Rik på aksjer – da bør du ta risiko, uten at du nødvendigvis taper på det – fra første krone. Kunnskap om finansmarkedet kommer ikke av seg selv og du bør ikke høre på eksperter eller lese deg blind på teknisk analyse. Å ha en mentor du stoler på, kan være smart å skaffe seg. På lik linje med en forfatter som trenger en redaktør å sparre mot, før manus blir til bok.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Elon Musk

I finanssektoren er det mange feller å gå i, men skal du bli rik på aksjer må du tørre å ta risiko. Se f.eks på Elon Musk (50.) Eieren og grunnleggeren av Tesla, SpaceX og PayPal, med en formue på drøyt 200 milliarder dollar. Sør Afrikaneren med 7 barn, har satset tungt som investor i lang tid.

Lest denne? 7 grunner til å investere i aksjer

Han har ikke alltid hatt suksess, men Musk har turt å satse på alt det han hat trodd på. Feilet, reist seg og fortsatt sin målrettede jobb med å bygge suksess på suksess.

Tesla er en bil mange nordmenn elsker, og Tesla-aksjen er i mange nordmenns portefølje – forståelig nok.

Man kan faktisk kun investere i denne aksjen, følge Musk sin plan med å få mennesker til mars. Og Tesla som verdens mest populære elbil. Rik på aksjer – da bør du ta risiko – ved å kjøpe aksjer som har potensiale til å stige mye på kort sikte. Men det å time markedet er vanskelig. Derfor bør du se til USA, hvor utvalget aksjer er betydelig større enn i Norge. Og aksjene er mer volatile her enn i mange andre markeder.

Volatile aksjer, kalles også lotto-aksjer, fordi man kan bli rik på kort tid om man kjøper på riktig tidspunkt, eller fattig om det går motsatt vei. Det er jo aksjenes naturlige kurve, de går ned og de snur opp igjen – hele tiden.

Det som skiller Elon Musk fra andre investorer, er at femtiåringen tør å gå egne veier, mot strømmen av finansfolk på Wall Street. Av nevnte grunn er Musk upopulær i mange kretser i det amerikanske finansmarkedet. Musk tør å ta sjanser, han er uforutsigbar og mektig, det er vanskelig å håndtere en slik “villstyring” som gjør som det passer seg – for de som ønsker å investere i hans forretningsimperium. Eller ser på Musk som en konkurrent.

Rik på aksjer - da bør du ta risiko

Tesla eller Bitcoin

Om noen få år, kan det hende at pengene slik vi kjenner kontantene i dag, er borte for godt. Det er ikke sikkert det finnes behov for penger i hele tatt. Bitcoin, eller andre typer krypotovaluta kan ha overtatt for kontantene. Men det er et stykke fram dit, i mellomtiden kan det faktisk være smartere å kjøpe aksjer i Tesla.

I 2022 vil Tesla kunne doble sin verdi og bli verdensledende produsent på sikt. Foreløpig ligger Volkswagen et stykke foran. Men det blir neppe lenge – tipper vi.

I mars 2020 kostet 1 Tesla-aksje $83,67, samme aksje koster i september 2021, hele $733,57. Og i januar i år kostet 1 Tesla-aksje $853,90 som er all time high. 7500 kroner, for én aksje, og den kostet altså en tiendedel for et drøyt år siden. Da er det bare å regne på det – hvor mye hadde du tjent om du kjøpte 1000 aksjer i mars?

Mange forbinder ordet risiko med noe farlig. Men å ta risiko i aksjemarkedet er ikke farlig. «Å ta risiko i aksjemarkedet» betyr mer eller mindre å aksepterer at markedet svinger fra dag til dag, og i noen spesielle perioder mer enn andre. Dersom man forstår hvorfor markedet svinger og hva man kan gjøre for å redusere risikoen for tap, er det både en spennende og som regel over tid en lønnsom måte å spare mot fremtiden på.

AksjeNorge.no

Tesla har alt et selskap kan ønske seg, inkludert god likviditet gjennom god inntjening i mange år. Tesla har faktisk litt større verdi enn norske Equinor (gamle Statoil). Du kan kjøpe Tesla-aksjer gjennom Nordnet.no, via din egen bank eller hos etoro.com, som veldig mange andre. I denne nettbaserte banken er menyene på engelsk og her får du også kjøpt Bitcoin, om du skulle bli fristet.

Kryptovaluta

Allerede i år vil Tesla produsere opp i mot én million elbiler. I tillegg åpnes det stadig nye bilfabrikker som gjør produksjonen enda mer lønnsom og effektiv. Og det kommer nye modeller som rulles ut fortløpende.

Kryptovaluta er et digitalt aktivum laget for å fungere som et lettomsettelig betalingsmiddel. Kryptovaluta benytter seg av kryptografi for å sikre transaksjoner, kontrollere opprettelsen av ytterligere valutaenheter, samt verifisere overføring av aktivum. 

Wikipedia

Men det var altså disse Tesla-aksjene som vil kunne gjøre deg til millionær, på en langt tryggere måte enn Bitcoin. Rik på aksjer – da bør du ta risiko, noe en gjeng amerikanske investorer gjorde tidligere i år. Rik på aksjer – da bør du ta risiko, men vite hva du gjør. Det er vel lettere sagt enn gjort, si.

Game Stop

Game Stop er en butikk-kjede som mange nordmenn kjenner godt til, som solgte spill- og PC-utstyr. Men de senere årene har Game Stop slitt med kundemassen, aksjekursen har vært lav lenge, og kjeden var nær konkurs på denne tiden i fjor. Men så skjedde det noe.

Investorer kjøpte en god del svært billige Game Stop-aksjer. Noe som ble lagt merke til i bransjen, da begynte rike investorselskap å shorte-aksjen. Satte altså penger på at Game-stop aksjen skulle synke. Men på det velkjente nettstedet Reditt.com, begynte unge investorer å handle aksjen i stort monn. Noe som førte til at aksjen steg og steg.

Innen kort tid hadde Game Stop-aksjen steget med drøyt 1600 prosent. De rike Investorene tapte milliarder av dollar, mens kjøperne gjorde seg styrtrike på at lille, utskjelte Game Stop gikk til himmels. Dette er en av flere såkalte meme-aksjer, som har blitt behandlet på samme måte i USA.

En annen aksje som har vært populært å shorte, men som også steg nesten like mye, er undertøysgiganten NA-KD.com.

Her må vi være så ærlige å innrømme at vi har gjort kjøp selv, i nevnte aksje, dette er dog ingen anbefaling fra vår side. Du må tåle tapet om du velger å følge våre kjøp. Du bør vite at du kan tape penger på alle aksjer du kjøper.

Rik på aksjer – da bør du ta risiko, som i f.eks Tesla, Game Stop eller NA-KD-aksjer. Og du kan bli rik på Bitcoin også, men det vil vi skrive om i en annen artikkel – om ikke lenge.

Vargas12.com er en småinvestor som ikke eier Tesla-aksjer eller Game Stop-aksjer, men endel norske aksjer og NA-KD-aksjer. Om du lurer på noe om aksjemarkedet eller hvordan du selv skal bli rik på aksjer, spør i vei.

Vargas

Pin It on Pinterest