Vold, rasisme, tribunebråk, politivold,og nynazistiske grupperinger som bruker fotballarenaer som sine megafoner for å spre sitt hat.

Nazi-hilsninger er et vanlig skue på mange tribuner. Dessverre ser det ut til å bli verre og verre.  Enda dette har pågått i mange år, og har vært gjenstand for miljøet rundt alle idrettsarrangement i den tidligere sovjetrepublikken.

– Problemet er ikke bare den hatske stemningen på tribunene. Politiet i Ukraina er korrupt, de bruker vold og tortur som sitt virkemiddel mot de som ikke lyder ordre, eller betaler.

Dette foregår altså i vertsnasjonen sammen med Polen.

– Det er bare dager igjen til avspark i fotball-EM 2012, og Amnesty International ber derfor Ukrainas regjering offisielt erklære at overgrep ikke lenger vil bli tolerert og at de slutter seg til dannelsen av et uavhengig organ som skal granske klager mot politiet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_g5sDqb-VuE[/youtube]

Senest 21. april ble to menn ranet og brutalt banket opp av seks politimenn i byen Lviv som under EM vil være vertskap for tre kamper der Tyskland, Portugal og Danmark spiller.

La oss håpe at ingen har tatt med seg Vuvuzelaen fra Sør Afrika. (Det er et sørafrikansk blåseinstrument på rundt en meters lengde, som vanligvis brukes av supportere på fotballkamper)

De andre Ukrainske byene som skal arrangere kamper i året EM er Kiev, Donetsk, Kharkiv, og nevnte Lviv.

Helvetes forgård om ondskap, vold og ny-nazisme får råde.

Ukraina ca 45 millioner innbyggere Foto: Snl.no

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VAL3YuzOshI&feature=related[/youtube]

I hovedstaden Kiev er det meningen at finalen av årets fotballbegivenhet skal spilles. På digre og imponerende Olympiastadion med plass til 70.000 tilskuere. Det er ikke et sted for noe som ligner på tribunevold.

Håpet må være at nærværet av hele Europas fotballstormakter, med ditto direktesendt TV overføringer som vil gi fokus på landet Ukraina, byen Kiev, og Olympiastadion 1. juli 2012. Og at dette er nok til at bråkmakerne holder seg unna.

Det skal også sies at Polen dessverre sliter med nøyaktig samme problem, og det skal spilles vel så mye EM fotball i byene, Poznan, Warszawa, Gdansk og Wroclaw.

– Spørsmålet må være lov å stille, om det var lurt å legge et så stort og viktig mesterskap til disse to landene. Spørsmålet er stilt i forkant av mesterskapet, i frykt for hva som kan komme til å skje.

EM i fotball skal være en fest for alle nasjoner som er involvert i det fantastiske spillet. På tross av landegrenser skal publikum, spillere og fotballfans glede seg i fotballens tegn. Uten rom for vold, rasisme, og brutalitet.

Arrangørene må selvsagt ha nulltoleranse for alt som ligner på rasisme, tribunebråk eller nazistiske hilsninger. Ingen av disse tingene har noe med idrett å gjøre. Derfor bør det slås knallhardt ned på allerede nå.

Man reiser til årets EM på egen risiko, kanskje vil det være smart å se dette mesterskapet fra sofaen, for egen helses skyld?

Åpningskampen er mellom Polen og Hellas i Warszawa, 8. juni kl 1600

Bare ikke volden vinner!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Video- Paradise Hotel finalen nærmer seg

Hvem finner tonen i en gjeng bestående av en kirkemusiker, jusstudent, entertainer, hjelpepleier og personlig trener, samt selgere og modeller?...

Liverpool- ny manager er klar!

  Brendan Rodgers (39), fra Nord Irland,  er nær ved å signere sin avtale om å bli Liverpools neste manager. Ifølge den britiske kanalen...

Lukk