Høsten er TV kanalenes store konkurranse mellom hverandre, og de gjør nesten alt, og bruker store summer for å slåss om deg og meg. TV-seerne.

Big Brother, Skal vi danse, Fangene på fortet, 71 grader Nord, Robinson, og helt sikkert mange flere. Reality serier som mange hater, men enda flere elsker, og bare må få med seg hver episode av.

Men det er også mange andre program som TV kanalene gjerne ser at du «sæpper» innom. NRKs Gullrekke har vært svært populær i lang tid. Landskamper i fotball og VM på ski. Begivenhetene står i kø, og vi nordmenn elsker det.

Og fetere og fetere blir vi. Vi ser mer TV enn noen gang, og det er de voksne som er verst. De mellom 20 og 29 år sitter foran TV i snitt mer enn 3 timer hver eneste dag.

Det er liten tvil om at det slett ikke er sundt på lang sikt.

Noen velger å ikke ha TV i det hele tatt, nettopp av den grunn at det både er usunt, og at man kan bruke all den tiden foran fjernsynet til langt mer produktive, interessante, og viktigere ting. Som feks å snakke sammen. Det er kanskje der endringen er størst på 50 år.

Før TV kom til Norge så hadde man radio, men det er ikke vanskelig å forstå at det ble lange og kanskje hyggeligere kvelder med konversasjon rundt bordet på fredag og lørdagskvelden, når familien var samlet.

TV3s flaggskip, Robinson starter søndag 4. september. Jeg bare nevner det.

Jeg har ingen problemer med å forstå at det er stas å se på de aller fleste program som hver enkelt seer finner severdig. Det er mye god underholdning på TV.

Poenget er at alt kan gjøres med måte, og det finnes en AV knapp. Den er til for å brukes. Bruk et par kvelder på hverandre eller hele familien og slå av TV tidlig på kvelden. Det blir overraskende hyggelig for de fleste.

– Det er selvsagt ikke alt på TV som er like severdig, og det er ikke alt som burde vært sendt heller. Men det er både lærerikt og inspirerende å se programmer som har struktur og noe kvalitet over seg. BBC er et av verdens beste produksjonsselskaper. Og de fleste britiske serier du ser på TV er en BBC produksjon, og derav topp kvalitet.

BBC er muligens best i verden på å lage god TV.

Foto: TV2.no

Men alt til sin tid.

Ikke ødelegg livet med å visne bort foran dårlig TV-underholdning. Men se på det som kan ha en viss verdi for deg. Sitter du bare å skifter kanal, bør du heller gå deg en lang tur. Eller snakk med folk rundt deg som du har innflytelse på.

Slå av i tide!

Vargas

Tags: konkurranse, reality- TV, TV-kanaler

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VOE- Norges blogg prinsesse lar seg ikke knekke

VOE  Emilie Nereng best kjent som "VOE" en av Norges mest leste bloggere.   Emilie Nereng har endelig startet på...

PST- Janne Kristiansen må gå av

PST- Politiets sikkerhetstjeneste sover i timen og det må lederen Janne Kristiansen ta konsekvensene av. Hun sier til media at...

Lukk