Slik arrangerer du utdrikkningslag for din bestevenn eller venninne. Det er ofte slik at den som står bruden eller brudgommen nær – som får det “ærefulle” oppdraget. I apostrofer fordi det kan være både ærefullt og ganske så krevende å være arrangør eller forlover.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Safety first

Du må vite en hel del om den som skal gifte seg, du bør vite om vedkommende er redd for å fly. Eller har klaustrofobi eller andre kvaler. Det finnes nemlig en hel haug med eksempler på at utdrikningslag ble den siste festen for den utvalgte. Og det ønsker man åpenbart ikke.

Les også: Du skal vel ikke gifte deg i sommer?

Slik arrangerer du utdrikningslag for din bestevenn. Du får med deg noen allierte, holder festen hemmelig for brud eller brudgom og sørger for at det blir tidenes fest, men i minnelige former. Det er helt avgjørende at den utvalgte kommer seg hjem – like hel når dagen er omme. Ellers ingen bryllup. Safety first.

Du har ansvaret for budsjettet og bør få alle med på hvor mye som skal brukes på festen. Skal det komme en stripper, stripperske eller er det bedre med en artist som synger den utvalgtes favorittlåter?

Det er gjestene som skal spandere på bruden eller brudgommen.

Utdrikningslaget skal først og fremst være en minnerik fest for den utvalgte, ikke en rølpefester.

Slik arrangerer du utdrikkningslag
Bildet er tatt av StockSnap fra Pixabay 

Tidsplan

Tid er penger og et utdrikkningslag tar tid der mange skal mene mye om alt. Alle aktivitetene dere finner på, tar tid. Sett derfor opp en tidsplan som må følges, ellers rekker dere ikke av halvparten av tilmålt action.

Les også: Slik finner du en kjæreste

Det kan også være lurt å få noen til å stå for matlaging og servering, så slipper dere som er pyntet til fest, å kline dere ned med sauser og mat.

Kanskje er det også en god ide å sette av både mat- og drikkepauser underveis i dagens festivitas.

Der bruden eller brudgommen ikke blir for ‘hengedrita’. La vedkommende få nok hvile, vann og kanskje søvn om nødvendig. Festens midtpunkt, selve dronningen (kongen) i bikuben må jo være med helt til slutt.

Det er forloverens ansvar å sørge for at den utkårede ikke går på en smell, derfor bør det ikke drikkes for mye alkohol for tidlig på dagen. Kanskje er alkoholfritt det beste alternative i starten av dagen?

Hovedaktivitet

Slik arrangerer du utdrikkningslag for din best venninne eller bestevenn, du sørger for at vedkommende får en drømmedag. Inkludert en hovedaktivitet som fanger dens ultimate interesse. Er det mat som står øverst på ønskelisten hos han eller henne, ring Eivind Hellstrøm.

Er det fallskjermhopping, fjellklatring eller rally-kjøring, se å få det opp på programmet. Kanskje blir det for dyrt, kanskje blir det for omfattende å få til på én dag. Men det er helt avgjørende å få til en hovedaktivitet som den utvalgte elsker.

Å invitere en stripper er litt 1982 og gått ut på dato. Vær kreativ finn på en plan og en aktivitet vedkommende ikke kunne ha gjettet seg, men som slår an perfekt, når dagen endelig er kommet.

Her er flere gode tips:

  • Lei inn en fotograf (må ikke være proff) for å ta bilder underveis gjennom dagen
  • Lei kanoer eller kajakker til hele bunten, men før dere inntar alkohol
  • Lei en båt som tar dere ut til skjærgården med reker, øl og bobler
  • Lei sup-brett og ta dere ut i naturen så nært elementene som mulig (før inntak av alkohol)
  • Rafting, paintball, villmarkscamping og gocart, ølsmaking, spa, karaoke eller en forestilling

Det er faktisk bare fantasien og lommeboka eller budsjettet, som setter en stopper for hva dere kan finne på. Sørg for at det blir en magisk dag for alle inviterte og at bruden eller brudgommen får gode minner med seg inn i livet som gift.

Som forlover og bestevenn er din oppgave som arrangør ganske enkel, men også krevende på samme tid.

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest