Trenger du raske penger? Det kan være en gedigen tabbe, å søke kreditt hos de som kan gi deg penger med skyhøye renter, på timen. Å være blakk er dyrt – tenk deg godt om før du velger raskest mulig vei til kjappe, men akk så dyre lån.

SMS-lån, kredittkort-lån, forbrukslån eller private lån øker i omfang, særlig blant unge mellom 18 og 24 år i Norge. Dessverre er det også den samme aldersgruppen som har manglende forståelse rundt privat økonomi. Gjelden i nevnte aldersgruppe er per utgangen av 2017 – på svimlende 354 millioner kroner.

Dette er det data- og analyseselskapet Bisnode som kommer med i sin undersøkelse, gjengitt av TV2.no. Så langt har det gått for mange unge, at de ikke ser noen ende på problemet, der selvmord sees på som siste utvei. Som om det skulle være løsningen på noens problem over hodet.

Trenger du raske penger?

Som vi har skrevet om en rekke ganger tidligere, så er VISA- og kredittkort-ordningen en glimrende mulighet og tilbud til forbrukerne, så lenge man betaler i tide. I det øyeblikket rentene begynner å gå, vil det kunne bli dyrt å bruke kreditt.

Trenger du raske penger?

Veksten av misligholdt kreditt øker også. Ser man hva det kan bety, når rentene nå sakte, men sikkert vil stige, kan tusenvis av unge havne i økonomisk uføre. Et uføre det kan ta år å komme seg ut av. Utviklingen tilsier at særlig unge mennesker ikke betaler regningene sine.

Å være i behov for raske penger, gjør at man bør bruke tid på å få det aller beste tilbudet, med de aller beste betingelsene. Da bør man ikke hoppe på det tilbudet som tilser at pengene er på konto om ti minutter, bare ved å sende en tekstmelding. Man bør vite hva man gjør og være seg bevisst at penger man låner – faktisk skal tilbakebetales.

Underlig nok, er ikke privatøkonomi endel av pensum i skolen. Noe så håndfast og konkret som bruk- og forståelse av egne penger, burde åpenbart ha vært endel av undervisningen allerede fra første klasse. Spør man en 8-åring, eller en 10-åring hva renter er; er det ikke noen selvfølge at vedkommende har noe godt svar. Det burde faktisk ha vært en selvfølge.

I følge Bisnode, er det for enkelt for unge mennesker med dårlig sikkerhet, å få kredittlån med skyhøye renter. Det er ofte starten på enorme problemer som i stor grad er med på å ødelegge livene til mange unge. For å få en best mulig start på yrkeslivet, bør man ha grunnleggende forståelse over sin egen privatøkonomi.

Betaler man gammel gjeld, med ny gjeld eller kreditt, er snøballen i ferd med å rulle for raskt. Tar man kontakt med sine kreditorer i tide, vil man stort sett få den hjelpen man behøver – hvis betalingsfrekvensen er for liten.

Husk at din privatøkonomi er ditt ansvar, alltid. Du bør ha pengene på konto før du begynner å bruke av de. Å bruke andres penger kan være dyrt i lengden. Sett deg inn i din egen økonomi, vit hva du skal betale fra måned til måned. Sett opp budsjett og sørge for at du har en buffer.

Gjør deg selv en tjeneste og klipp kredittkortene i biter om du har dårlig økonomisk moral.

Kilde: TV2.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rakner det for Wolves?

Det som skulle være en parademarsj mot Premier League for de så suverene lederne i Championship, Wolverhampton Wanderers, har brått...

Å gå til psykolog – tør du?

Vargas12.com trykker kloke hoder til sitt bryst, og samarbeider med ulike aktører av næringslivet, private og profesjonelle. "Youtuberne" i "The...

Lukk