Røkke gjør suksess med falleferdig aksje. REC Silicon ble kjøpt for småpenger da det måtte stenge ned fabrikker i både USA og Kina. Polysilisium-produsenten, den gang eid av Finansmannen og investoren Jens Ulltveit-Moe, havnet på Røkkes hender. Endelig får selskapet vind i seilene igjen.

Estimated reading time: 4 minutes

Hanwha Solutions

At REC Silicon lenge har hatt et voldsomt potensiale har vært klart for norske aksjonærer, gjennom flere år. Derfor har det også vært blant norske investorers mest populære og mest omsatte aksje, veldig lenge. Men daytradere, altså investorer som kjøper og selger aksjer på kort tidsintervall har elsket REC Silicon. Grunnet dens volatilitet.

Aksjekursen til det norske selskapet har gått opp og ned som en jojo i flere år. Men 18. november kom en nyhet mange ikke hadde sett for seg. Ny samarbeidspartnere kommer inn, Aker Horizons selger seg ned i REC Silicon. Kjell Inge Røkke går av som styreformann, men inn kommer hans sønn, Kristian Røkke. Som også er CEO i Aker Horizons.

Bakgrunnen for alt dette er et samarbeidsprosjekt med Hanwha Solutions. Et stort sørkoreansk solselskap, med god erfaring med produksjon av solcellepaneler.

Nyheten gjør at REC Silicon steg med 23 prosent på Oslo børs.

Det er sannsynligvis bare starten på et vellykket prosjekt som skal foregå i mange tiår. Og som skal forsyne elbilprodusenter i USA og Europa med Polysilisium, som brukes i elbil-batterier. Røkke gjør suksess med falleferdig aksje, som stiger mye på børs etter milliardavtale.

Røkke gjør suksess med falleferdig aksje

Samtidig selger storaksjonær Aker Horizons, som er kontrollert av Kjell Inge Røkkes Aker, om lag 21,9 millioner aksjer til Hanwha Solutions til en kurs på 20 kroner per aksje. Det sørkoreanske selskapet og Aker Horizons vil etter transaksjonen sitte på drøye 16,67 prosent av aksjekapitalen hver

DN.no

Moses Lake

Nå skal i hvert fall én av REC Silicons fabrikker, den i Moses Lake i Washington åpnes opp igjen.

Røkke gjør suksess med falleferdig aksje
REC Silicon i Moses Lake (Foto: Pressebilde/Rec Silicon)

REC Silicon har altså flere ben å stå på. Det Røkke-eide selskapet produserer Polysilicon til bruk i solcellepaneler som er svært interessant for alle typer solenergiselskaper, verden over. Røkke gjør suksess med falleferdig aksje – som nordmenn elsker å hate.

REC provides a wide variety of solar grade polysilicon for various solar applications including granular polysilicon, Siemens rod sections, chunks and chips. The highest quality polysilicon in the world.

REC Silicon

Fabrikken i Moses Lake har vært stengt siden 2019 da mer enn 100 ansatte mistet jobben. Det er dette digre anrettet som nå åpnes igjen, etter den viktige kontrakten med Hanwha Solutions er klar. Dette er en av verdens største produsenter av solcellepaneler, med en kapasitet på 10 Gigawatt.

USA

Joe Biden (78) og demokratene har satt seg som et hårete mål å få amerikanerne til å droppe fossilt drivstoff. Og heller velge elbil når de skal krysse det gigantiske landet. Det er selvsagt ikke gjort over natten, men Biden har håp om at pengene som skal til, for å gjøre disse endringene, skal bli tilgjengelig.

Democrats are closer than we’ve ever been to finalizing and passing legislation to achieve President Biden’s Build Back Better agenda.”

Meritalk.com

En mulighet til å bygge opp landets infrastruktur og skape nye arbeidsplasser ved å gi nok penger til grønne selskap. Deriblant REC Silicon, med fabrikk Moses Lake i Washington. Røkke gjør suksess med falleferdig aksje, men går selv av som styreformann og blir erstattet av sin egen sønn, Kristian.

BBB

Gjennom sitt enorme prosjekt, The Build Back Better Framework, (BBB) skal USA bli et foregangsland i det grønne skifte. Joe Biden ønsker også å gi alle nasjonale- og internasjonale selskap, som kan dra lasset sammen med nasjonen.

Før jul skal (BBB) stemmes gjennom, mellom demokrater og republikanere. Blir Biden gigantiske miljøpakke vedtatt å gjennomføres, vil det fri gi 1750 milliarder dollar. Smak litt på det tallet. Selvsagt vil det gagne norske bedrifter som REC Silicon, når så mye penger skal brukes i det grønne skiftet, internasjonalt.

Det er alltid vanskelig å spå inn i framtiden, men at det skal satses mer på miljøvennlig produksjon, uansett bransje – er hevet over tvil. At Norge, Aker og Røkke er foregangsland og selskap som viser vei, er også denne nyheten et meget godt bevis på.

Disclaimer: (Admin, Øyvind Teige har aksjer i REC Silicon, dette er ikke ment som noen kjøpsanbefaling. Du kan risikere å tape penger ved å invitere i REC Silicon spesielt eller i aksjer generelt.)

Kilde: Dagens Næringsliv

Vargas

Pin It on Pinterest