Verdens mest kjente svenske er altså, “Ibra”, eller Zlatan Ibrahimovic, som han egentlig heter. Verdens mest kjente svenske er en av de desidert beste fotballspillere våre naboer har fostret, kanskje den aller beste.

Som Ajax spiller kom han med følgende utsagn: ” Det John Carew gjør med en fotball, kan jeg gjøre med en appelsin”.

En arrogant person med selvtillit bare en bosnier kan ha. For svensken er ikke av en ekte svensk familie. Han er født i Malmø, men foreldrene er fra Bosnia og Kroatia, men Zlatan elsker Sverige og vil gjøre alt for å lykkes, både for klubb og landslag. Han vil bli best i verden.

Zlatan ble nylig mester med Milan, men har også spilt for Inter, Juventus, Barcelona og Ajax. Bare en stor stjerne kan få muligheten til å spille i alle de store klubbene i Europa. Bare en stor klubb i England mangler på den meget imponerende merittlisten.

Men eventyret startet i Malmø.

Zlatan kom til Malmö som 17-åring i 1999. Da Michael Andersson kom til klubben året etter så han talentet med en gang.

– Jeg så at Zlatan hadde talenter utenom det vanlige, spesielt fysisk og teknisk, sier Michael Andersson som trente Malmø på den tiden.

Sist sommer sikret Milan seg Robinho fra Manchester City og Zlatan fra Barcelona. I tillegg kom Antonio Cassano til klubben i vinter.

Verdens mest kjente svenske er…

Verdens mest kjente svenske er...
Zlatan Ibrahimovic´ (29) 

– Vi sa fra start av at målet var seriegull og bekreftet det med kjøpene i vinter, sier Milan trener Allegri.

Med Zlatan i stallen betyr det seriegull. Siden sesongen 2003/2004 har han blitt seriemester hvert år, med fem klubber i tre land.

Gamletrener Andersson er imponert over at Ibrahimovic har slått til i Milan-trøya etter at han i fjor for første gang i karrieren opplevde at ting ikke gikk hans vei.

– Han opplevde motgang i Barcelona, men har kommet seg gjennom den og kommet et steg videre. Han har utviklet den mentale biten, sier mannen som trente Zlatan for ti år siden.

Sverige bør være stolt av sin verdensstjerne og til tross for at Zlatan ble 30 år i oktober så tyder alt på at han har mange gode år igjen, på et av verdens beste fotball lag, enten i Italia eller en annen sterk liga.

Blir det kanskje England neste, for verdens mest kjente svenske?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
AP vs Høyre endelig?

I høst er det kommunevalg. I 2013 er det stortingsvalg. Det betyr at det blir en politisk kamp i kommunene...

Lukk