Det å ha nok selvtillit i riktige settinger kan være veldig viktig for den det gleder. Er du selvsikker eller utrygg på deg selv? Å være utrygg på seg selv, med dårlig selvtillit, kan være ødeleggende i stor grad – veldig ofte. Tenk om du er på vei på en blind date, så trekker du deg, fordi du er redd for at vedkommende ikke liker deg.

Det vil du aldri finne ut av, om hun gjorde, eller ikke.

Selvsikkerhet er ikke noe man er født, men i hvert fall ikke mange, det er noe som må trenes opp og gjøre seg fortjent til gjennom mental trening. Ha god fysikk, kommer ikke av seg selv, trening, ikke sant? Slik er det med vår indre strek også.

Erling Braut Haaland

Tror du Erling Braut Haaland tror han er god i fotball? Tror du han har dårlig selvtillit? Selvsagt ikke. Haaland vet han er veldig god og har topp selvtillit, både på trening og før kamp. Er han nedfor en dag, kan ha jo ringe kontofon, sjekke saldo eller gå i banken og telle penger.

Lest? Følelsen etter trening …

Han er allerede veldig rik, og behøver ikke bekymre seg for penger igjen – noen gang. Slik skaper selvtillit. Til tross for å ha vært god som barn, var ikke unge Erling født god i fotball, det ligger utallige treningstimer bak, samt gode gener fra mor og far, som også hjelper på sluttresultatet.

Selvsikker eller utrygg på deg selv?

Selvsagt kan ikke alle bli like god som Braut Haaland, men kanskje litt bedre enn hva man selv tror om seg selv. Selvtillit er noe man kan få ved å bygge seg selv opp, både fysisk, men også mentalt.

Er alle andre bedre enn deg – i alt? Det stemmer nok ikke med virkeligheten. Det faktum at du går rundt og tenker deg selv ned, gjør at du får en langt dårlige selvtillit enn du burde. 

Se opp og fram, ut med albuene og krev din plass. Du er viktigere og bedre enn du tror!

Å være unge er krevende

Tusenvis av unge norske jenter og gutter sliter med selvtilliten, med psykiske problemer, angst, depresjon og et negativt selvbilde. Hvorfor det, tror du? Fordi samfunnet vi lever i krever vinnere, det krever at du lykkes på trening, på skolen, er en god venn, har siste mote og nok penger til å reise hvor du vil, når du vil. Og glem for all del ikke å bevise din vellykkethet og suksess i sosiale medier, på Instagram og på Facebook.

Det er krevende å være ung, men det burde vært mye enklere. Det kan de unge gjøre noe med selv.

Samfunnet vi lever i skaper endel problemer for unge mennesker som ikke har særlig kjennskap til å være voksen. De har unge sinn, unge tanker og ofte en naiv innstilling til hva som faktisk er viktig og ikke. Gode selfies og mange likes, oppleves som det absolutt viktigste i livet. Men det er egentlig sekundært.

Selvsikker eller utrygg på deg selv?

At du gjør så godt du kan, har venner som liker deg som du trives med, at du lærer det du bør lære og bruker fritiden på det du synes er gøy – er egentlig mye viktigere. At du mestrer hverdagen, har nok selvtillit til å få deg kjæreste, og unngår å være utrygg på deg selv. Vil gi deg et verdig liv å leve.

Tankene makt

Makter du å styre tankens makt, lar du deg ikke påvirke av negativitet, du bruker energien på noe annet.

Har du den mentale styrken og den indre roen som du kan kontrollere 100%, vil det også gi deg en trygghet den dagen du trenger den. Ser du løsninger foran problemer og aldri gir opp, vil det hjelpe deg i de utfordringer du møter.

Å takle motgang og vanskelige situasjoner er ikke alltid like lett, men ved å øve på å øke selvtilliten din, vil du før eller siden fortelle deg selv, det umulig er ikke lenger umulig. Det tar bare litt lengre tid.

Mental trening er undervurdert og burde ha vært pensum i både barne- og ungdomsskolen. Det er dog aldri for sent å begynne.

Ikke glem å legge inn vårt nyhetsbrev i din mailingliste for aller siste nytt, om det er gratis? Selvsagt.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sliter du med manuset ditt?

Enten du skriver noveller, fantasy, dikt, blogg eller lange skjønnlitterære romaner – på veien kan du stille deg naturlige spørsmål...

Kan Wolves ødelegge for Manchester United?

Kan Wolves ødelegge for Manchester United? Som ikke har tapt siden fantastisk gode Bruno Fernandes signerte i januar. Portugiseren har...

Lukk