Gjør færre småkjøp

Kutt ut eller i det minste gjør færre småkjøp. Kjøper du én kaffe ute til 60 kroner, 20 dager i måneden vil det koste deg over 14 000 kroner i året. Det betyr ikke at du ikke kan kose deg med en kaffe i ny og ned – men vær oppmerksom på at det blir store utgifter med slike utlegg regelmessig.

Det samme gjelder selvfølgelig småhandel av alt fra snus og røyk til lunsj og godteri. Bruker du 100 kroner på lunsj, snus eller røyk om 20 ganger i måneden koster det deg 24 000 kroner i året. Bruker du 30 kroner på brus hver dag i snitt koster det deg over 10 000 kroner i året.

Sjekk kundeaviser for tilbud

Før du skal ut å handle er det alltid lurt å sjekke kundeaviser. På den måten kan du spare godt med penger. Skal du ut å handle, ta en titt på en Joker kundeavis, samt de andre butikkene innen dagligvare. For deg som planlegger innkjøp for hele uka er det smart å finne ut hva det er tilbud på, for deretter å basere ukas innkjøp på det.

Slik sparer du flere tusen kroner i året!

Har du planer om å renovere hagen? Se hva det er tilbud på i en Plantasjen kundeavis, før du bestemmer hva du skal gjøre. Det samme gjelder for alle andre innkjøp til deg selv eller boligen. Sjekk kundeavisene regelmessig og slå til når du får de beste tilbudene. De aller fleste kundeaviser kan du finne samlet på Kimbino.no. Noe som gjør det enda enklere å spare.

Slik sparer du flere tusen kroner i året!

Spar strøm

Strøm er en stor utgiftspost for mange. Spesielt for de som bor i hus og ikke har varmtvann og oppvarming gjennom felleskostnadene. Dette er ekstra relevant etter de høye prisene i vinter. La oss se på noen måter du kan spare strøm på.

Senk temperaturen inne

Ved å senke temperaturen med én grad kan du spare opptil 5 prosent på oppvarmingen av boligen. Ofte er temperaturen relativ lik i alle rom i huset, det er likevel ikke å anbefale om du ønsker å spare strøm. Både på soverom og i gangen kan temperaturen fint ligge på mellom 15 og 18 grader, mens kjøkkenet kan ligge på omtrent 20.

I oppholdsrom bør temperaturen ligge på mellom 20 og 24 grader. Husk at om du senker snittemperaturen i boligen på én til to grader kan du spare hele 5-10 prosent.

Lavere temperatur om natten

Å senke temperaturen om natten er noe av det mest lønnsomme når det kommer til strømsparing. Dette kan du gjøre ved å bruke et koblingsur som koster rundt 100-lappen.

Koblingsuret kan blant annet kobles til panelovner. Ved å senke temperaturen om natten kan du redusere strømregningen med omtrent 10 prosent. Senker du den i tillegg når du er på jobb kan du spare 5 prosent ekstra.

Sparedusj

En vanlig dusj bruker i gjennomsnitt 20 liter i minuttet. En sparedusj vil halvere dette forbruket og kan spare deg for noen tusenlapper i året. En annen mulighet er å bruke kortere tid i dusjen eller ha på lavere varme.

Strømleverandør

Valg av strømleverandør kan selvfølgelig ha mye å si på hvor mye du betaler for forbruket ditt. Også her er det mulig å spare 5-10 prosent i året på strømregningen. Pass på at du har en strømleverandør som hele tiden er blant de fem billigste i landet.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bare snakke litt …

Bare snakke litt … Debatten raser i norske medier. Menn vil bare snakke litt, bli kjent med fremmede, menn eller...

NRK-høsten!

NRK-høsten! Det er spennende å se hva NRK klarer å tromme sammen av serier og god underholdning, filmer og alvorlige...

Lukk