Mange er nok klar over hvor stor betydning regelmessig trening har å si for kroppen, uansett alder. Selv har jeg hatt stor suksess med 5:2 dietten, Den har gjort meg 21,5 kg lettere siden nyttår.

Vektreduksjonen har gitt meg bedre søvn, jeg snorker ikke om nettene og jeg har sluttet med bruk av allergimedisiner.

En betydelig vektreduksjon kan forlenge livet ditt med flere år, spesielt om du klarer å gjøre slankingen til en livsstil-endring og ikke et skippertak. Et skippertak gjør ting verre for deg på sikt. Det du går ned i vekt, går du raskere opp igjen om du driver med jojo-slanking.

Det faktum at trening gir deg overskudd, humør og positivitet er bare noen få andre punkter som du bør legge deg på minne. Trening kan være gøy, du må bare komme deg over dørstokken, den såkalte dørstokk-mila er den vanskeligste, men også den viktigste å forsere.

10151793_10203657251131044_7646838662330609900_n TRENING TERJE VIKEN Illustrasjonsfoto: Copyright Terje Viken

5:2 dietten er ingen “hokkus pokkus” formular som passer for alle. Slett ikke, men den passet for meg og den har faktisk på mange måter endret livet til det bedre. Jeg fikk diagnose “Søvnapné, som kan være farlig om den ikke behandles. Man stopper å puste i flere sekvenser om natten, opp til ti femten sekunder i gangen, og det er åpenbart ikke bra i lengden. Gradvis har denne sykdommen forsvunnet av seg selv- utelukkende grunnet vektreduksjon.

I tillegg til den nevnte dietten har jeg trent regelmessig i samme periode. To til tre ganger per uke, også i sommerferien.

– Det er godt mulig en diett hvor fokuset er å telle kalorier virker uten regelmessig trening, men treningen alene er bra for alle, og skal du ned i vekt, bør du trene i tillegg til å sette fokus på hva du putter i munn. Hva du spiser er viktig, regelmessig trening minst like viktig. Klarer du å kombinere dette og holde det over tid, der du lykkes med en treningsform du liker, gjerne sammen med andre- vil du garantert lykkes med å redusere vekt.

Å telle kalorier er ikke så spennende, å gå på vekta en gang i uka å se at din langsiktige planlegging bærer frukter over tid, det er spennende det.

Har du spørsmål rundt min måte å gå ned i vekt på, så er det bare å fyre løs, du klarer garantert å nå dine hårete mål, du må bare bestemme deg for å sette i gang. Ingen andre enn du kan gjøre dette, du kan få oppmuntring og støtte, jobben må du gjøre selv. Hver eneste dag gjennom hvert eneste måltid.

Er du i fare for å få diabetes, eller har andre sykdommer som kan behandles med medikamenter, vil regelmessig trening hjelpe deg vekk fra pilleglasset, med stor sannsynlighet.

Du klarer det, garantert!

Lykke til!

 

Øyvind Teige

for Vargas12.com

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United- Glemte du forsvaret van Gaal?

Marcos Rojo lost possession 20 times at Leicester but that wasn't @ManUtd's only problem: http://t.co/GO7JDOB1ug pic.twitter.com/Z055w3C0h3 — Sky Sports Football...

Lukk