Husker du første gang du var forelsket? Selvsagt gjør du det, det er nemlig en grunn for at det er et øyeblikk eller en periode av livet de fleste husker veldig godt. Slik forblir dere kjærester – helt til en av dere dør.

Årsaken til at du husker så veldig godt din aller første forelskelse, er at det gjør noe med hele deg. Hjertet slår raskere, du spiser lite, tenker kun på denne ene helt spesielle, som hat gjort deg ør og gal.

Lest? Kan jeg ha en elsker, kjære?

Ingenting er viktig. Bare vedkommende som har krøpet inn i hjertet ditt.

Forelskelse er menneskenes nærmeste form for naturlig rus, og den gjør deg halvveis gal. Moderne psykologi viser at denne galskapen faktisk er fornuftig. Forelskelsen, som gjerne oppfattes som irrasjonell, gjør så du blir forberedt til å binde deg til et annet menneske. Ved å dagdrømme om en annen person, simulerer du hvordan fremtiden vil bli.

Forskning.no

For at du skal beholde kjæresten din lenge nok, bør det være en bunnløs kjærlighet som ligger til grunn. Den første kjærligheten, den som gjorde så mye med deg – som du husker så godt. Varer ikke evig. Forelskelsen går over til kjærlighet, men det er ikke gitt at den varer evig. Det er faktisk hardt arbeide som ligger bak et langt og vellykket forhold. Der begge bør delta.

Slik forblir dere kjærester!

Slik forblir dere kjærester!

Noen treffer den rette på jobben, på bar, i butikken, på skolen eller tilfeldigvis i parken, på seminar eller på et seriøst sjekkested på nettet.

Vi er ikke skapt for å være alene, vi liker å omgås mennesker, vi liker å være i et forhold og vi elsker å elske. Derfor er nettopp nett-dating big business – World Wide.

De fleste unge over 18 år har vært innom Tinder, for å se hva som hender der inne. Der likesinnede finner hverandre. En kjæreste. Våren er her, sevjen stiger og blodet bruser.

Det er slutt på singellivet, du lager deg en nettprofil og vet det kun er snakk om tid før du har funnet den rette. Enten du er erfaren nett-dater, første-gangs bruker eller kjenner konseptet. Det er lov å tenk over hvem man skriver med og være på vakt.

I de fleste tilfeller møter man en person, som er nysgjerrig på mulighetene, til å møte noen, en som takker ja til et møte og møter opp. Noen ganger det full klaff, andre ikke. De gangene du møter en som har ok profil, bildet er perfekt, men bor for langt unna, det vil ta tid før dere kan møtes. Da skal du være litt på vakt.

Her er noren få gode tips til å bevare kjærligheten – lenge:

 • Vær venner
 • Ha felles interesser
 • Gi hverandre frihet
 • Snakk sammen
 • Dyrk kjærligheten
 • Ta ansvar
 • Vis at du bryr deg
 • Vær raus med komplimenter
 • Utfordre hverandre
 • Ikke ta hverandre for gitt
 • Vær saklig
 • Gi etter i hete diskusjoner
 • Vær generøs i senga
 • Ikke glem bursdagen
 • Vis følelser
 • Vær lojal
 • Reis sammen, men også alene
 • Vær ærlig

Selvsagt finnes det ingen fasitsvar på å dyrke kjærligheten, men det er noen punkter vi alltid har med i våre artikler om kjærlighetens uransakelige veier. Dere bør snakke sammen om alle tema, vis respekt og være snille mot hverandre.

Slik forblir dere kjærester!

Om man elsker hverandre nok i tillegg – bør forholdet vare langt inn i evigheten. Det er faktisk helt opp til hver og en i forholdet. Man bør ikke gi opp, til tross for vanskeligheter og utfordringer som setter forholdet på prøve.

Det kan skje alle, når forholdet settes på prøve, får man vite hvor sterk kjærligheten mellom dere faktisk er. Noen par overlever alt. Andre går hver til sitt.

Du vil kunne bli forelsket, kåt og villig på mennesker som forteller deg alt du har drømt om å høre. Du er vakker, sexy og har den rette utstrålingen. Du får spørsmålet fra den vakre mannen eller kvinnen, om dere ikke kan møtes – vedkommende dør jo etter å møte deg. Kanskje et sidesprang ikke er så farlig?

Vel, det bør du vite før du kaster deg ut i tilfeldige eventyr.

Forelsket? I mann eller kvinne? Du kan få hvem du vil om du tør å satse. Hva du sier og hvordan du sier det er helt avgjørende om du lykkesForelskelse er en av de beste følelsene vi mennesker kan ha. 

Det er noen få øyeblikk, noen magiske dager der hjerte banker ekstra fort, tankene er nesten utelukkende på den utvalgte. Du tenker kun på en ting. Du har ikke matlyst, pulsen slår raskere du venter besøk, det er viktigere enn noen gang å gi et godt innrykk uten å virke desperat. Du er forelsket! Kjenner du deg igjen?

De aller fleste har vært borti den eventyrlige perioden da alt handler om den du ser på som den utkårede. Din utkårede. Man har ikke levd nok etter min mening, før man har kjent på en uforbeholden kjærlighet til et annet menneske.

Hva er egentlig kjærlighet?

Er det når du tenker mer på noe annet enn det mennesket du elsker, du er bekymret når vedkommende ikke kommer til avtalt tid, savnet er dypt og inderlig når dere ikke er sammen? Når du gråter av glede når dere endelig sees igjen?

Da er det nok kjærlighet av beste merke.

Slik får du en kjæreste som kan forandre livet ditt for alltid. Du må bare være tålmodig og senke forventingene til et realistisk nivå. Du må gjerne håpe på å møte en kopi av Brad Pitt, men særlig sannsynlig er det jo ikke. 

Du bør også legge deg i selen for å vite hva du vil med de aller viktigste spørsmålene. Er du flyttbar, vil du ha barn, skal du fortsette med studiene fine til du er ferdig utdannet pilot? Alt dette bør være konkret og tydelig når du lager deg din unike profil på en seriøs nettside. Som vil ta pusten fra de fleste som leser den.

Du må forsøke og feile, prøve igjen og håpe det går bedre neste gang, om du feiler. Ved å leve livet som singel og i forhold – får man erfaring, det er derfor lett å tro at man vet, ved å bli stormende forelsket og tro det varer evig.

I det øyeblikket du ser henne for deg, vet du at hun er den rette, fordi det vises på henne, i øynene hennes. Øynene er sjelens speil som gir deg tydelige signaler om at hun er den du har vært på utkikk etter så lenge.

Du kan få hvem du vil om du tør å satse. Hva du sier og hvordan du sier det er helt avgjørende om du lykkes. Forelskelse er en av de beste følelsene vi mennesker kan ha.

En mager trøst å vite at det er en for deg der ute, om man ikke lykkes med å finne vedkommende. Vår anbefaling til deg er å ikke gi opp. Du må aldri gi deg å jakte etter den perfekte kjærligheten.

Du vil lykkes!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tilbud på mat og drikke …

Tilbud på mat og drikke i norske butikker, kanskje bortsett fra på Meny, er et trist skue. Dessverre er det...

Lukk