Sommerferie mål, tør du reise til et terrormål? Du liker å reise, ikke sant? Spesielt i årets viktigst og lengste fri-periode som er sommerferien for de fleste. Da skal man planlegge drømmereisen til minste detalj.

Endringene i samfunnet med ukjente og livsfarlige trusler – kan endre reisemål for noen. Tør du reise til det som lett kan være terroristenes neste mål?

I følge politiets sikkerhetstjeneste, best kjent som PST, er det en lavere terrorfare i Norge per januar 2016. Årsak: De farligste islamistene de har registrert, er enten drept i kamper i Syria, sitter bak lås og slå, eller allerede utvist.

Vi bør være klar over den endringen vi opplever i samfunnet nå, terroren ser ut til å være endel av våre liv. Dessverre. Men man bør ikke la seg skremme til å la være  reise, man bør ikke la seg skremme til å la være å velge sitt ferie-paradis, og man bør ikke la seg skremme til å leve som normalt.

PST forteller oss lite om de islamistene de ikke kjenner til, men som åpenbart utgjør en fare, både her hjemme, men kanskje minst like viktig – der ute et sted. Kanskje nettopp der du planlegger din sommerferie?

Norge er et trygt og godt land å leve i, derfor kommer det andre mennesker hit, som flyktninger blant annet. Men det er en større sjanse for at Norge vil bli rammet av terror på ny, enn at det aldri vil skje igjen, dessverre. Det er dette PST jobber med, ustoppelig.

Vi har sett skrekkbildene fra en rekke destinasjoner, der terroren har rammet sivile. I Tyrkia, Frankrike, Egypt, Tunisia og Thailand har hundrevis av mennesker mistet livet i løpet av det siste året. Alle, feriedestinasjoner, også for mange nordmenn.

Sommerferie mål, tør du reise til et terrormål?

Selvsagt blir man påvirket og engstelig over å se mennesker bli lemlestet, skutt og drept på kloss hold. Men hva er sjansen for å bli rammet av terror selv i disse områdene man ser via nyhetsbildet? Faktisk forsvinnende liten. Dessverre skjer det noen ganger, at man er på feil sted til feil tid.

Det er nettopp disse som rammes, rent tilfeldig. Uflaks.

Vi bør være klar over den endringen vi opplever i samfunnet nå, terroren ser ut til å være endel av våre liv. Dessverre. Men man bør ikke la seg skremme til å la være  reise, man bør ikke la seg skremme til å la være å velge sitt ferie-paradis, og man bør ikke la seg skremme til å leve som normalt.

Uansett hvor du velger å reise, sett bort i fra de verste krigssonene som Afghanistan, Syria og store deler av Irak – vil du etter all sannsynlighet kunne få en vellykket og fin sommerferie. Sverige, London, Danmark, Bulgaria, Østerrike og Kroatia, samt en rekke andre destinasjoner i Europa venter på deg som turist.

Velger du de særegne perlene som ikke er den typiske feriedestinasjon valgt av “alle,” øker sjansen for at du vil få en fredfull sommerferie. Det er en hel verden der ute som bare venter på deg. Planlegg i tide og senk skuldrene. Det vil nok helst gå bra.

Til og med Tyrkia og ikke minst populære Frankrike er trygge reisemål, til tross for stor terrorfrykt her. Sjansen for at nettopp du skal bli rammet er forsvinnende liten. Store land, med mange feriedestinasjoner, nå utpekt som terrormål av terroristene – og som trolig vil bli rammet igjen, kan trygt besøkes fordi du har så mange steder å velge blant.

Lar vi være å reise, gjør vi nettopp det terroristene ønsker. All terror er basert på frykt, ikke la deg skremme til å leve som normalt. Bestill din sommerferie nå.

Kilde: TV2

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Liker du å lese bøker? Her er et godt tips!

Liker du å lese bøker? Her er et godt tips! Her kan du nemlig bestille deg en signert utgave av...

Lukk