Sommeren hele Norge reiste til Danmark? De fleste Nordmenn elsker å reise til Danmark, og ikke bare reise dit, men være der på ferie. Lenge. Helst hele sommeren. Nå åpner myndighetene for at det skal være tillatt å reise til Tivoli, dyreparken og Legoland. Du kan tro de er rimelig lange i trynet langs svenskegrensen – på svensk side!

Sommerferien står for døren, viruset er her fortsatt, men vi må leve litt og ta noen sjanser på at verden går videre. I hvert fall for noen av oss. Og da må vi på ferie, og hvorfor ikke til deilige Danmark? Vi trives fantastisk godt i Danmark, mange av oss, bedre enn i Sverige, ikke sant? Og der, særlig i Stockholm, er det fortsatt umulig for folk fest å ferdes – om man har livet kjært.

Lest? Slik berger du økonomi i Coronakrisen

Fortsatt er det mange som sliter med å ta innover seg det faktum at Norge stengte fullstendig, 12. mars. Nyhetene du aldri ville trodd på, at du ikke skulle få reise på hytta på to måneder. Fordi om du ble syk, kunne du bli en belastning for helsepersonell i din hyttekommune.

Regjeringen gjør riktig

Regjeringen gjør rett i å ikke åpne opp for reiser til, og i hvert fall ikke fra Sverige. Til det er smitten for omfattende, fortsatt. Sommeren hele Norge reiste til Danmark? Og ble værende i det deilige landet – hele sommeren. Det kan bli annerledes-sommeren, sommeren 2020.

Regjeringen åpner for fritidsreiser til Danmark fra 15. juni, men man får ikke overnatte i København. Statsminister Erna Solberg sier de jobber med en ordning for de andre landene i Norden.

NRK.no

Leger og sykepleiere som sannsynligvis hadde mer enn nok med å behandle syke i lokalbefolkning. 26. mars ble 425 nordmenn registrert som smittet, på ett døgn. Det høyeste antall som er registrert. 

Er det ikke uvirkelig og nesten ikke til å tro? Vi snakker altså om et virus som per dato har tatt livet av nær 349.000 mennesker i verden. Der mer enn 5,6 millioner mennesker har vært registrert med viruset Covid-19 i kroppen. 

Sommeren hele Norge reiste til Danmark?

Situasjonen var så dramatisk for Norge og for nordmenn. Og situasjonen er åpenbart ikke over. Situasjon har dog vært betydelige verre og vanskeligere, dødeligere og langt med skadelig for andre nasjoner. Men vi vil aldri glemme dette, vi som opplevde nedstigningen. Da nyheten om at et dødelig kinesisk virus spredte seg som en tornado over landegrensene.

Hva har Danmark å by på?

Heldigvis har altså Norge og Danmark inngått en avtale om å åpne begge lands grenser – for hverandres innbyggere. Fra dato 15. juni. For å unngå at to millioner nordmenn brått står på Gardermoen med billetter til Kastrup de ikke får bruke. Eller på kaia i Oslo for oss som fortsatt lar være å fly – før vi absolutt må.

Sommeren hele Norge reiste til Danmark? Er du av de få, som allerede har hus, fritidshus, campingvogn, eller får bestilt hotellrom i Danmark denne sommeren. Kan du jo begynne å glede deg til en perfekt sommer. Bedre blir den neppe noe annet sted.

Danmark har god og billig mat, godt drikke til langt under halv pris av her hjemme, men de har stive priser på bæreposer, da. Miljøbevisste som de er, danskene. Danmark har fantastisk kjøtt og ost, de har vidunderlig bakverk. Og deilige campingplasser. Så er de fryktelige hyggelige, disse danske, ikke sant?

Utover det har Danmark langstrakte sandstrender vi bare kan drømme om her hjemme. De har kroer og puber, hoteller med sjel, fornøyelsesparker, mindre kystbyer eller storbyliv – som du kan fine alt du drømmer om. Er det en positiv ting du bør notere fra nettopp denne dagen – er at du plutselig har svært mange flere sommerferie-muligheter enn i går. Danmark er først og fremst et sommerland for oss nordmenn, og nå er vi velkommen – alle sammen.

Sommeren hele Norge reiste til Danmark?

Danmark er litt like Norge. Tar tak når det brenner på dass. Tåler ikke å bli kødda med av andre og styrer butikken selv.

Statsminister Mette Frederiksen er ei tøff dame, hakket tøffere enn Erna, som har sitt eget arsenal med nære medarbeidere. Selvsagt har den danske statsministeren også det, men Frederiksen og Danmark har visst vei for Norge i kampen mot viruset. Slik Danmark alltid gjør i kampen mot Terror. Danmark kødder du ikke med – derfor er det et trygt land å besøke, alltid.

Stakkars Sverige.

Så da ble Sverige det tredje hjulpet på vogna og får ikke være med på morra. Og all den til Erna og co. ser ut til å ville holde grensene stengt anda lengre, for trafikk mellom Norge og Sverige. Ser det virkelig ille ut for Søta Bror. Er vi lei oss for det? Kanskje litt? Men, kun på egne vegne selvsagt. Og de stakkars menneskene i hovedstaden, som er fanget i et kaos av Covid-19.

Sverige går ikke konk uten norske kunder i Strömstad, Gøteborg eller på Nordby. Svenskene er bare litt sutrete sånn. Å, vi vil ha våre norske venner tilbake. “Öppna gränserna nu, snälla“. Litt patetiske, fordi omsetningen er borte med sånn ca nittifem prosent. Faen, det er jo ikke vår skyld. Skyld på Kina, eller Donald Trump. Han er sannsynligvis skyld i Covid-19 også.

Selvsagt er det synd i Sverige. Men det er like mye, om ikke mere synd i alle nordmenn som til vanlig fyller fryseboks og barskap. I god tid før sommerferien. For ikke å snakke om alle nordmenn som bruker den svenske skjærgården, for alt hva den er verdt. Enten på hotell, via sjøveien eller til egne sommerstugär.

Bestill reisen med kredittkort, nå

To ting du bør notere deg før din rareste sommerferie noensinne. Du bør bestille billetter i dag. Om du vil oppleve deilige Danmark, fordi “hele” Norge har de samme planene som deg. Og bruk kredittkort ved bestilling, noe som er viktigere enn noen gang. Fordi du da får igjen alle pengene dine – om en eller flere operatører går konkurs, før under eller mens du er på ferie.

Husk at det er tre veier til Danmark nå. Du kommer nemlig ikke til Danmark med bil, med mindre du tar ferge. Du kan ikke kjøre rett til København, slik du er vant til gjennom Sverige. Fordi du kommer ikke inn Sverige ved grenseovergangene. Du kan fly, og du kan selvsagt ta egen båt om du tør. Det er fint mulig, men ikke begynne å ro.

Og du kan kjøre rundt Sverige med bil, men da må du over grensa i nord, mot Russland og inn i Finland. Drit i det.

Bestiller du sommerferien med et bra kredittkort, da mener vi ikke VISA, men et ekte kredittkort, får du reiseforsikring som dekker hele reisen. Anbefales.

God sommer!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Verdens mektigste narsissist – farlig for verden

Verdens mektigste narsissist – farlig for verden, ikke bare for USA. Selvsagt er det nok engang Donald Trump vi må...

Lukk