Slanking- du trenger mindre mat enn du tror. Ved å spise mindre og trene mer, vil du redusere vekt. Det er lette sagt enn gjort. Men, faktum er at de aller fleste av oss spiser langt mer enn det kroppen faktisk behøver, for å fungere optimalt. 

Spis mindre, lev lengre.

Du kan få en forlenget levetid på opp mot 10 år ved å endre livsstil og spise mindre mat, mindre sukker, mindre salt. Itillegg er det viktig at du er i fysisk god form, det blir du kun ved å trene regelmessig, minst 30 minutter hver dag, eller hardere økter noen ganger per uke. Kjedelig? Ikke nødvendigvis. Trening kan være både morsomt, inspirerende og motiverende om det blir gjort riktig.

Slanking- du trenger mindre mat enn du tror.

Å begrense kaloriinntaket blir en stadig mer anerkjent metode for livsforlengelse. Alle ønsker å leve lengst mulig, mange lar være å gjøre noe med det. En studie fra Saint Louise Universitetet i USA har forskere publisert en studie på kvinner og menn i aldersgruppen 50-60.

Slanking- du trenger mindre mat enn du tror

De ble delt i tre grupper. Den ene gruppa fikk i oppgave å trene, men spise ca 2000 kalorier som normalt, den andre gruppa skulle spise 300 til 500 kalorier mindre per dag, og den siste gruppa var en kontrollgruppe.

Både de som trente og de som spiste mindre fikk mindre tilsvanrede kroppsfett, men bare de som spiste mindre fikk redusert produksjon av hormonet thyroksin. Hormonet regulerer stoffskiftet og produseres i skjoldbruskkjertelen. Forskerne mener at dette hormonet kan være med på å regulere livslengden.

I dietten 5:2, der man skal faste mer eller mindre- kvinner skal spise ikke mer enn 500 kalorier på fastedagen, menn 600 kalorier. Er basert på forskning som viste at befolkningen i USA levde mye lengre under “depresjonen” som fant sted på 30 -tallet der mange sultet. Det var harde tider, mange hadde rett og slett ikke mat, men de klarte seg bra og ble eldre enn befolkningen som hadde mer enn nok mat i tidligere- og senere år.

Så da er det i grunnen opp til deg selv.

Ved å redusere inntaket av kalorier, gjerne i betydelig grad et par ganger i uka, med økt treningsmengde- vil du oppleve å kunne hilse på både oldebarn og dine tippoldebarn.

Kilde: Livescience.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United- Her er Louis van Gaals ønskeliste!

Etter sjokk-tapet mot Swansea i førsteserierunde, fikk den nye manageren på Old Trafford, Louis van Gaal noen svar på hvordan det...

Lukk