Du har sikkert prøvd du også, å redusere vekten for å komme inn i favorittkjolen eller den dressen du selv synes du tar deg best ut i. Jobber du lenge nok, så kan du klare det, året etter veier du sannsynligvis mer enn da du begynte prosessen. 

Hva man putter i munnen og når- har stor betydning på din vekt.

Trening i helsestudio og svette trimrom ligger ikke for alle. Noen kan finne det direkte pinlig å komme ditt med et visst antall kilo for mye, for så å skal begynne å svette på en ergometersykkel til spott og spe for muskelbergene som står å stirrer på deg mens de ler hånlig. Nei takk, vil nok noen si.

Spiser du klokt, ofte nok, og fornuftige mengder holder du vekten ved like, og går ned om du er overvektig. Spiser du som folk flest, litt for mye og for sjeldent så går du opp i vekt. Spiser du sakte, blir du raskere mett.

Livet er for kort til å veie maten. Spis heller det du har lyst på, velg kvalitet foran kvantitet og lag maten selv. Fra skrætsj. Selv-fisket fisk smaker mange ganger bedre enn den du finner i en dårlig fryser på RIMI.


– Velger du å spise nøtter frukt, magert kjøtt og masse grønnsaker så er det med på å gi kroppen noe å jobbe med, spiser du lett fordøyelig mat som ikke er like sunn- går den ofte rett gjennom deg. Har du fått litt magevondt og måtte raskt på do etter et McDonalds besøk f.eks?

Når det kommer til stykke, hvorfor skal du egentlig slanke deg? Argumentene holder ikke om svaret er for å få draget på drømmeprinsen. Han liker etter all sannsynlighet frodige damer med rumpe, pupper og lår. Knokkel-sex er og blir turn off for de fleste menn.

– Vil du redusere vekten for å føle deg mer vell, og i tillegg få en helsegevinst ut av det, så må du være villig til å gjøre en livsstil-endring samtidig. Velger du å gå på slankepulver-diett, spise Atkins-barer og gå på Lavkarbo-dietter, så risikerer du enten å bli syk, eller gå raskt ned i vekt for så å gå opp igjen.

– Fagfolk som har studert Lavkarbo over tid, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Lipidklinikken ved Rikshospitalet, forskere ved NTNU, trenings-eksperter, og seriøse vitenskapelige kilder innen medisin og ernæring advarer friske mennesker fra å gå på Lavkarbo.

Ved å spise, grovt brød, nøtter, kjøtt, bær, frukt og grønnsaker så får kroppen det den trenger av næring, ikke la deg lure av utspekulerte kremmere som kun vil tjene penger på deg.

Bare den harde veien med å endre livsstil og endre hva du faktisk spiser hver eneste dag kan gi deg langsiktige resultater. Om du lurer kroppen din, med jojo-slanking kan det være direkte helsefarlig. Immunforsvaret blir svekket og fordøyelsen forstyrret.

Moderasjon, aktivitet og måtehold er stikkord du bør ha notert på kjøleskapet, mulig det kan stoppe deg når du er «fysen på noe digg.» Slanking er i grunn oppskrytt. De fleste veier mer etter et år- etter å ha prøvd å slanke seg, enn de gjorde før de startet.

Bortkastet tid og penger. Vær fornøyd med deg selv som du er- du er jo perfekt!

 

Vargas

Tags: dietter, frodig, knokkel-sex, kropp, lavkarbo, slanking

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Livet er ikke over selv om sommerferien er slutt

Mange sliter med å komme seg inn i det faste mønstre med jobb og en hverdag etter en lang sommerferie....

Kvinner lever lengre enn menn- Hvorfor det?

Fordi de har mindre fysiske forutsetninger og dermed slipper å gjøre hardt arbeide? Neppe! - Det finnes mange flotte ting...

Lukk