Det som skulle være en parademarsj mot Premier League for de så suverene lederne i Championship, Wolverhampton Wanderers, har brått fått en akutt formsvikt.

Samme lag som herjet med sine motstandere i store deler av sesongen, fram til nå. Har brått spilt to uavgjorte og tapt fortjent – på de tre siste kampene.

Problemet hadde ikke vært der, om de andre lagene ikke hadde tatt innpå, men all den tid både Cardiff og Aston Villa vinner, er det plutselig kun seks mål differanse på tabellen.

 The Golde Palace – Molineux Stadium Foto: Wikimedia.org

Wolves mot Premier League!

 

Manager, Nuno Espirito Santo har ikke hatt noen nevneverdige problemer som manger for Wolves – før nå. Dessverre er det fortsatt en hel haug med vanskelige kamper igjen. I skrivende stund er det spilt 34 kamper av 46, det betyr 12 meget vanskelig kamper igjen, og hele 36 poeng og sloss om.

Heldigvis, er det de to øverste lagene som rykker direkte opp fra Championship – til Premier League. Det betyr at det fortsatt er 10 poeng ned til lag nummer tre, Aston Villa.

I toppkampen, borte mot Fulham på lille intime Craven Cottage, skulle Wolves markere styrke ved å vise London-klubben hvorfor de/vi er det beste laget i den nest øverste divisjonen. Slik gikk det ikke. Fulham var best i alt, og vant fortjent 2-0. Wolves hadde knapt skudd på mål.

Forsvaret var nervøst og gjorde masse feil, Ruben Neves ( £15,8 mill fra Porto) var suspendert, og Nuno så ut til å ikke ha noen plan B, når ting gikk på tverke. Å skape sjanser, ha spillere nok foran mål og ha tro på egen taktikk er viktig. Ingenting fungerte for Wolves denne lørdagen.

I Championship er det ingen kjære mor, særlig på bortebane hos de antatt beste lagene – kan det være svært tøffe forhold. Wolves dro med seg nær 4700 tilskuere, samt at det skal ha vært ca 1500 supportere fra West Midlands, i den nøytrale tribunedelen. Wolves er et lag som utvilsomt er velkommen til Premier League, men skal de rykke direkte opp, bør de få skikk på forsvaret igjen, og de må begynne å score mål.

Det paradoksale, er at fansen fikk sitt største ønske oppfylt, å få tilbake Benik Afobe fra Bournemouth, riktig nok bare på lån, men dog – i overgangsvinduets siste minutter i slutten av januar. Han gjorde mål på bestilling sist gang han tredde på seg den gyldne drakten.

Wolves har ikke vunnet på fire kamper, de tre siste har gitt to poeng, og konkurrentene puster dem i nakken. Mer enn noen gang under Santos ledelse.

Engelsk fotball – verdt å vite …

For ikke mange ukene siden, ledet Wolves suverent, med tretten poeng på lag nummer to. Nå må ulvene og Nuno snu den negative trenden, snarest mulig for å opprettholde trykket i teten.

Dessverre finnes det ingen enkle kamper på nivå to i England. Her vinner kun de lagene som har spillere som virkelig har tro på sin leder, og egne ferdigheter på banen.

Wolves har ikke trodd på noen i det siste. Det kan bety en uvirkelig sesongavslutning. Molineux-klubben har nemlig dummet seg ut før, den gang var det WBA, klubbens argeste konkurrent og nabo som stjal opprykket i 2001/ 2002-sesongen.

Vi som følger engelsk fotball tett, og Wolves aller mest, har rett og slett ikke helse til å ikke rykke opp – denne sesongen. Vi er nervøse og livredde for at det er Aston Villa og Cardiff, av alle lag i Championship – de to formlagene, som tar de to øverste plassene på tabellen som gir opprykk.

Da må Wolves spille Play Off, og det er og blir bingo. Takler Nuno presset?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Å gå til psykolog – tør du?

Vargas12.com trykker kloke hoder til sitt bryst, og samarbeider med ulike aktører av næringslivet, private og profesjonelle. "Youtuberne" i "The...

Ny vinner av prisbørsen!

Ny vinner av prisbørsen! Til jul var det KIWI som var lavest på matprisene i Norge, nå er det en...

Lukk