[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0_9BTHcpssM[/youtube]

– Monica var for mange «Utøya». Hun jobbet for og med ungdom i mer enn 20 år. Tore Eikeland Leder  i Hordaland AUF, ble offer for historiens grusomste handlinger på norsk jord etter 2.verdenskrig. Statsminister Jens Stoltenberg brukte disse to som eksempel på tapene til mennesker som han selv kjente personlig, i sin minnetale i Oslo domkirke.

En svært beveget, men sterk statsminister holdt en meget gripende minnetale. 

Om noen dager kommer bildene og navnene. Da vil sorgen få et ansikt, og smerten bli enda verre. Dette vil gjøre vondt lenge, for alle i Norge.

– En gudstjeneste som var så gjennom syret av bunnløs sorg og fortvilelse at ikke et øye var tørt hverken i kirken eller for alle som fulgte den på TV. En gudstjeneste som til tross for smerten var god for mange. Fordi den gav muligheter for samhold, mange holdt rundt hverandre, gråt og trøstet. 

En gudstjeneste der vår kjære Konge og Dronning gråter med sitt folk. Trøster sitt folk. Smerten og sorgen står tydelig å lese i folkekongens ansikt. Nær hundre av hans landsmenn er drept av en kaldblodig massemorder. Dronningen tørket tårene mens hun prøvde å trøste en knust Kong Harald. 

Det gjør godt å gråte når sorgen tar overhånd. 

– Når ondskapen er så ubeskrivelig, så iskald og planlagt som man har sett i Oslo og på Utøya, så gjør dette noe med oss mennesker. Vi er så få i dette landet at alle fallene er bror og venn.

Og å stå samlet i sorgen gir samhold og trøst enda det er så mange som er utrøstelig, så er det viktig å være sammen. Vi skal gjennom dette og reise oss. Langt der framme. Når vi har tørket  alle de salte tårene. 

 

Blomsterhavet som stadig vokser utenfor Oslo domkirke Foto: Nettavisen

– Fra de grufulle handlingene var et faktum, så har mennesker i alle aldre vært berørt av det og valgt å komme å legge ned blomster, tenne lys, gråte, trøste og være sammen med andre mennesker som kjente på sorgen, uvissheten og den tunge tiden som helt sikkert kommer. Blomsterhavet ved Oslo domkirke er blitt et hovedsamlingsted for mange i Oslo som vil vise sin medfølelse, og å bare være sammen.

Sjokket for de fleste har ikke lagt seg. Sorgen vil bli sterkere og da trenger vi hverandre mer enn noen gang.

Gjerningsmann har allerede tapt. Han sitter i fengsel og vil bli der.

– Vi som elsker landet vårt og vil ha det tilbake som det var før 22.juli kl 15:25. Vi er allerede i gang med å gjøre Oslo til et bedre sted å være. Vi står sammen i sorgen, vi gråter fortsatt. Samtidig er vi i ferd med å gjøre hovedstaden og landet vårt til det beste landet i verden å leve i.  

Norge er et lite land, vi er så få at hver fallen er bror og venn  Foto: VG.no

Norge er et demokratisk og fritt land. Til tross for at 93 mennesker måtte bøte med livet for en gal manns handlinger, så skal vi løfte oss og komme videre til ære for de falne. Demokratiet og friheten gir vi aldri fra oss!

Jeg gråter med de skadde, de etterlatte som har mistet det kjæreste i livet og andre pårørende. 

«Om en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen  «.  AUF- medlem til nyhetkanalen CNN. 

Det er kloke ord som sier det meste om hvordan vi nordmenn ønsker å ha det i dette landet som vi er så inderlig glad.

Sorgen gjør oss sterkere.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Statsminister Jens Stoltenberg- det tøffeste døgn

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VwdZs0GqWHA[/youtube] JENS STOLTENBERG ER EN HEDERSMANN Statsminister Jens Stoltenberg har det siste døgnet stått i mot, vært til stede, trøstet...

Norway hit like Oklahoma City- 91 killed

  TERROR PÅ NORSK JORD SAMMENLIGNES MED BOMBEN I OKLAHOMA I 1995 19. april 1995 tok Timothy McVeigh livet av...

Lukk