Søndagsangsten som aldri forsvinner, er du ikke alene om kjenne på. Svært mange mennesker får mørke melankolske tanker på søndag ettermiddag og kveld. Enten man har fylleangsten fra dagen før eller har vært klink edru. Det er faktisk mer vanlig enn man skulle tro å ha en vanskelig søndag, før en ny arbeidsuke.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Fuck Sundays

I følge fagfolk er det nærliggende å tro at det har med jobben din å gjøre. At friheten du har i helgen opphører. Og når mandagen kommer, må du gjøre ting du normalt ikke ville ha gjort, om du ikke elsker jobben din. Det er nemlig like vanlig at folk flest har en jobb for pengenes skyld. I mer eller mindre grad.

Lest denne? Nå er det bare å gønne på, Norge!

Når helgen er over “tvinges” man til å bruke tid på jobben, framfor å ha det hyggelig med venner, feste, være med familien. Eller gjøre ting som er mer vanlig å gjøre på fritiden, enn å jobbe. Det kan gjerne kalles en mini-sorg, over å ikke ha fri lenger, etter at helgen er over.

Å gå på jobb, for jobbens skyld, for å få penger til å leve. Er nok en unaturlig ting å gjøre for oss mennesker. Til tross for at vi ser på det som en ren rutine i det moderne samfunnet i lever i. Sannheten er jo at jobben stjeler svært mange timer av året, og vi har kun fem, seks uker med ferie til å gjøre det vi ønsker i helgen, generelt. Nemlig har fri.

Angst

En undersøkelse gjort av LinkedIn i 2018, fortale at mer enn 80% av det amerikanske folk, har denne negative følelsen. Nettopp på søndag-ettermiddag og kveld. Det er all grunn til å tro at det er ganske så likt for nordmenn også. Mange sliter med å få sove, gruer seg til nye utfordringer som dukker opp i en helt ny og tom uke.

Søndagsangsten som aldri forsvinner

Angst skal man selvsagt ta på største alvor som lidelse. Men søndagsangsten er nok ikke sykdom, bare hjernen som spiller oss et puss, gjerne. Den er kanskje et bevis på at vi ikke er skapt for å måtte gjøre ting vi egentlig ikke har lyst til å gjøre.

Lest denne? Kostholdsrådene som endrer vanene dine

Å være litt urolig eller grue seg litt til et møte med mennesker man ikke kjenner, er ikke angst. Det er mer vanlig engasjement for å gjøre en best mulig jobb og samtidig engstelig for å drite seg ut. Det er til og med kanskje bare bra for deg, å være skjerpa. Men så er det dette med ubehaget hver søndag, altså, som aldri forsvinner.

Sunday night blues

Vi ville heller ha gjort ting vi elsker å gjøre, de fleste av oss, enn å jobbe for å få penger til strømregningen, mat og boliglån. Tenk å kunne ha helt fri, hver dag hele året, til å gjøre hva man selv ønsker. Slik pensjonistene gjør, eller slik du selv lever – de få ukene du har sommerferie.

«Sunday night blues» er en psykologisk tilstand hvor man føler nervøsitet eller angst kvelden før man skal tilbake på jobb

NRK.no

Søndagsangsten som aldri forsvinner, er et fenomen som til og med har fått sitt eget navn. Sunday Night Blues. Så vanlig er det altså, trøste deg med det. Og tenk tanken kommende søndag, at du er ikke alene når lidelsen kryper inn under huden på deg, nok en søndag.

Hjelpetiltak

Undertegnende har hatt lignende følelser gjennom mange år i arbeidslivet. Men dette ble endret da interessen for å følge med på børsen, tok til. Børsen åpner klokken 0900 mandag morgen, og hver dag til samme tid – ellers i uken. Men ikke i helgene. Ergo ble mandagsmorgen en viktig happening.

Å handle, selge og eie aksjer er spennende nok. Men å lære seg å trade aksjer, gir enda en dimensjon i spenningen. Søndagsangsten som aldri forsvinner, kan åpenbart kurerers, du må bare vite hva som hjelper for deg.

Søndagene brukes derfor til å planlegge strategier, lese seg opp på markedet og hvilke selskap man bør invester i. Eller hvilke man bør styre unna. Det er nemlig veldig mye research å gå gjennom, for å ikke å gjøre feil. Men feil gjør man som trader, nesten hele tiden, allikevel.

Man bør finne en gylden middelvei for sin egen del. Lære seg å ikke ta livet så jævlig alvorlig hele tiden.

La bare søndagsangsten komme. Den er ikke farlig, den er bare mellom ørene dine. Finn noe å glede deg til – hver eneste mandag. Så vil kanskje også din søndagsangst forsvinne.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest