7 grunner til å investere i aksjer. Mer enn hundretusen nordmenn har valgt å bruke det siste året ved å investere på børs. Enten i fond eller aksjer. På Oslo børs eller Euronext Growth kan man handle i en lang rekke fond og aksjer fra hele Europa og USA.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Vargas12.com

Det er nok mange som har tapt penger på for lite gjennomtenkte investeringer, spesielt i aksjer. Men også tjent raske penger på solide og gode aksjer. Årsaken til gevinst handler om at Oslo børs har steget 14,3 prosent så langt i år og setter rekorder rett som det er.

7 grunner til å investere i aksjer som du bør følge – om du ønsker å tjene penger på børsen.

Lest denne? Nordmenn har mye penger å bruke i sommer

Til og med gode gamle Vargas12.com har satt mye penger i aksjer, for å se om det kan bli gevinst på sikt. Foreløpig går det faktisk forbausende bra. For det er det det handler om på børsen. Å være tålmodig. Om du ikke er daytrader, da. At du kjøper og selger aksjer med få timers mellomrom i håp om rask gevinst.

Det er vanskelig og mange brenner seg på den type virksomhet. Her skal du absolutt vite hva du driver med. Å være investor er noe man ikke lærer over natten, faktisk kan det ta et helt liv å lære å være smart på børsen. Vi har lært masse på kort tid gjennom å lese, lytte til de som har investert lenge på børsen og tilegnet oss kunnskap fra de beste.

Warren Buffett

Oraklet fra Omaha i USA, Warren Buffett (90), er en av verdens rikeste menn. En investor som blir sett på som den beste av alle investorer gjennom tidene. En filantrop som har bygd seg opp en enorm formue på 110 milliarder amerikanske dollar – gjennom et langt liv på Wall Street.

Rule No. 1: Never lose money. Rule No. 2: Don’t forget rule No. 1

Warren Buffett

Det er skrevet en rekke bøker om Buffett som er så populær i visse kretser i USA, at amerikanere betaler for å kunne spise lunsj med investor-veteranen. Og for å få gode aksje-råd. Buffet har bygd opp holdingselskapet Berkshire Hathaway, som også en rekke nordmenn velger å sette pengene sine i. Dette er et fond som har steget voldsomt i verdi.

Berkshire Hathaway er også en amerikansk aksje. Den var verdt i underkant av 70 dollar i 2011. Samme aksje er i dag verdt nær 300 dollar per stk. Selskapet kontrollerer verdier innen forsikring- og energiproduksjon. Selskapet hadde en omsetning på 245,5 milliarder dollar i 2020.

7 grunner til å investere i aksjer

7 gode grunner

Her får du 7 grunner til å investere i aksjer.

  • Bedre avkastning enn i banken hvor pengene blir spist opp av inflasjon
  • En fin måte å spare penger på
  • Du kan bli rik, jo mer du investerer – jo mer kan du tjene
  • Du tilegner deg økonomisk kunnskap om næringslivet
  • Det er utrolig spennende å følge selskapene man investerer i
  • Rentes rente-effekten kan være undervudert av mange
  • Jo grundigere du gjør forberedelsene, jo større øker sjansen for at du gjør gode investeringer

Rentes rente oppstår ved at renter på startbeløpet blir lagt til summen som utgjør grunnlaget for renteberegningen. Du får altså renter på renten du tidligere har fått og på den måten en eksponentiell vekst.

Nordnet.no

Risiko

Alt er relativt her i verden. Og alt har en viss risiko. Også aksjer. Men om du ser på aksjer i et langt og større perspektiv, har investeringer i aksjeselskap vært smart de siste hundre år. At kvinner og menn over hele verden, setter sine sparepenger i aksjemarkedet – gir økt verdier i markedet.

Lest denne? Norges mest populære aksjer

Sett over ett års tid, øker fortjenesten med ca 8 prosent på børsen. Mot en rente i banken på lik null, er det faktisk et enkelt regnestykke å heller sette pengene sine i aksjer i stedet. Men det finnes åpenbare fallgruver og man bør sette av tid til å lese så mye som mulig om selskapet. Før man investerer i det og kjøper aksjer.

For det er det du blir i det du kjøper aksjer et selskap, investor og medeier i det selskapet du velger å kjøpe aksjer i.

Epost

7 grunner til å investere i aksjer, der sjansen for å bli veldig rik er kanskje det beste argumentet. Vi tror ikke vi blir rike på aksjer. Vi vet vi vil få en god fortjeneste på våre investeringer, all den tid vi har muligheten til å fortsette å sette penger i de selskapene vi har valgt.

Du bør gjøre det samme – snarest, for å få bedre avkastning på sparepengene dine.

Om du ønsker å få økonomiske tips og gode artikler på mail – så snart vi presenterer et nytt blogginnlegg, kan du bare klikke på denne linken og legge inn adressen din. Og vipps så mottar du ferske artikler fra Vargas12.com. Selvsagt er det helt gratis.

Vil du lese andre artikler allerede nå, finner du mer 7000 artikler i arkivet til høyre – på hovedsiden.

Vargas

Pin It on Pinterest