Utro partner? Kan være din egen skyld. Utroskap skjer i mange pent møblerte hjem. Dessverre med den konsekvens at man velger å bryte ut av forholdet. Ikke alltid, noen ser mellom fingrene på det, og til og med ser det som et “krydder i forholdet

De fleste finner seg dog ikke i denslags utskeielser og vil gå.

Skal man analysere årsak til brudd der utroskap er en av grunnene, vil man åpenbart finne en rekke ulike svar. Men det er liten tvil om at man er to i et forhold og to som må gjøre seg flid med å holde gnisten ved like. Kjærligheten lever av gjensidig tillit, kommunikasjon og positive følelser for hverandre.

Å tørre snakke om vanskelige tema og løse opp harde knuter i forholdet ved å se hverandre og lytte, vil gjøre dagene, relasjonene og livet bedre for begge.

Vargas

Utro partner? Kan være din egen skyld.

Man eier ikke den andre i et forhold, men man bør vise respekt for den andres ønske om å leve et selvstendig liv parallelt med partneren. Et forhold som skal lykke over tid trenger drivstoff.

Snakker man ikke sammen, men går og skuler på hverandre uten å trives i hverandres selskap, vil det slutt gå galt. Man må ikke bare snakke, men også lytte til den andre. Det er det god kommunikasjon handler om.

Du bør tørre å stille deg selv et par ubehagelig spørsmål.

Hva kan du gjøre for å opprettholde den gode tonene, latteren og årsaken til at det ble dere to i første omgang?

Hva kan du gjøre for at du skal være attraktiv, spennende og begjærlig? Skal partneren som søker seg til andre få lov til det, om du vet om det på forhånd? Kanskje er det nettopp det som skal til, for at begge finner tilbake til hverandre igjen? Kan hende den andre “nye” slett ikke var så spennende som først antatt?

Å tørre snakke om vanskelige tema og løse opp harde knuter i forholdet vil gjøre hverdagen, relasjonene og livet bedre for begge.

Det å være kritisk til seg selv er vanskelig for mange. Noen ganger ser man andres feil og kun de. Er man litt selvkritisk og ser litt mer nøye etter egne ferdigheter gjøren og laden, er det kanskje ikke så rart at din partner vil søke seg andre steder?

Utroskap kan skape store sår, så store at de aldri gror. Man kan forestille seg at det i ettertid vil være vanskelig om ikke umulig å stole på en partner som har gjort deg så stor urett. Skal man gå bak ryggen på den man deler seng med, bør man ha en jævlig god grunn.

Derfor skal man tørre å ta opp tema på forhånd.

Man kan ikke vite på forhånd hvordan man reagerer og hva man føler om man opplever det aller verste. At den man stoler på, har barn og hus sammen med, velger å ha sex med en annen. Det er det umulig å svare på. Det man i midlertid vet, er den uskrevne, eller gjerne skrevne regelen at man ikke er utro, og ikke lar seg vippe av pinnen av en uskyldig flørt.

Lettere sagt en gjort tenker du kanskje. Vel, har tema vært på banen, enten forholdet er nytt eller dere har vært sammen i mange år. Utroskap, der den andre ikke vet hva den andre bedriver på seminar, julebord, firmafest eller på jente- eller guttetur.

Det ligger latent hos kvinner og menn å ville søke seg til de som vil anerkjenne vårt utseende og vår identitet. Sex, lyst og begjær er verktøy som blir brukt i all sin iver når vi finner en mulighet. Da er det ikke alltid regler og avtaler er like viktig lenger, når blodet raser gjennom årene kan man lett glemme slikt.

Løsningen kan være frihet under ansvar. Spiser du frokost hos andre enn din partner, bør den andre få vite om det på forhånd, og vedkommende bør få den samme muligheten. Er det like regler og akseptert for begge så kan ikke sjalusi være et tema. Enten er utroskap et krydder for begge, ellers bør man la være.

Å gå bak ryggen og lyve for sin partner – er utvilsomt starten på slutten for forholdet.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Æresdrap – ingen overlever å gjøre skam på familien

Æresdrap - ingen overlever å gjøre skam på familien. I Sverige kalles de balkongflickor. Jenter som tvinges av familien til...

Lukk