Vær ditt eget motepoliti! Hadde du bodd i Nord-Korea, hadde du slippet billig unna, hva mobbing, trakassering og hoderisting over din kontroversielle klesstil. Der måtte du nok forholde deg til strenge regler og gå i uniform, langt oftere enn mange tror.

Sett bort i fra at du kunne bli skutt på flekken, om du glemte deg bort og ikledde deg noe fra egen garderobe – har det flere fordeler å gå likt kledd. Man slipper å skille seg.

Når det er sagt, bør vi være sjeleglade for å ikke oppholde oss i verdens mest lukkede diktatur, lengre enn nødvendig. Da får vi heller holde ut med strenge blikk og pekefinger plassert på oss, de dagene vi velger å gå kledd kontroversielt.

Vær ditt eget motepoliti!
Foto: Oddee.com
https://www.youtube.com/watch?v=4HK8vZl8iJw

Slapp helt av, pust med magen og gjeninnta normal posisjon uten panikkangst. Vargas12.com vil ikke på noen måte begynne å skrive om mote. Vi ønsker kun å presisere at du bør være din egen sjef, når det kommer til hva du skal velge av antrekk – fra egen garderobe.

Vær ditt eget motepoliti!

Vær ditt eget motepoliti, ikke la andre bestemme eller styre deg i noen bestemt retning.  I Norge har vi frihet til å bestemme selv, men alt for mange, særlig unge, kler seg ut i fra visse normer og moter.

Mulig du blir påvirket av venner, venninner eller hva kjente bloggere eller kjendiser bruker av kjente merker og logoer. Men sterkest krefter som påvirker deg direkte – er utvilsomt motebransjen og media.

Du ser en annonse i et motemagasin, du ser dette plagget på din egen kropp, og vips, er du bare noen tastetrykk unna å gå i fella. Du blir en i mengden som har gjort den “tabben” å handle hos f.eks H&M   som er kjent for å bruke barn fra Usbekistan, til å plukke bomull som brukes i gigant-kjedens tekstiler.

Selvsagt bør du handle der det er rimeligst, for å spare penger, men du bør også tenke to ganger over hva du faktisk trenger, og ikke trenger. Du bør kanskje også skjenke en tanke til hvor de klærne du kjøper, er produsert. Barnearbeid er fortsatt en velkjent utfordring – særlig i motebransjen.

Å være sitt eget motepoliti betyr åpenbart frihet til å velge selv. Når du plukker tøy fra egen garderobe, nytt eller gammelt, så skal du kjenne deg spesiell, unik og fri. Fri fra den kommersielle medias klamme favn, motebransjen reklame-bonanza og Black Friday-tilbud som teppebanker innboksen din og alle sosiale medie kanaler, hvor du ferdes.

Vær din egen sjef, kle deg som du vil og kjenn på lykken som stiger i sinn og hjerte, da du endelig innser at du har klart å motstå, et nesten umenneskelig kjøpepress.

Etterpå kan du kanskje skjenke en tanke til de stakkars sjelene i Nord-Korea. Uniform eller ikke.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ønsker du myke eller harde pakker til jul?

Ønsker du myke eller harde pakker til jul? Når jeg var liten, husker jeg med skrekk og gru de myke...

Lukk