Trøbbel i forholdet? Ta grep før det er for sent! Mange par sliter i forholdet av ulike årsaker, noen fordi de ikke klarer å snakke godt nok sammen. Kommunikasjon er en ting, god kommunikasjon betydelig mer krevende.

Kommunikasjon er ikke bare å snakke, det er like mye å lytte. Trøbbel i forholdet? Ta grep før det er for sent! Ellers vil det kunne ødelegge for dere begge – for alltid.

Mulig det kommer som en bombe på mange kvinner som snakker på inn-pust og på ut-pust. Noen kvinner klarer faktisk det kunststykke, men det kan faktisk være verdt et forsøk å lytte noen ganger.

Prøv å være til stede i samtalen og høre etter hva den andre egentlig ønsker. Å lytte er ikke bare å høre etter hva den andre sier. Man må også så langt det lar seg gjøre forsøke å forstå sin partner. Trøbbel i forholdet? Ta grep før det er for sent!

Trøbbel i forholdet? Ta grep før det er for sent!

Trøbbel i forholdet? Ta grep før det er for sent!

Noen forhold opphører av små bagateller som man kunne ha løst på ti minutter. Om man var villig til å fire på stoltheten og sagt, beklager; her er det jeg som har feil, la oss gjøre det på din måte.

  • Det handler om å sette den andre foran seg selv og være mindre selvopptatt.
  • Gi trygghet på at dere er knyttet sammen og bekrefte at den andre er bra.
  • Vite hva den andre ønsker seg og gjøre det.
  • Det handler om omsorg, om å ville den andre vel, ikke bare tenke på meg og mitt, mine følelser, min fritid, min jobb.
  • Det handler om at begge vil prøve å forstå den andre parten og hjelpe den andre til å få det godt, men uten å miste seg selv.
  • Å utvikle både selvforståelse og toleranse og slutte å misforstå hverandre.
  • Og det handler ikke minst om å ville klare både gode og vonde dager sammen.

Skilsmisse

Om du ønsker å forbli i forholdet bør du selvsagt gjør alt du kan for å lykkes med det, men det er ikke enkelt om den andre ikke samtykker. Da er dessverre løpet kjørt veldig ofte. Før det kommer så langt, bør man selvsagt snakke ut om problemene, veien videre- sammen eller alene.

Et brudd kan være svært vanskelig for de involverte parter, verst er det helt åpenbart når det er felles barn med i bildet. Man bør gjøre bruddet så skånsomt som mulig for barna, de er aldri skyld i en skilsmisse eller at voksne velger å gå hver til sitt.

Man skal være to i et forhold, og da må begge både gi og ta for å lykkes, tar du din partner for gitt. Kan det være starten på slutten. Man må tørre å ta en diskusjon uten å bli usaklig, får dritten på bordet og bli venner igjen.

Med en innstilling til at problemer skal være utfordringer foran hinder og viten om at du kan løse en hver floke. Er veldig mye gjort på en broket vei.

Veien og disse dager som kommer og går, ofte kalt selve livet, er det opp til deg hva du kan oppnå. Stol ikke på andre enn de som står deg nær eller på forbilledlig vis har gitt deg god grunn til å vite at de vil deg vell.

– Uansett utfordringer dere møter på alene eller sammen, dere kan lykkes om dere lærer å kommunisere best mulig. Det gjør du ved å sette deg inn i din partners situasjon og ikke gjøre bagateller til en ‘big deal’ hver gang.

Lær deg å si unnskyld å mene det. Da kan dere lykkes med alt.

Foto: Flickr/ flickrhivemind.net

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Styggen på ryggen- det er endelig innafor å ha noia

Styggen på ryggen- det er endelig innafor å ha noia. Du våkner opp og bader i din egen svette, du...

Lukk