Storkjefta trøndere blir enda mindre troverdige, når de påstår én ting og gjør en helt annen – gang på gang. Rema 1000 taper terreng til sine konkurrenter hvor Odd Reitan og gullguttene hans, Ole Robert og Magnus, har lenge hatt trøbbel med konkurrentene Kiwi og COOP Extra, uten å gjøre noe med det.

Nå i oktober har Norges største avis, nok engang bevist at Rema 1000 ikke makter å justere ned prisene, enda de er blant de rikeste familiene i Norge.

Gjennom hele 2017 var Kiwi lavest på pris, og denne høsten er det COOP Extra som knuser både Rema 1000 og Kiwi. Reitangruppen er altså helt nede på en sur tredjeplass, og det etter å ha lovet det norske folk, å være billigst over tid. Faktum er at Rema 1000 ikke har vunnet en matbørs i VG siden 2016.

Ordtaket «Bare Lave Priser» har vært brukt av Rema 1000 i mange år, men sannheten er at lavpriskjeden med de mest kontroversielle eierne, også bruker de mest kontroversielle markedsførings triksene. Rema 1000 har nemlig ikke bare lave priser, men ordinære tilbud, på lik linje med de aller fleste andre. Hver eneste dag, havner det reklame fra Rema i postkassen, om hva som er på tilbud kommende uke. Disse prisene justeres opp, etter noen dager. Og slik lurer Rema 1000 kundene, til å tro at de kun har «lave priser.» 

Rema 1000 taper terreng til sine konkurrenter

Du som forbruker og kunde, bør sjekke prisene daglig, uansett hvor du handler, nettopp fordi kjedene er gode på å enende prisene ofte. Priskrigen som starter i løpet av november, vil også bevise vår påstand, der noen hyllevarer brått er mye billigere i en begrenset periode, og har lite med «Bare Lave Priser» å gjøre. 

Det faktum at til og med kjøpmennene selv, kritiserer Reitan-familie som grådige kontroll-frikere, som styrer og bestemmer alt for den respektive butikk, inkludert innkjøpsrutiner, driter kundene egentlig i, all den tid prisene er de lavest. Når heller ikke prisene stemmer med ordtaket, er det lett å forstå at den tidligere faste Rema-kunde, heller handler andre steder, som i Kiwi eller hos COOP Extra.

Rema 1000 taper terreng til sine konkurrenter.

VG’s matbørs for oktober 2018, viser at COOP Extra har laveste priser i gjennomsnitt, der Kiwi kommer på andre plass og Rema 1000 på tredjeplass. Det skiller ikke mange kronene, men det er noen forskjeller du bør merke deg. 

Rema 1000 taper terreng til sine konkurrenter.

Findus Fish & Crisp koster kr 45.00 hos COOP, samme produkt koster hele 71, 30 hos Rema, noe som minner lite om «Bare Lave PriserSkyr mini er en tier nyere og Hamburgere fra Grilstad er 4 kroner dyrere, små marginer, men nok til at Rema 1000 taper terreng til sine argeste konkurrenter. 

Trist og negativt at en så stor arbeidsgiver som Rema 1000, som har tusenvis av ansatte over hele landet, ikke har en mer seriøs ledelse enn slik Reitan-familien framstår – Som sur, bitter og grådig. 

Når sant skal sies, kunne Reitangruppen og Rema 1000 ha vunnet denne priskrigen for lenge siden, men de tar seg altså ikke råd til det. Men, å reise i eget jetfly, det har de altså penger til, milliardærene.  

Er du prisbevisst, bør du altså styre unna Rema 1000 og heller handle hos COOP Extra, eller Kiwi, der får du nemlig mest for pengene, ifølge VG. 

Se hele matbørsen på VG.no, her

Har du mulig å reise til svenskegrensen for å handle mat, er det betydelig beløp å spare, også fordi solid norsk krone, gir enda mer for pengene. Og på smågodt alene, er det nær hundre kroner per kilo i forskjell. 69,90 kr i Sverige, 168,00 per kilo i Norge. Duste Norge.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mourinhos siste for United?

Mourinhos siste for United? Det spekuleres høylytt i England, om han har noen framtid i Manchester United, mye tyder på...

TV-aksjonen 2018 – Bli med du også!

TV-aksjonen 2018 - Bli med du også! Denne gang, skal det handle om OSS. Endelig vil noen kanskje si, endelig...

Lukk