Nemanja Matic er 26 år og Cesc Fabregas blir 28 år i mai neste år.

Chelsea-v-Basel-Frank-Lampard_3005627

– Premier League sesongen 2014/2015 ser ut til å stå mellom tre lag foreløpig, De to Manchester rivalene og nevnte Chelsea. Her kan altså Mr. Chelsea være med på å stjele ligatittelen fra laget i sitt hjerte, så langt har Lampard vært super-innbytter og bøttet inn mål for sin nye arbeidsgiver.

Mange ble direkte sjokkert over Lampards avgang i sommer, mannen som er mest-scorende midtbanespiller i verden, og har intet mindre 147 scoringer på 429 kamper for London-klubben. Imponerende tall, som altså ikke holdt for José Mourinho. Derfor kunne Frank Lampard gå hvor han selv ønsket, valget falt på Manchester City. 

Chelseas argeste rival, så langt denne sesongen.

Det vil si, han gikk til New York City, før han ble lånt ut til Sky Blues. Rett skal være rett. Mourinho kan uansett komme til å angre bittert på å ikke beholde landslagsspilleren i sine rekker.

Her er jule- og nyttårs-kampene for Chelsea, Manchester City og Manchester United, de tre lagene som sloss om ligatittelen:

  • Stoke- Chelsea 22. desember
  • Chelsea- West Ham 26. desember
  • West Brom- Manchester City 26. desember
  • Manchester United- Newcastle 26. desember
  • Southampton- Chelsea 28. desember
  • Manchester City- Burnley 28. desember
  • Tottenham- Manchester United 28. desember
  • Manchester City- Sunderland 1. januar
  • Tottenham- Chelsea 1. januar
  • Stoke- Manchester United 1. januar

Tittelkampen i Premier League er helt åpen, Chelsea er fortsatt favoritter, men Manchester City med en Frank Lampard i form vil nok ha noe å si i kampen om det gjeveste trofeet. 36-åringen har scoret fire mål på sine ni kamper for sin nye arbeidsgiver, de fleste av disse kampene har han kommet inn som innbytter.

I Manchester City snakker alle om Lampards profesjonalitet, og hvilken innflytelse han har på de unge spillerne i troppen.

Juleprogrammet vil gi noen svar, men ikke alle. Verdt å nevne at Louis van Gaal har fått skikk på Manchester United skuta. Fem kamper vunnet og en uavgjort på de seks siste, betyr at man slett ikke skal se bort i fra tre lag som kjemper om ligagullet denne sesongen.

I skrivende stund har Chelsea 39 poeng på 16 kamper, City har det samme på en kamp mer spilt. Ingenting er avgjort. Serien i England går som kjent helt til mai neste år. Manchester United har 32 poeng på sine 17 spilte kamper.

Var det riktig av José Mourinho å la Frank Lampard gå?

 

Foto: Wikipedia.org

Vargas

 

Tags: Chelsea, José Mourinho, Manchester City

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skilsmissebarnets jul

Kan barn ha en god jul, uten begge sine foreldre? Kanskje etterhvert, når de ikke lenger er barn. Mens de...

Dagbladet tapte kampen mot nett-trollene!

Dagbladet.no har endret sine kriterier for kommentarer på sine nettsider. Det forum som tidligere hadde høyest terskel for hva det...

Lukk